Bojím se odcestovat do zahraničí

Anonymní
7.2.20 06:37

Bojím se odcestovat do zahraničí

Zdravím všechny přítomné ????.
Odehrává se ve mě vnitřní boj a tak bych ráda znala Vaše názory.
Přibližně před 2 měsíci jsem se rozešla s přítelem. Momentálně nemám žádnou motivaci v životě jen práce a pak domů, navštívit rodinu a zase vše dokola.
Teď jsem dostala nabídku od meho dlouholetého kamaráda co se před rokem odstěhoval za praci do Anglie abych přiletěla za ním. Že se tam má skvěle a změnil se mu tím život. Po hodinových rozhovorech mě to opravdu začalo lákat, ale jelikož jsem hodně rodinný typ bojím se že bych to bez rodiny nezvládla. Jsem svobodná a je mi 22 let takže si říkám že pokud někdy udělat něco takového tak teď. Ale mám nejen malé sourozence, tak maminku, které zjistili před rokem RS je v dobrém stádiu a zatím nic nepocituje, ale přeci jen se prostě bojím nechat je tady. I kdyby jen třeba na rok..
Co myslíte? Mám překonat svůj strach a vyrazit do světa? Děkuji za názory :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
7.2.20 06:49

Vrátit se přeci můžeš vždycky. Navíc Anglie není na druhém konci světa. Takže pokud tě to láká, tak bych do toho šla.

• Citovat
  • Upravit
18724
7.2.20 07:00
@Anonymní píše:
Přibližně před 2 měsíci jsem se rozešla s přítelem. Momentálně nemám žádnou motivaci v životě jen práce a pak domů, navštívit rodinu a zase vše dokola.
Teď jsem dostala nabídku od meho dlouholetého kamaráda co se před rokem odstěhoval za praci do Anglie abych přiletěla za ním. Že se tam má skvěle a změnil se mu tím život. Po hodinových rozhovorech mě to opravdu začalo lákat, ale jelikož jsem hodně rodinný typ bojím se že bych to bez rodiny nezvládla. Jsem svobodná a je mi 22 let takže si říkám že pokud někdy udělat něco takového tak teď. Ale mám nejen malé sourozence, tak maminku, které zjistili před rokem RS je v dobrém stádiu a zatím nic nepocituje, ale přeci jen se prostě bojím nechat je tady. I kdyby jen třeba na rok..
Co myslíte? Mám překonat svůj strach a vyrazit do světa? Děkuji za názory :srdce:

Zpáteční letenka do ČR je cca 700 a 2,5 v letadle. Kdyby se maminka bez pomoci neobesla tak je to něco jiného. Za me jed. Mas příležitost a na začátku i pomoc kamaráda, to nemá každý. Postavis se na vlastní nohy a přestaneš se bát. Nejsem si jistá jestli jsi rodinný typ nebo spis závislá na rodině, to nemůžu soudit když té neznám. Existují sociální sítě a skype

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
7.2.20 07:01

Já bych nejela. Ale jsem taky rodinný typ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.20 07:04

Určitě překonej! To je to nejtěžší! Vrátit se můžeš opravdu vždy :-) Stojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.2.20 07:09
@Anonymní píše:
Co myslíte? Mám překonat svůj strach a vyrazit do světa? Děkuji za názory :srdce:

A co bys tam dělala? Jen odpočívala? Nechce dávný kamarád něco víc než kámošku? Jela bych tam jen na dovolenou, zjistila co a jak a třeba tam někdy odjela za prací. Ale jen tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12659
7.2.20 07:15
@Anonymní píše:

Razila bych bez váhání..dnes je plno komunikačních možností..můžeš být s rodinou ve spojení on-line i se vidět..vrátit se můžeš vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.20 07:19

@Russet Jelikož tam kamarád pracuje rok tak už má nějaké kontakty a práci by mi určitě sehnal :). Jinak na dovolenou se tam chystám příští měsíc na 5 dni ohlédnout se a třeba si to rozmyslet. Samozřejmě že kdybych tam odcestovala nejdřív bych si práci domluvila :palec:

• Citovat
  • Upravit
53518
7.2.20 07:20
@Anonymní píše:
@Russet Jelikož tam kamarád pracuje rok tak už má nějaké kontakty a práci by mi určitě sehnal :). Jinak na dovolenou se tam chystám příští měsíc na 5 dni ohlédnout se a třeba si to rozmyslet. Samozřejmě že kdybych tam odcestovala nejdřív bych si práci domluvila :palec:

Tak to je ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
7.2.20 07:27

Jestli tě to aspoň trochu láká, jeď. Byla jsem několikrát za prací v USA a jsou to zkušenosti na celý život. Pokud bydliš u rodičů a nemusela bys řešit vystěhování bytu, pak to vážně můžeš zkusit jen tak. vrátit se můžeš vždycky. Jak sama píšeš, kdy jindy než teď :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
7.2.20 07:55

Drzim palce! Obkoukni to tam a uvidis. Ale myslim, ze se ti to bude libit a pojedes na dyl. Zkus to, domu muzes odjet vždycky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
7.2.20 08:04

Anglie neni daleko, letenky nejsou silene drahe. Jsi mlada bez zavazku, jen jet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
7.2.20 08:06

Jeď, dokud neni hotova Brexitova smlouva a je volny pohyb osob. Az budes muset mit nejakou garanci prace, nerku-li pracovni povoleni, tak uz to tak easy nebude. Drzim palce :mavam:

• Citovat
  • Upravit
36155
7.2.20 08:28

Jela bych „hned“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
7.2.20 09:07

Nebud blba jako ja a jed do sveta, dokud tady nemas manzela, deti a hypoteku.. Anglie neni Australie, kazdy den nekolikrat muzes sednout na letadlo a za dve hodiny jsi v Cechach..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat