Bojím se mít dítě (jedno)

Anonymní
19.6.11 13:51

Bojím se mít dítě (jedno)

Zdravím a přeji krásné odpoledne,tentokrát musím písnout anonymně,nevím kdo všechno by to mohl číst …
Takže,jde o to,že ještě tak před třemi,čtyřmi lety mi děti připadaly hodné jen když spaly v kočáru,jinak to byly nevychovaní řvoucí spratci,omlouvám se za výraz, ale trochu jsem zestárla a měním názor,s přítelem do budoucna mimčo plánujeme (max.jedno). Jenže … nevím jak to napsat,přítel ani tak ne,ale já jsem sobec,koupili jsme krásný velký byt,zrekonstruovali ho od a do z a udělali jsme z něj luxusní moderní zlatou klec jak se říká. Já každý den lítám s hadrem v ruce,vše mám naleštěné,naklizené,nikde ani smítko. A teď si mám představit,že bych sem přivedla dítě.Dítě,které začne lézt,patlat rukama po skleněných stolcích,nábytku,třískat dvířkama v kuchyni,mačkat knoflíky na myčce,jídlem mi ohodí v lepším případě podlahu,hračkama nedejbože rozpárá koženou sedačku z velblouda atd atd … prostě tohle si neumím představit. Příteli je to celkem jedno,ten tohle neřeší a mimčo by do budoucna chtěl,jasně,on po dítěti uklízet každý smítko nebude,háklivá na nepořádek jsem já …

Ani nevím,co čekám za reakce,jsem jediná kdo takhle uvažuje a dává přednost naklizenému bytu,nebo mám ještě šanci být normální a tohle všechno by mě přešlo až by bylo mimčo? Zatím si připadám jako blázen posedlý úklidem …

Díky všem,kteří četli až sem … :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
871
19.6.11 13:55

To je celkem dost jednoduché…tvoje dítě bude úplně jiné, než všechny cizí ostatní, v těhotenství se na něho budeš těšit a po narození ho budeš milovat jako nikoho jiného na světě, takže se vykašli s prominutím na blboviny a užívej si zatím uklizeného bytu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
19.6.11 13:59

ahoj, ja myslim,ze zmenis nazor,az te bude male kopat v brisku,az budes prozivat cele tehu a az se male narodi,tak budes litat s hadrem jednou do tydne prvni 3-4 roky a pak si muzes zase lestit kazdy den.ja jsem driv resila,ze tu mame bordel,protoze co uklidim,mala vytahne,ze neutiram prach kazdy den jako pred tim,ale ted uz to vubec neresim.jsem s malou venku,nebo doma,mazlime se,hrajeme si a to mi dava vic,nez uklizeny byt.vubec se toho neboj.

• Citovat
  • Upravit
35766
19.6.11 13:59

To máš jak se zvířetem. Prostě nic nenaděláš, že mi podrápali podlahu, dělaj bordel, smrdí, z okna je za to prostě nevyhodíš a taky je miluješ.
Jsou to jen věci, na světě jsou důležitější věci, než naklizenej byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.6.11 14:01

Vůbec tě neodsuzuji a jsi důkazem toho, že někteří lidé by dítě mít neměli a to nemyslím vůbec zle ani jízlivě ani ironicky..
Není žádné pravidlo, že všichni musí toužit po dětech, že nemůžou mít jiné hodnoty..
Ty jsi se našla v luxusním bytě, tak co..

Jen chci podotknout, že dítě není jen uřvané, upatlané a ničící stvoření..Pokud ano, tak jen pár měsíců jeho dlouhého života..Stejně jako jsi byla ty a dnes tu běháš s hadrem.. :mrgreen:

Chápu, když někdo kdo nemá dítě, řekne, že mu vůbec nechybí a nechce ho..je to proto, že neví jaké to je mít dítě..
je to stejné jako bych tvrdila, že nestojí za to vylézt na MONT EVEREST, protože je to spoustu dřiny a odříkání a mě se nechce se tam drápat..
Ale ten kdo už tam byl, jediný ví, proč stojí za to se tam šplhat..
Proto uznávám, že nemít nikdy dítě, pokud po něm netoužíš, není žádná tragedie.

A tvá konečná otázka, zda by tě to přešlo s narozením dítěte??
Já myslím ,že na 99,9% by tě to přešlo, ale nechávám si zadní vrátka pro to 0,1% obsedantních uklízečů, které by to nepřešlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
19.6.11 14:05

Souhlas s Lizbeth.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.11 14:07

Holky díky moc za názory … Všechny máte svým způsobem pravdu,opravdu si někdy říkám,jestli bych dítě vůbec někdy zvládla a tím pádem by šla stranou kariéra,koníčky .. a třeba by se to opravdu změnilo až když bych měla mimčo,přehodnotila bych priority.

Díky za odpovědi ..

• Citovat
  • Upravit
24798
19.6.11 14:15

Jestli to přejde, netuším… Zřejmě ano (nebo až tak ne, ale budeš schopná přežít to nejhorší období… pětileté dítko už fakt nemlátí a nepatlá nijak šíleně, vylít džus můžeš i ty…)
Tak jen poznámka - ono to přijde postupně=) Malé miminko je čisťounké a voňavé (když není zrovna pokaděné až na záda :think: ) a všechny ty ničitelské sklony se objevujou docela pomalu, takže je čas se na ně připravit a odstranit objekty, kde hrozí největší škody.

Když tak uvažuju, tak nejhorší škoda, co zatím Majda napáchala, že mi rozšlápla zrcadlo (takové menší „stolní“) a koberec v obýváku už zrovna nezáří novotou, no. Trochu opatlané zdi (fakt maličko, já v kuchyni při mixování nadělám větší čurbes, chm.), ale aspoň budem muset vymalovat=)
Ale mi úklid obecně moc žíly netrhá, raděj si kreslíme třeba=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
19.6.11 14:25

Mít dítě jen proto, že ho mají (skoro) všichni je blbost, takže děláš dobře, že nad tím takto přemýšlíš a když se ti zdá, že by ti to narušilo tvůj život víc, než je pro tebe únosné, tak ho prostě neměj :nevim: Pokud by tě ta „mánie“ totiž nepřešla, byl by to denodenní stres pro tebe i pro dítě. Jestli by tě to přešlo v těhotenství či po porodu, to je otázka, možná ano, možná jen dočasně a pak by se to zas vrátilo… To musíš sama vědět, jaká doopravdy jsi a co je pro tebe důležité. Je jisté, že váš byt by dítětem utrpěl, oni prostě chtě nechtě občas něco zničí, celkově by utrpěla systematičnost tvého života atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
19.6.11 14:26

Kamarádka (27) studovala VŠ a pracovala. Vždy říkala, že děti mít nebude, že k nim nemá vztah. Prostě mi narovinu řekla, že jí odpozuje přímo to, jak dítě brečí, jak matky na ulici strkají hlavu do kočárů, jak je rozmazlují a že jí irituje dětský smích. Když to řeknu jedním slovem, tak má k děckám odpor a nemá žádný mateřský cit. Že si ani nedovede představit, že jednou by měla mít dítě, protože chce dodělat školu a mít kariéru a pak už bude stará. Jenže jeden rok odjela do USA za prací na půl roku, tam potkala chlapa. Psaly jsme si, pak delší dobu ne a najednou se mi ozvala a já se jí ptám kde tedka pracuje..a ona..„neuhodneš jakou mám práci. Jsem na mateřské“ Nevěřila jsem jí to, dokud mi neposlala fotky dítěte a jí :-) Ona se změnila na 100%. Najednou se z ní stala milující matka, která se o dítě stará jak nejlíp může a dopřává mu vše. Prostě je mateřstvím úplně nadšená.

Já bych nevěřila, jak dítě může změnit člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
19.6.11 14:27

Jo a měla by ses podle mě zamyslet nad tím, proč vlastně to dítě chceš, to ti taky dost ukáže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
19.6.11 14:33

Taky jsem blázen na úklid a čistotu,mám moderní a hezky zařízenej byt a taky občas přemýšlím,jestli se z toho nezblázním,až budu mít mimčo :nevim: Ale mám už 15 letýho jezevčíka a občas se mu prostě stane „nehoda“.Takže mám poblitej,počůranej a pokaděnej koberec - sice to vždycky uklidím a pořádně vydrbu,ale stejně :nevim: Když hárala,stáhla si hárací kalhotky a sedla si na sedačku(byla jsem v práci,jinak bych jí bez kalhotek hnala)a na mojí krásně béžový sedačce flek.Ráda leží pod stolem,ale zed už tam prostě za ty roky není bílá,ale skoro černá.A já Ketty stejně miluju,i když mi pár věcí zničila,nebo zamazala,nedala bych jí pryč.Nakonec si říkám,že to jsou jen věci a ty se daj vždycky koupit nový.Já taky občas něco rozliju,něco mi upadne a něco zničím.No a co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
19.6.11 14:44

souhlas s Lizbeth
btw. ono je velmi jednoduché dělat kariéru bez dítěte, to pak šlape jako na drátku, ale s dítětem - to už je jiné kafčo, proto já si třeba opravdu vážím žen, které zmákly obojí. taky jsem měla docela slušný post a teď jsme doma s malým mimčem a věřím, že když se chce a člověk má trochu podpory a hodně cílevědomosti, jde to zvládnout a realizovat se.
a ještě ke Tvému dotazu - pokud nad tím teď takhle přemýšlíš, ještě se do ničeho nežeň. Buď to přijde samo (ta touha po dítěti bez rozhodovaní mezi naklizeným bytem a pobryndanou podlahou) nebo to prostě nepřijde a v tom případě bych se nenutila jen proto, abych zapadla do nějakého společenského vzorce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.11 14:48

Holky fakt díky za odpovědi a ještě jednou se omlouvám,že tentokrát píšu anonymně ale opravdu nepotřebuju aby tohle věděli blízcí známí.Přítel se do budoucna těší a mimčo by chtěl tak cca za pět let,ještě si chceme ,,užít,, já mu na to kývám ale v duchu si říkám,jestli fakt jsem blázen nebo mě to puntičkářství přejde až budu těhotná,nebo až se malé narodí,přehodnotím priority a tak nějak se v tomhle směru změním (nevím,jak to přesně popsat) ..

• Citovat
  • Upravit
7323
19.6.11 14:48

Zakladatelko,
myslím, že takovýhle pocity má hodně bezdětných ženských. Ani já nejsem v tomhle výjimka. Dítě chci určitě, o tom žádná, ale dávám si na čas. Teď prostě upřednostňuju jiný věci a co se týče dětskýho řvaní a křiku, jsem na to víc než alergická :-D Jinak dítě dělá v bytě binec, to ano, ale co se týče toho ničení pohovky, bouchání dvířky - musí znát hranici, nesmíš mu to prostě dovolit! Ne všechny děti jsou takový. V rodině máme děti, kterým řekneš ne a to platí, nedovolí si nic jiného a poslouchají, jsou protě zlatí, samozřejmě někdy zlobí, ale… a jsou malý, 3 a 4 roky, takže bude záležet jenom na tobě, jaký budou mít odmalička režim :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová