Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
AAhoj všichni, ať hledám, jak hledám, letošní prosincové snažilky nemohu najít, tak šupky hupky sem ![]()
také bych chtěla začít v prosinci, říkali jsme si s manželem do jara, ale klidně i prosinec. Proč prosinec tak hlavně je to za dveřmi, blíž než jaro
a jsou vánoce a takový ten vánoční krásný čas, těhotenství by byl krásný dárek pod stromeček! Tak ať nám to vyjde, antikoncepci neberu už od ledna 2011 a taky beru kyselinu listovou, mám za sebou preventivní gynek. prohlídku, v září a vše by mělo být v pořádku. Teď už jen čekat na manžela a vhodný okamžik ![]()
smallinka píše:
také bych chtěla začít v prosinci, říkali jsme si s manželem do jara, ale klidně i prosinec. Proč prosinec tak hlavně je to za dveřmi, blíž než jaroa jsou vánoce a takový ten vánoční krásný čas, těhotenství by byl krásný dárek pod stromeček! Tak ať nám to vyjde, antikoncepci neberu už od ledna 2011 a taky beru kyselinu listovou, mám za sebou preventivní gynek. prohlídku, v září a vše by mělo být v pořádku. Teď už jen čekat na manžela a vhodný okamžik
Koukám že mam tady nějakou spřízněnou duši, která to má tak nějak stejné jak já ![]()
popina píše:smallinka píše:Koukám že mam tady nějakou spřízněnou duši, která to má tak nějak stejné jak já
také bych chtěla začít v prosinci, říkali jsme si s manželem do jara, ale klidně i prosinec. Proč prosinec tak hlavně je to za dveřmi, blíž než jaroa jsou vánoce a takový ten vánoční krásný čas, těhotenství by byl krásný dárek pod stromeček! Tak ať nám to vyjde, antikoncepci neberu už od ledna 2011 a taky beru kyselinu listovou, mám za sebou preventivní gynek. prohlídku, v září a vše by mělo být v pořádku. Teď už jen čekat na manžela a vhodný okamžik
původně jsme chtěli začít až v prosinci, ale tak nějak jak si tu pročítám diskuze, že to každému trvá 3/4 roku a dýl.Tak asi raději není na co čekat. Takže nejspíš začneme už tento měsíc…nevim no. Každopádně potřebuju červenec zůstat ještě s mimčem v břichu
Máme nějaké svatby a měla bych jít jako svědek ![]()
Je to dilema co? jestli se povede hned nebo třeba za půl roku. tady na těchto stránkách se dá vypočítat termín porodu
pokud otěhotníš v plodných dnech
http://www.babyweb.cz/…alendar.aspx
Já právě že ještě nechci otěhotnět teď, nehodí se nám to kvůli bydlení atd. Potřebujeme 2 měsíce počkat, radši otěhotním později, než nečekaně brzy........... Je to věda co? Ale asi je nejlepší se nestresovat a nechat tomu volný průběh...........
Držím palečky ![]()
popina píše:
původně jsme chtěli začít až v prosinci, ale tak nějak jak si tu pročítám diskuze, že to každému trvá 3/4 roku a dýl.Tak asi raději není na co čekat. Takže nejspíš začneme už tento měsíc…nevim no. Každopádně potřebuju červenec zůstat ještě s mimčem v břichuMáme nějaké svatby a měla bych jít jako svědek
Ahoj holky, my se taky začneme snažit v prosinci
Jsem po spontánním potratu a po kyretáži, takže musíme ještě nějakou dobu počkat. Jinak na to, že to bude trvat déle bych moc nespoléhala
Nám to vyšlo napoprvé a ani jsme se moc nesnažili. Ale bohužel to nakonec nevyšlo
Tak prosinec to jistí ![]()
popina píše:
nějak se tím nestresuju, spíš to beru všechno prakticky
smallinka píše:
Tak to určitě je potřeba brát prakticky, já to tak taky beru protože, bydlení je číslo jedna, pak se může myslet na miminko.....teď mluvím o sobě, vy už jistě bydlení máte pořešeno. Ale třeba švagr si pořídili miminko a on je chudák nevyspaný kvůli kojení že? a to ještě dělá na poloviční úvazek, co by dělal kdyby se nevyspal každej den do práce. Tak právě si říkám co čekal?? já chci mít vše promyšleno, než se pustíme do miminka, ale zase nechceme čekat dlouho, nejpozději do jara, snad prosinec!!!Je to velký zázrak a už bych to mimi chtěla držet v náručí......uzlíček naší lásky
![]()
popina píše:
Jojo, máme oba hotovou školu, dobrou práci, svůj byt, manželství…takže asi ideál. ![]()
popina píše:smallinka píše:Jojo, máme oba hotovou školu, dobrou práci, svůj byt, manželství…takže asi ideál.
Tak to určitě je potřeba brát prakticky, já to tak taky beru protože, bydlení je číslo jedna, pak se může myslet na miminko.....teď mluvím o sobě, vy už jistě bydlení máte pořešeno. Ale třeba švagr si pořídili miminko a on je chudák nevyspaný kvůli kojení že? a to ještě dělá na poloviční úvazek, co by dělal kdyby se nevyspal každej den do práce. Tak právě si říkám co čekal?? já chci mít vše promyšleno, než se pustíme do miminka, ale zase nechceme čekat dlouho, nejpozději do jara, snad prosinec!!!Je to velký zázrak a už bych to mimi chtěla držet v náručí......uzlíček naší lásky
![]()
popina píše:
Ahoj, koukám, že se to tu nakonec rozjelo… My už máme kloučka-poněkud odrostlého… Bohužel dost řešíme peníze kvůli hypotéce, tak jsme na druhé mimi šetřili. Takže letošní Vánoce to snad konečně jistí
Nemůžu se dočkat ![]()
Ahoj maminky, my jsme se chtěli pokusit o miminko už ted, ale manžel změnil praci a ma další zkušebni 3 měsice tak to zkusime ted v prosinci. Je mi 24 let tak to tolik nehrotim a už mame doma jedno dítko, holčičku. Tak tolik nespěchame, ale rádi bychom druhé, aby nebyli daleko od sebe. Já jsem vdaná, bydlime a manžel ma praci. Takže asi taky patřim do te ideálky. My jsme se o prvni vubec nesnažili, přišla sama. Tak snad mě mezi sebe přimete i když jsem mlada. Liduška