Výpoveď v práci/úřad práce a OSVČ ?

59
5.2.20 10:03

Výpoveď v práci/úřad práce a OSVČ ?

Zdravím, chtěla jsem se zeptat jak to je, když se potřebuju zaregistrovat na úřad práce a přitom jsem vedena jako OSVČ? V zaměstnání jsem dostala výpověď a potřebovala bych se zaregistrovat na úřad práce, ale zároveň mám i živnost. Je potřeba tu živnost pozastavit nebo to na to nemá žádný vliv? Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20896
5.2.20 10:07

Když máte aktivní živnost, tak jste OSVČ a nemůžete se zapsat na ÚP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
5.2.20 12:09

Já bych to udělala podle toho, jak je ta živnost vynosna. Pokud myslíte, že byste zvládla měsíčně platit sama odvody, tak bych pokračovala v podnikání jako hlavní činnost. A pokud ne, tak bych pozastavila živnost a šla se hlásit na úřad práce. Taky s tím teď bojuju. Strašně ráda bych podnikla, ale vím, že bych nezvládla v začátcích odvádět pojištění a nasetreno zatím nemám. Takže uvidím do budoucna. Teď mám právě taky pozastavenou živnost a jsem na úřadu práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
5.2.20 12:24

@Anonym 1985 můžu se zeptat, co je všechno potřebné ke zrušení živnosti? Kam zajít atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35800
5.2.20 12:26

Ze by na živnostenský úřad :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
5.2.20 12:28

@D3n1s4 to se jen zajde na Živnostenský úřad, řekněte jim, že chcete pozastavit živnost a je to. Pozastavi vám to na jak dlouho budete chtít a znovu si otevřít živnost můžete taky kdykoli. Jen nevím, jestli se pak chodí ještě na pojišťovny. To se pak raději zeptejte na zivnosťaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
5.2.20 12:29

@JancaS84 a oni obeznámí socialku, zdravotní pojišťovnu i finančák nebo budu muset vše vyřídit sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
5.2.20 12:41
@D3n1s4 píše:
@JancaS84 a oni obeznámí socialku, zdravotní pojišťovnu i finančák nebo budu muset vše vyřídit sama?

nemam o tomto zadne info, ale zkusim pouzit svuj mozek - zdravotni pojistovnu asi ne, financak??? kdyz to obeznamim na financaku tak asi to budou vedet. kdyz si nebudu jista, tak se jich pri podani zadosti u prepazky zeptam… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7690
5.2.20 13:57

Zajdi na živnosťák, tam ti živnost pozastaví. Měli by dát zároveň vědět i sociálce a pojišťovně, ale klidně jim to pak ještě nahlaš osobně, já jsem to tak udělala, abych to měla posichrované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat