Bolavé klouby - pravidelně

Anonymní
10.3.16 09:49

Mám podobnou zkušenost, ale u mě to snad nesouvisí s cyklem (ani mě to teda nenapadlo :think: ), ale spíš se změnou počasí nebo kdoví s čím. Zrovna včera jsem měla docela velké problémy. Ale už je to mnohem lepší. Mě bylo ortopedem řečeno, že je to mojí postavou, jsem na holku nadprůměrně vysoká, takže nějaké vazy či co, nevím. Mám mít co nejvíc nohy natažené, omezit schody a tyhle věci, nezvedat se z dřepu nahoru a tak, to všechno mi kolena hrozně zatěžuje. Beru nějakou kloubní výživu, ale je to beztak k prdu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2526
10.3.16 11:11

Zkus omezit nebo úplně minimalizovat jedení brambor nebo veškeré hlízovité zeleniny.
Co se týče doplňování vápníku…dá se i přírodní formou. Mák obsahuje velké množství. Pokud jsi alespoň trochu schopná pozřít rostlinné mléko z máku, který si úplně jednoduše doma vyrobíš, bylo by to možná lepší, než jen jíst tablety.
Tady máš recept na makové mléko…Na noc(nebo přes den, to jue fuk) nasypeš do mísy pytlík máku. Je jedno, jestli mletý nebo nemletý, já používám většinou nemletý. Voda okolo 1 litru na ten pytlík. Nechat namočené min.3 hod. Potom bud silným mixérem s hodně otáčkama nebo ponorným mixérem rozmixovat, až vznikne našedlá tekutina a tu přecedit např. přes plátýnko nebo látkovou plenu…dá se dosladit nebo se dá použít na různé kokteily, na vaření, pečení..atd
Pokud budeš chtít další info..,na internetu se o makovém mléku dá najít plno info.

Příspěvek upraven 10.03.16 v 11:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
10.3.16 11:38

Protože brambory obsahují solanin, který sice víc obsahují zelené brambory, ale i v uzrálých ho trocha je. Čím častější konzumace, tím se v těle ta dávka zvyšuje a vlastně tráví tělo. I když se to nezdá, nejvíc ho je na jaře, kdy mají brambory tendenci nakličovat. Lidé, se sklonem k bolestem kloubů nebo artroze, by brambory vůbec neměli jíst. Říká se, že pro bezvěrce, kteří nevěří, že brambory mohou něco způsobit, je dobré si udělat test..na 10-14 dní vyločit ze svého jídelníčku nejen brambory a bramborový škrob, ale i rajčata a další lilkoviotou zeleninu a sami pak uvidí.
Mám v práci kolegyni, která je hodně septická na moje některé rady ohledně požívání některých potravin, ale díky tomu, že na bolesti kloubů, hlavně kolen dost trpí, se nechala přemluvit, že to tedy pro to, aby mi spíš dokázala, že brambory na kolena vliv nemají, vydržela těch 14 dní nejíst brambory a řekla, že je to teda pro ní nepochopitelný, ale po X letech vyšla schody u nich v baráku bez bolestí. Brambory si občas dá, ale říká, že už je nejí v takové míře, jako dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
10.3.16 12:47

Chtěla jsem se zpetat zakladatelky, jestli ty klouby mívá i ztuhlé třeba po ránu nebo jestli bolest přichází jak ji napadne během dne. Taky mívám takové intervaly, ztuhlé klouby nemám a bolest je míŕná (netřeba nic proti bolesti). Zkoušela jsem magnesium vysoké dávky, brambory nejím prakticky. Může souviset i celiakii, chlamidiemii, anemiií atd, ale to Vám asi brali, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.16 13:25
@Anonymní píše:
A co bylo včera speciálního na počasí? Mě přišlo celkem normální vzhledem k počasí poslední dobou, přes to jsem měla včera taky dost problém a dnes lepší, ale k dobrýmu to má ještě hodně daleko (tipuju tak dva dny :roll: ). Ani děcka ven nevezmu, dnes to nedám.

Ráno bylo cca o 6 stupnů míň než posledních pár dní. :roll: Prostě výkyv, nikdo jiný to nezaznamenal, jen moje klouby :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.18 23:32

znovu otevřu tema. Je tu někdo kdo má bolavé klouby z nějakého sportu? Jak to řešíte?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.18 16:58

je potřebné brát nějakou výživu na klouby. bylas s tím u ortopeda?

• Citovat
  • Upravit
18
20.2.20 10:09

Chtěla jsem se zpetat zakladatelky, jestli ty klouby mívá i ztuhlé třeba po ránu nebo jestli bolest přichází jak ji napadne během dne. Taky mívám takové intervaly, ztuhlé klouby nemám a bolest je míŕná (netřeba nic proti bolesti). Zkoušela jsem magnesium vysoké dávky, brambory nejím prakticky. Může souviset i celiakii, chlamidiemii, anemiií atd, ale to Vám asi brali, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
25.2.24 19:46

Také mě trápily bolavé klouby. Zařadila jsem více nenaráživého pohybu - plavání, jóga,… dbám na stravu - zařazuji zdravé tuky, ryby, hodně zeleniny. A Pak co se doplnků stravy týče, tak mi hodně pomohl kolagen (není to jen na krásu) a omega - 3 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
25.2.24 19:58
@JarkaX90 píše:
Také mě trápily bolavé klouby. Zařadila jsem více nenaráživého pohybu - plavání, jóga,… dbám na stravu - zařazuji zdravé tuky, ryby, hodně zeleniny. A Pak co se doplnků stravy týče, tak mi hodně pomohl kolagen (není to jen na krásu) a omega - 3 :)

Spamuješ staré diskuze. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.3.24 19:17

@JarkaX90 Kolagen mi taky pomohl, i když jsem si myslela, že je to jen na pleť a nehty. :) Oblíbila jsem od Nordbo (kupuju na Alpik.cz) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
18.5.24 12:59

@Norka95 ten je skvělý, užívám skrz ekzémy a pokožka je výrazně klidnější a hydratovana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí