Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,dneska me cely den chytaji takove mirne krece,ktere se mi tahnou az do !pipiny",ted delam veceri a rozbolelo me bricho jako pri menstruaci..Muzou to byt poslicci? ![]()
Ahoj,zkus sprchu,pokud zmizne bolest,jsou to jen posli,pokud se to bude stupňovat a začne nějaká časová pravidelnost,tak se dívej na hodinky a pokud to bude po pěti min.tak jeď do porodky
ale nevím jak daleko máš porodnici,možná kousek,možná daleko
to musíš posoudit pak sama
hodně štěstí ![]()
jak píšou holky. můžou to být poslíčci i porod. dej si teplou sprchu a uvidíš, jak se to vyvine ![]()
Ja mam to same uz asi tyden…
zatim pomaha sprcha a nicnedelani ![]()
veri29 píše:
Ja mam to same uz asi tyden…
zatim pomaha sprcha a nicnedelani
Já taky ![]()
Ahojky jsem ve 36tt a dnes mě bolí horní čast břicha když se ho dotknu jako kdybych to měla naražené ale cítím to i když si na to místo nešaham.
Ahoj, jsem 37+3tt, od včerejška mě tvrdne a bolí břicho jako při silnější MS. Zkusila sem už 2× horkou sprchu ale nic se nelepší ani nehorší
mám pocit na velkou ale na záchodě nic
Můžou to být jen poslíčci?
Můžou. Mě říkala dula, že když to bolí dole, bývají to poslíčci. Když to začne bolet v břichu nahoře, bývá to porod
muze te to prejit, muze se rozjizdet porod. Bud rada, ze telo pracuje. Co ja bych za to dala. ![]()
Ahoj, jsem 38+3 a od vcerejsiho vecera mi taky zacalo docela bolestlive tvrdnout bricho. Jsem prvorodicka a nevim jak rozeznat poslicky od kontrakci, ale jsou nepravidelne (vcera kazdych 20-30min, ted po 10-15min), tepla sprcha moc nepomohla. Dnes rano mi asi zacala odchazet hlenova zatka. Pohyby miminka citim, tak zatim cekam ![]()
@K0čka tvrdnutí břicha je víceméně nebolestiví, jen nepříjemné. Poslíčci mají určitou intenzitu bolesti. Já byla v pondělí na kontrole, točili mi KTG, měla jsem za těch 15min asi 2× intenzivní tvrdnutí břicha - šlo slyšet srdce dítěte jak na to zareagovalo, ale křivka měřící děložní aktivitu se ani nepohla.
@kve-tinka Si pamatuji jak mi tvrdlo bricho v cca 20tt, a bylo to jen lehce neprijemne
Ted ale bolest narusta a pak zase pomalu odezniva, tak asi jsou to kontrakce, jen ne takhle caste. Jsem prave byla v pondeli na kontrole v porodnici, delali mi jenom monitory ale vaginalne nevysetrovali… Ted si rikam asi se mi meli podivat i na cipek ![]()
DObry den, chci se zeptat je normální v 36+7 vyšetření jakoby pan doktor udělal ster ná streptokoka a poté mě vyšetřoval ze mi strčil vlastně prsty dolu a zatlačit druhou rukou na podbrisek docela mě to zabolelo, četla jsem ten by mohl udělat hamiltnuv hmat ale to se mi nezda takto brzy, vyšetřuje se takto běžné? Jinak do průkazky mi nic nenapsal jen minulou prohlídku v 33tt cs 2 a teď nic jen ze jsem u nej nám poslední kontrole, Předem děkuji