Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Před dvěma měsíci jsem chodila na rhb a stěžovala si na bolest podbrišku, kyčle a SI skloubení….bylo mi řečeno, že to je nejspíš vše od páteře, ale ať si dojdu pro jistotu na gyndu a urologii…tam bylo vše v pořádku, takže to bylo opravdu od páteře…
@Ajule31 píše:
Před dvěma měsíci jsem chodila na rhb a stěžovala si na bolest podbrišku, kyčle a SI skloubení….bylo mi řečeno, že to je nejspíš vše od páteře, ale ať si dojdu pro jistotu na gyndu a urologii…tam bylo vše v pořádku, takže to bylo opravdu od páteře…
Ahojky, omlouvám se, že vstupuji do diskuze. Ráda bych se zeptala, zda Ti rehabilitace od bolesti v podbřišku pomohla? Řeším dlouhodobou chronickou bolest a zvažuji před případnou laparoskopií ještě návštěvu fyzioterapeuta… Děkuji!
@Catalinn ta bolest v podbřišku ustoupila po rhb, už mě bolí “jen” záda ….mam téméř ochrnute břišní svalstvo podle doktora, takže musím posílit střed těla, aby nebyly tolik zatěžovány záda. Musím každý den cvičit, jinak se mi bolesti vrací i v podbřišku, ale tím cvičením se to hodně zlepšilo …viděl te neurolog nebo rehabilitační lékař?
@Ajule31 Děkuji za odpověď. U neuroložky jsem byla o pár měsíců dříve, než bolesti břicha začaly. Tenkrát mě brněla kůže v oblasti lopatky, tak mi řekla, že mám stažené svalstvo. Tak mě možná začal stav pohybového aparátu dohánět
Kéž by to nakonec bylo tím… Podstoupila jsem obsáhlé kolečko vyšetření (ultrazvuk břicha, střev, gynekologie, fyzioterapeutka - té se však nezdálo, že by to mohlo být od zad, CT, kolonoskopie) - bez výsledku. Tak si zkusím dát pohybový aparát do kupy a uvidí se ![]()
@Catalinn mě dokonce bolelo i vedle pupíku a fyzio mi řekla, jaký úsek páteře se tam promítá a rehabilitační lékař nezávisle zhodnotil tento úsek páteře jako nejproblémovější ….já mám děti přesně skoro rok od sebe, takže jsem dala tělu pořádnej záhul a těžce to odnesl pohybový aparát ![]()
@Ajule31 Tak to je mazec, jak se vyznají
V pondělí jdu poprvé k nové fyzioterapeutce (u předchozí jsem byla v těhotenství, tak to bylo k ničemu), tak jsem zvědavá
Jo jo, právě si myslím, že po dětech se může tělo dostat do dezolátního stavu ![]()
@Catalinn každopádně si myslím, že jsi pořádně zkontrolovaná podle těch vyšetření, tak by to od těch zad mohlo být, pokud nemáš např. nějaký srůsty….já byla na gynekologii, urologii, gastroskopii a MR mozku a vše verdikt od páteře…fakt jsem si připadala jak hypochondr/magor….ale začala jsem cvičit a hodně mi to pomohlo, teď mě od května čekají zase rhb ![]()
Ahojte, já už jsem sice v menopauze, ale celý život sportuji a jsem štíhlá, fyzicky pracující a teď přesně tohle řeším už půl roku. Bolesti podbřišku uprostřed, taková nepříjemná řezavá bolest, všechna vyšetření od gyndy po urologie a střeva v pořádku, cítím i ty hýžďové kosti a spodní záda. Nejdřív jsem se zaměřila na hormonální nerovnosti, ale to s tím nesouvisí. Vždy je ti horší po větší námaze. Včera 12 km pěšky a v noci jsem se vzbudila bolestí podbřišku a hýžďových svalů. Ach jo, na fyzio jdu příští týden. Máte některá nějaké odzkoušené cviky?? Děkuji a krásný den
Ja na tyto bolesti cvicim jogu na panevni dno a zada, plus krcni pater, jsou dobre i dechove cviceni, castecne to pomaha, ono co si budem povidat za tyto obtize ma zasluhu stres, psychosomatika je svina
Ahoj holky, setkala se nějaká z vás s bolestí v podbřišku od páteře? Už si přijdu jak hypochondr, gyn nic, moč nic, ultrazvuk nic, crp nic, testy nic, prohmatání břicha trochu citlivé, ale žádná hrůza. Doktor mi řekl, že je to od zad
bolí mě uprostřed, v právo a jakoby kyčel a zadek. Setkala ještě se s tím nějaká? A nemáte nějaké doporučení na cviky? Nějaké videa, nebo tak? Vždycky to bolí jako bych měla měsíčky
bolí to třeba 2 hodiny a pak nic, a pak zase, už fakt nevím
k tomu mi v hlavě šrotuje milion věcí, co by to mohlo být
už to mám skoro měsíce a je to fakt děsné