Výpoveď v práci/úřad práce a OSVČ ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výpoveď v práci/úřad práce a OSVČ ?
Zdravím, chtěla jsem se zeptat jak to je, když se potřebuju zaregistrovat na úřad práce a přitom jsem vedena jako OSVČ? V zaměstnání jsem dostala výpověď a potřebovala bych se zaregistrovat na úřad práce, ale zároveň mám i živnost. Je potřeba tu živnost pozastavit nebo to na to nemá žádný vliv? Děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Když máte aktivní živnost, tak jste OSVČ a nemůžete se zapsat na ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to udělala podle toho, jak je ta živnost vynosna. Pokud myslíte, že byste zvládla měsíčně platit sama odvody, tak bych pokračovala v podnikání jako hlavní činnost. A pokud ne, tak bych pozastavila živnost a šla se hlásit na úřad práce. Taky s tím teď bojuju. Strašně ráda bych podnikla, ale vím, že bych nezvládla v začátcích odvádět pojištění a nasetreno zatím nemám. Takže uvidím do budoucna. Teď mám právě taky pozastavenou živnost a jsem na úřadu práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonym 1985 můžu se zeptat, co je všechno potřebné ke zrušení živnosti? Kam zajít atd.?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@D3n1s4 to se jen zajde na Živnostenský úřad, řekněte jim, že chcete pozastavit živnost a je to. Pozastavi vám to na jak dlouho budete chtít a znovu si otevřít živnost můžete taky kdykoli. Jen nevím, jestli se pak chodí ještě na pojišťovny. To se pak raději zeptejte na zivnosťaku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 a oni obeznámí socialku, zdravotní pojišťovnu i finančák nebo budu muset vše vyřídit sama?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@D3n1s4 píše:
@JancaS84 a oni obeznámí socialku, zdravotní pojišťovnu i finančák nebo budu muset vše vyřídit sama?
nemam o tomto zadne info, ale zkusim pouzit svuj mozek - zdravotni pojistovnu asi ne, financak??? kdyz to obeznamim na financaku tak asi to budou vedet. kdyz si nebudu jista, tak se jich pri podani zadosti u prepazky zeptam…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajdi na živnosťák, tam ti živnost pozastaví. Měli by dát zároveň vědět i sociálce a pojišťovně, ale klidně jim to pak ještě nahlaš osobně, já jsem to tak udělala, abych to měla posichrované.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit