Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky všem.
Už se mě cca 10 dní drží chřipka. Jsem celou dobu bez teplot. Mám „jen“ kašel, jak tuberák, rýmu a bolest kloubů.
Už smrkám víc jak týden a nebere to konce. Jde to krásně ven, ale je toho víc a víc a čím dál tím víc zelené a husté. Nejspíš se klube zánět dutin, protože se mi vrátila bolest kloubů a svalů.
Od rána mi i při sebemenším smrkání praská a lupe v uchu. Už je to docela nepříjemné a bolestivé.
Beru paralen a sinupret. Máte nějaké rady? Do pondělí daleko ![]()
@rebeccca píše:
Namočit vatu do líhu a zacpat ucho
Jako vatu do slivovice a dát do ucha? Na jak dlouho? To fakt pomáhá?
@Janča1212 jj třeba slivovice, já měla ještě doma líh na pupík… uvidíš sama až se ti uleví tak to vyndáš
@Janča1212 Neee, slivovici do uchaaa? Vypit! Uvar si hriatuo…
@rebeccca píše:
@Janča1212 jj třeba slivovice, já měla ještě doma líh na pupík… uvidíš sama až se ti uleví tak to vyndáš
Ale mě to ucho bolí jen při smrkání. Jinak ne. Je to ale strašně nepříjemné a bojím se smrkat. Mám pocit, že mi to ucho rupne u smrkání ![]()
@Janča1212 já ti rozumím… doktorka mi ten líh doporučila, nevycucala jsem si to z prstu ![]()
@rebeccca píše:
@Janča1212 já ti rozumím… doktorka mi ten líh doporučila, nevycucala jsem si to z prstu
Ok, zkusím to
díky
Napařila bych, třeba dvakrát třikrát za den, na deset minut, nad heřmánkem nebo i jenom slanou vodou.
Nebo zainhaluj cibuli, to většinou uvolní i to, co nechceš. ![]()
@Janča1212 pokud babské rady nepomůžou, utíkej v pondělí k lékaři pro antibiotika. toto vypadá na rozjíždějící se zánět a to už doma s volně prodejnými léky nezvládneš. vím o čem mluvím, měla jsem to podobně před měsícem. při antibiotikách jsem už za 2 dny mohla normálně fungovat.
Jestli je to zánět tak určitě nenapařovat! Já měla v nedávno zánět dutin, první na co se mě na ORL doktor upozornil - NENAPAŘOVAT!
@Janča1212 janco ahoj
holka ty si taky musis projit vsim co jde.ja byla nedavno na tom podobn jak ty, ryma jak blazen, bolest kloubu unava ale mne bolelo v krku a byla jsem zahlena a problem s uchem, pri smrkani mi tam taky rachtilo jako kdyby tak byla voda.jnze v uchu se mi rozjel zanet ALE UZ JSEM FIT.MNE POMOHLO TOHLE, PARALEN GRYP TEN MI ZABRAL VZDYCKY, NA ZAHLENENI ACC, DO UCHA JSEM DOSTALA Z USNIHO KAPKY, A DO NOSA KAPALA SINEX XIKS TYHLE KAPKY JSOU TAKY DOBRE. JESTE KOJIS? PREJI BRZKE UZDRAVENI.
@Ukulina píše:
Jestli je to zánět tak určitě nenapařovat! Já měla v nedávno zánět dutin, první na co se mě na ORL doktor upozornil - NENAPAŘOVAT!
Ty jo? A proc ne?
@74paja píše:
Ty jo? A proc ne?
Ono je to stejné i u jiných zánětů - teplo jim pomáhá se rozjet.