Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj já bych řekla, že když tě to píchá, tak že právě ovuluješ.. každá má ovulaci jinak, záleží jestli máš pravidelnou MS a u každé ženy trvá i ruzný počet dní..
No ovulace je jen jeden okamžik, kdy se uvolní vajíčko… ale to může být oplodněno víc hodin/dní, jak putuje vejcovodem.
Zakl. - zkus měřit bazální teplotu, podle toho si celkem spolehlivě ověříš, jestli to bolení souvisí s ovulací. Kalkulačky na netu jsou na nic, každá fungujeme jinak…
taky bych se podle kalkulaček na nic nespoléhala. Zkus bazální teplotu, aleani ta u mne nebyla žádným ukazatelem, asi jsem divná. Po porodu jsem měla totálně rozházený cyklus, tak to ale asi bude tím ![]()
Pipet píše:
No ovulace je jen jeden okamžik, kdy se uvolní vajíčko… ale to může být oplodněno víc hodin/dní, jak putuje vejcovodem.Zakl. - zkus měřit bazální teplotu, podle toho si celkem spolehlivě ověříš, jestli to bolení souvisí s ovulací. Kalkulačky na netu jsou na nic, každá fungujeme jinak…
NO ja si ale bazalni teplotu merim uz 3.mesic,ale nic z ni nejde vyčist.Nizkou teplotu jsem mela pred 3-mi dny a pred 6-ti,mezitim porad 36.7st.takze si myslim ze ovulka je uz davno pryc a boli me to ve vysokou teplotu cyklu
Tak prave nevim jestli je ted ten pravy okamzik nebo uz byl
Verca182 píše:
taky bych se podle kalkulaček na nic nespoléhala. Zkus bazální teplotu, aleani ta u mne nebyla žádným ukazatelem, asi jsem divná. Po porodu jsem měla totálně rozházený cyklus, tak to ale asi bude tím
Ja si bazalni teplotu merim ale skace to jak na houpacce.Dnes a včera vysoka 8.a 7.,den predtim (6).nizka,5.vysoka a dny predtim zase nizka.Takze to je uplne zcestne,aby to bylo vypovidajici teplota se musi drzet ale ta moje proste ne takze ovulku stejne nepoznam.Ale bolli to jako cert vzdycky kazdy mesic ten jeden den zhruba ![]()
Ahoj, taky to může být, že bolest je když praskají folikuly a uvolnění vyjíčka - ovulace je až několik dní potom - to mi říkal můj doktor. ![]()
tehulka_janina píše:
Ahoj já bych řekla, že když tě to píchá, tak že právě ovuluješ.. každá má ovulaci jinak, záleží jestli máš pravidelnou MS a u každé ženy trvá i ruzný počet dní..
Pravidelnou MS prave mam,takze uz by melo byt po ovulcef teoreticky.TEnto mesic jsem mela cyklus 29 dni,takze 12.den od MS byl uz 3.9.,vcera byl 16.ale teplota uz byla vcera nahore takze uz bylo asi vcera po ovulce prave ale bolelo me to ![]()
vevertka píše:
Ahoj, taky to může být, že bolest je když praskají folikuly a uvolnění vyjíčka - ovulace je až několik dní potom - to mi říkal můj doktor.
To bych taky brala
ale teplota byla dole par dni po sobe uz minulou stredu,takze ovulka by mela byt minulou stredu,ne?A kdyz uz sla teplota nahoru,tak by melo byt uz po ni,ne?Aspon tak to rikaji „chytre servry“
Ja uz jsem chtela jit minuly mesic k dr.ze me to boli,jestli to neni treba cysta ale pak to za den preslo,tak jsem tam nesla.A tento mesic to je zase.Takze si myslim ze to ma co delat s cyklem,a ne s cystou.Tak prave zkoumam v jake fazi cyklu to boli,jestli to nema nekdo stejne ![]()
nás gyndař ve škole učil, že ovulace je cca od 12-16 dne u pravidelného cyklu…a bazálku měříš kdy? musíš ráno, nejlépe ještě v posteli než vstaneš..čípek asi nezkoumáš,co? já poznala ovulku i těhotenství podle čípku…ale mám to jinak než ostatní holky.. při ovulaci jsme ho měla hodně vzadu a takový nateklý…to samé u těhu..v počátku..
tehulka_janina píše:
nás gyndař ve škole učil, že ovulace je cca od 12-16 dne u pravidelného cyklu…a bazálku měříš kdy? musíš ráno, nejlépe ještě v posteli než vstaneš..čípek asi nezkoumáš,co? já poznala ovulku i těhotenství podle čípku…ale mám to jinak než ostatní holky.. při ovulaci jsme ho měla hodně vzadu a takový nateklý…to samé u těhu..v počátku..
Bazalni teplotu merim rano kolem 7.pravidelne nez vstanu delat malemu mliko
no a snazime se 10.den od MS az po 15.den pravidelne cetneji nez v ostatnich dnech
Cipek nezkoumam,zkousela jsem to ale nejak to proste nepoznam,a podle hlenu taky ne,mam uz 10let permanentni vytok takze hlen nejak neresim.Jen tu teplotu a chystam se i pres nedoporuceni meho gyndare si koupit ovu test,ale koukala jsem,ze vyjdou docela draho kdyz se ma testovat aspon 2× v cyklu ![]()
Ahoj,u mě je to tak,že mě cca dva dny před ovulkou začne malinko popichovat v podbříšku a v den ovulky je to dost silná bolest.Ostré píchání,které je hodně bolestivé,až bych si fakt cíkla
Někdy to vystřeluje i nalevo a napravo.Jelikož dělám ovu testíky,tak jsem si zjistila,že v den co mě to bolelo úplně nejvíc,tak jsem měla úplně zářivou čárku. Další den už to bolelo míň. Teď jsem 3DPO a trochu mě to píchá furt.
smutná píše:tehulka_janina píše:Bazalni teplotu merim rano kolem 7.pravidelne nez vstanu delat malemu mliko
nás gyndař ve škole učil, že ovulace je cca od 12-16 dne u pravidelného cyklu…a bazálku měříš kdy? musíš ráno, nejlépe ještě v posteli než vstaneš..čípek asi nezkoumáš,co? já poznala ovulku i těhotenství podle čípku…ale mám to jinak než ostatní holky.. při ovulaci jsme ho měla hodně vzadu a takový nateklý…to samé u těhu..v počátku..no a snazime se 10.den od MS az po 15.den pravidelne cetneji nez v ostatnich dnech
Cipek nezkoumam,zkousela jsem to ale nejak to proste nepoznam,a podle hlenu taky ne,mam uz 10let permanentni vytok takze hlen nejak neresim.Jen tu teplotu a chystam se i pres nedoporuceni meho gyndare si koupit ovu test,ale koukala jsem,ze vyjdou docela draho kdyz se ma testovat aspon 2× v cyklu
nevím co je draho,ale já je kupuju za 27,–krabičku a jsou v tom dva. Life Light a podle recenzí jsou výborný.
smutná: já měla nepravidelný Cyklus..ovulku jsme vždy nějak odhadla..tak ať se vám zadaří..nám se zadařilo za necelé dva měsíce, co jsme si řekli, že chcem druhé
tak budu držet pěsti..jak ti šlo otěhotnět u prvního?
tehulka_janina píše:
smutná: já měla nepravidelný Cyklus..ovulku jsme vždy nějak odhadla..tak ať se vám zadaří..nám se zadařilo za necelé dva měsíce, co jsme si řekli, že chcem druhétak budu držet pěsti..jak ti šlo otěhotnět u prvního?
jak jsi to udělala? mám taky nepravidelný cyklus a nedaří se půl roku. Teď jsem měla ovulku 25DC a minulý cyklus byl 48. Závidím!
![]()
Snazilky snazime se uz par mesicu od mimi a od vysazeni prasku me vzdycky v jednu dobu picha v podbřišku.Ale nevim jestli je to pred ovulkou,v dobe ovulky nebo po ovulce.Podle kalendare na womenzone byl posledni plodny den včera,podle tehu kalkulačky ještě dva plodne dny zbyvaji
No a včera mě zase chytla ta bolest podbřišku,uplne pichani,trossku srovnatelne jako pri MS,trvalo to určitě hodinu v kuse,pak jsem tu bolest zaspala.Znamena to ze uz je po vsem,plodne dny probehly jak tvrdi womenzone nebo jeste probiha jak tvrdi tehotenska kalkulacka?Pri brani prasku se mi to nikdy nestalo takova bolest,jen pred MS a tu jsem mela pred 14 dny.diky za vase zkusenosti