Bojím se mít dítě (jedno)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
19.6.11 16:54
Anonymní píše:
lucineeccka píše:
A co ti dá uklizený byt? Mě tohle přijde jako malichernost :roll: .Mám asi jiné hodnoty. Já radši budu mít zdravé dítě než naklizeno.Sedačka z velblouda se na Tebe neusměje, neřekne ti mámo…
Co mi dá uklizený byt? Pocit zadostiučinění. Přiznávám se, že jsem na věci háklivá a vše musí být tip ťop,pokud není,nemám klid a nesednu si k ntb nebo k TV … Sedačka z velblouda se na mě sice neusměje,to máš pravdu,dítě sice ano … možná se se fakt časem rozhodnu raději dítě nemít …

Já tě chápu, sice sama až tak na pořádek nejsem, ale je to prostě nějaký viditelný výsledek a chápu, že tě baví budouvat a zkrášlovat byt a mít všechno hezké. Takže to neodsuzuju jako nějaké špatné životní hodnoty, je to prostě tvoje záliba a koníček (může to třeba trošku přerůstat v posedlost, ale budiž :)). Prostě někdo si pucuje auto, někdo kupuje kabelky a ty zas máš vyladěný byt :nevim: Nepřijde mi to prostě samo o sobě patologické, ale otázka opravdu je, jak moc je to pro tebe důležité a jak do toho zapadá (nebo spíš nezapadá) dítě.

Naše děcka teda rozhodně nic schválně neničí, ale nehody se prostě stávají a to už od narození, blinkáním a kakáním to začíná a lihovýma fixama a vylitou šťávou končí :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
19.6.11 16:58
Anonymní píše:
pikola píše:
Anonymní, přijde mi, že si prostě uklizeným bytem něco vynahrazuješ, skoro bych řekla, že máš OKP.
Ježiš nestraš,pracuju jako staniční sestra,tak tohle bych snad o sobě věděla 8-)

No, má to můj muž (i když v trochu jiné formě) snaží se být tak dokonalý, že pak nezvládá jiné věci, nemyslím tím zrovna uklízení, ale když je v krizi, myje kuchyňskou linku).
Prostě mi přijde, že se snažíš být až moc dokonalá, nejsi puntičkářská i v práci? Dítě by ti narušilo harmonogram, rozházelo věci a to tihle lidi moc nezvládají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.6.11 17:00

Holky, jenomže to, jestli vám dítě takto ničí byt (poničená televize, sedačka, nevím, co, třeba počmárané zdi pastelkama apod.), to je jen na tom, jak je vychované (nemyslím to špatně), prostě jakou hranici mu rodiče dovolí :nevim: To přece neznamená, že to dělá každé dítě, nebo že je lidi nechají to dělat. Já bych vyletěla z kůže. Prostě hračky ano, všechno v pohodě, samozřejmě drobky a tak, ale ničit nábytek nebo tak, to ne. Já kdybych tohle doma někdy udělala, byl by sekec, jak se říká :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
19.6.11 17:04

Tak jako děti nesedí způsobně v rožku, mě dávají synovce na hlídání a nic co by se nedalo otřít nebo vyluxovat to zase není. Nepředstavuj si děti jako demoliční četu. :mrgreen: Přítel za ním chodil na začátku s hadrem, pak už to vzdal :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.6.11 17:07

Jo, mít uklizený byt se dá brát jako koníček. Je otázka, zda je zakladatelka schopna se vzdát hoby kvůli dítěti. Já to udělala, bylo mi jasný už před početím, že to jaksi nepůjde aspoň pár let dohromady (a moje hoby není mít naleštěný byt).
Na druhou stranu, proč to dítě vlastně chceš? Vždyť to není žádná povinnost. Někdo prostě děti nechce, jsou mu milejší jeho zájmy, na tom není nic špatného, když to tedy zjistí ještě před tím, než si je pořídí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
19.6.11 17:08
Pomka píše:
Holky, jenomže to, jestli vám dítě takto ničí byt (poničená televize, sedačka, nevím, co, třeba počmárané zdi pastelkama apod.), to je jen na tom, jak je vychované (nemyslím to špatně), prostě jakou hranici mu rodiče dovolí :nevim: To přece neznamená, že to dělá každé dítě, nebo že je lidi nechají to dělat. Já bych vyletěla z kůže. Prostě hračky ano, všechno v pohodě, samozřejmě drobky a tak, ale ničit nábytek nebo tak, to ne. Já kdybych tohle doma někdy udělala, byl by sekec, jak se říká :-)

Pravila bezdětná :lol: Jak jsem psala, děcka nám nikdy nic nezničily schválně, ale nehodám se nevyhneš. Prostě dítě jde, kouká bokem, vrazí do druhého, které drží v ruce pití a bum, je to celé vylité na gauči, v nějaké elektronice nebo kdoví kde. To samé s pastelkama, dítě si kreslí, ujede mu ruka a kreslí mimo papír… Navíc ono trvá, než dítě ty hranice pochopí, nemůžeš ho přece každou vteřinu buzerovat a stát mu za zadkem. Nebo škrábance na dřevěné lakované podlaze, to je taky ani nevíš jak (a stává se to i mě). A gauč nebo koberec v ložnici? Ty půjdou na komplet vyčištění, až děcka odrostou, protože to prostě nejde udržet čisté. Moje děti jako mimina hodně blinkaly, to bych musela kojit na igelitu a vůbec mít dítě v igelitu zabalené, protože mi blinkali klidně hodinu po jídle, plesk a bylo to na koberci, na gauči, kde koliv :nevim: I když to vyčistíš okamžitě, stejně se to časem nasbírá a koberec je flekatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.11 17:09

To by mi vyhovovalo,kdyby sedělo na zadku na židli nebo su hrálo v koutku.Ok.
Ale strejda má malou tříletou holčičku,umřela jim máma a je na ní sám,tím,že jí umřela maminka,ta malá může všechno. Spratek jeden, sedí v golfkách,Pribiňák na kočáru,na psech,na zemi a v jejích vlasech, no neštěstí.Nikdo kromě mě na ní nezvýší hlas na prdelku malinku,kdyby byla moje,řezala bych jí od rána do večera,že by poslouchala jak švýcary. Tohle dítě bych si opravdu nepřála,omlouvám se, odbočila jsem.
 L.

• Citovat
  • Upravit
8651
19.6.11 17:11
Anonymní píše:
kdyby byla moje,řezala bych jí od rána do večera,že by poslouchala jak švýcary.

No, měním názor. Doporučuju ti dítě nemít, protože s tímto názorem bys opravdu neuspěla. Z dítěte se nedá vymlátit dokonalý tvor, ostatně my taky nejsme dokonalí, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.11 17:14
ivuska.h píše:
Anonymní píše:
kdyby byla moje,řezala bych jí od rána do večera,že by poslouchala jak švýcary.
No, měním názor. Doporučuju ti dítě nemít, protože s tímto názorem bys opravdu neuspěla. Z dítěte se nedá vymlátit dokonalý tvor, ostatně my taky nejsme dokonalí, že…

To ne ale když jí člověk něco řekne tisíckrát dokola a akce veškerá žádná,no tak já mám taky jenom jednu nervovou soustavu. Asi si opravdu vlastní nepořídím …

• Citovat
  • Upravit
2508
19.6.11 17:14

:-D moje dcera mela dneska taky pribinaka na hlave, obleceni, stole i dokonce byl i na psovi :-D
No ale na uklid sem taky docela pedant, ale sou veci ktery proste neovlivnis a casem je zacnes brat jinak… a hlavne - ocividne na tom fin. nejste spatne tak co… ? Rozpare sedacku, tak si koupis novou, rozbije telku, koupíš novou :)
Taky miluju svoji sedačku, ale je mi jasny, ze po detech koupim novou :) sou to jenom veci… nic vic !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
19.6.11 17:16
Anonymní píše:
Spratek jeden, sedí v golfkách,Pribiňák na kočáru,na psech,na zemi a v jejích vlasech, no neštěstí
L.

A co ti na tom vadí? že je špinavý dítě, kočár, nebo co??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.6.11 17:18
Pomka píše:
Holky, jenomže to, jestli vám dítě takto ničí byt (poničená televize, sedačka, nevím, co, třeba počmárané zdi pastelkama apod.), to je jen na tom, jak je vychované (nemyslím to špatně), prostě jakou hranici mu rodiče dovolí :nevim: To přece neznamená, že to dělá každé dítě, nebo že je lidi nechají to dělat. Já bych vyletěla z kůže. Prostě hračky ano, všechno v pohodě, samozřejmě drobky a tak, ale ničit nábytek nebo tak, to ne. Já kdybych tohle doma někdy udělala, byl by sekec, jak se říká :-)
:roll: :roll: :roll:
Nic proti tobě, ale počkej až budeš mít batole, bych chtěla vidět, jak ho budeš mít vychované :mrgreen:
Jasně, že čtyřleté si už uvědomuje, že nesmí ničit nábytek, ale než k tomu dospěje, tak to jednou prostě zkusí a už je tam rýpanec. To bych ho musela zavřít do klece. No co, však to jsou jenom krámy, tak to za 5 let koupíme nový nebo se to zrenovuje, ale já k věcem moc vztah nemám.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
pryfish píše: :-D moje dcera mela dneska taky pribinaka na hlave, obleceni, stole i dokonce byl i na psovi :-D
No ale na uklid sem taky docela pedant, ale sou veci ktery proste neovlivnis a casem je zacnes brat jinak… a hlavne - ocividne na tom fin. nejste spatne tak co… ? Rozpare sedacku, tak si koupis novou, rozbije telku, koupíš novou :)
Taky miluju svoji sedačku, ale je mi jasny, ze po detech koupim novou :) sou to jenom veci… nic vic !

Finančně na tom jsme velmi dobře ale s přítelem umíme peníze vydělat a hrabat si spolu na svém písečku,to ale neznamená že budu každý rok kupovat kompletně nové vybavení bytu nebo značnou část .. jak říkám, děti asi nebudou pro mě to pravé ořechové a nebudu to hrotit a lámat přes koleno ..

Holky fakt dík za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11689

Nechci se tě dotknout, ale příjdeš mi dost sobecká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
19.6.11 17:22
Anonymní píše:
pryfish píše: :-D moje dcera mela dneska taky pribinaka na hlave, obleceni, stole i dokonce byl i na psovi :-D
Taky miluju svoji sedačku, ale je mi jasny, ze po detech koupim novou :) sou to jenom veci… nic vic !

Finančně na tom jsme velmi dobře ale s přítelem umíme peníze vydělat a hrabat si spolu na svém písečku,to ale neznamená že budu každý rok kupovat kompletně nové vybavení bytu nebo značnou část .. jak říkám, děti asi nebudou pro mě to pravé ořechové a nebudu to hrotit a lámat přes koleno ..

Holky fakt dík za odpovědi :kytka:

Nemusis kazdej rok, ale pockej za tri nebo pet let, jak budes rada, ze tu sedacku muzes vymenit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová