Kočka a těhotenství

2672
10.1.11 10:26

KOČKA A TĚHOTENSTVÍ

Ahoj prosím vás jak moc vadí kočka těhotenství..??Četla jsem o toxoplazmoze…tak ja nevim kočka je očkovana mela by jit jeste na nejake special.vyšetrení?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Caty
10.1.11 10:30

AHoj cvano, taky jsem se na to ptala v těhu. Máme kočičku, je doma, ale běhala i venku. Too od lastní prý chytit nemůžeš. Stačí dodržovat pravidla. Každý den měnit záchod s rukavicema, nejlépe at to dělá někdo jiný a jinak vůbec nic nehrozí.Teda pokud není nějaká toulavá a špinavá, což asi není. Tak neboj.

• Citovat
  • Upravit
9454
10.1.11 10:31

jestli kocku mas uz dlouho…tak bych neresila…porizovat kocku v tehu bych mozna rozmyslela…pockala bych az po.
vetsina lidi co je mezi kockama uz toxo stejne mela takze ma protilatky…a to ze ju chytis od kocky co je doma v byte je skoro mensi nez ze se dotknes na sidlisti neceho kde to mohla nemocna kocka nechat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
10.1.11 10:35

Pokud doma máte kočku už delší dobu, tak to nevadí, navíc většina lidí, kteří chovají kočku už toxu měli ani o tom neví a dvakrát ji dostat nejde. Jen pozor na kontakt s kočičími fekáliemi.
Pěkné těhulkování :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
10.1.11 10:38

mám doma překočkováno a běhají i po venku- tedy chovnou stanici, toxoplazmozy bych se nebála, jen nesmíš přijít do styku a to přímo s výkaly koček. tedy kočičí záchod ať mění někdo jiný, nebo v gumových rukavicích. my ještě používáme desinfekci 2× týdně na kočičí záchod, ale není to nutné. Kočky chovám už skoro 20 let, takže se neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404

Přesně jak píše lulushka - pokud jsi v kontaktu s kočkou delší dobu, toxo jsi již pravděpodobně prodělala :wink:

Neměla bych strach, taky máme doma kočku :wink: Jen kočičí záchod vynášel po dobu těhotenství přítel, tam je dost jiných možných infekcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672

děkuji..teprve plánujeme miminko..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4563
10.1.11 10:45

cvana, ako uz zienky pisali, ak mate macku dlho, neriesila by som to. akurat zachodik davaj cistit tvojmu manzelovi, a nedavaj macke surove masko. a ak beha aj po vonku, tak to snad da rozum, ze treba dodrziavat potom este prisnejsie iste pravidla (nebrat do postele, vzdy po maznazi umyt ruky, a aj pred jedlom…).
co sa tyka toxoplazmozy, drviva vacsina populacie ju prekonala, a zdrojom nebola macka, ale zle umyta zelenina, alebo maso (aj doma, alebo aj niekde v restauracii).
v podstate priamo nebezpecna je toxoplazmoza len ked ju chyti tehotna zena, a to by si sa v tom case musela „hrat“ s vykalmi macky, ktora je nakazena. pricom musela by si sa s nimi „hrat“ v case od 24-72 hodin po tom ako ich vykakala. plus macka moze byt nakazena tiez len raz za zivot. takze ked si to zratas, tak ta sanca je dost mala. samozrejme, taketo pripady sa stavaju, a preto opatrnosti nikdy nie je dost. ale vyhadzovat, alebo odstranovat kvoli strachu vlastnu macku z domu by voci tej macke bolo nepekne, a aj trosku surove. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
10.1.11 10:48

ptala jsem se na to konkretně gynDr když jsem byla těhotná, říkal že se nemám vůbec bát, že je to nafouknutá bublina i když máme kočku doma, že toxoplazmoza je nebezpečná jen pokud ji chytíš jako těhotná, testy je prý zbytečné dělat protože protilátky můžeš mít i kdyz jsi ji měla třeba před 10lety ale neohrožuje tě. Jak píší holky, nečistit záchod, zaúkolovat raději někoho z rodiny, nehladit venkovní kočky, nechodit dělat něco např do sklepa kde se zdržují venkovní zvířata apod a je to v pohodě. Dr mi říkal že za 15let co dělá praxi se setkal jen 1× s podezřením na toxopl. ale ani ta se nepotvrdila :palec:

• Citovat
  • Upravit
2058
10.1.11 10:52

Plne souhlasim s prispevky nade mnou.

Jen bych chtela dodat, nedej se „zblnout“ nekterymi doktory, muj gynekolog je treba stara skola a vypadal dost vydesene na moje dve kocky.

Pravda je takova, ze kdyz clovek dodrzuje zakladni pravidla hygieny, nic se nemuze stat. Vetsi riziko hrozi s ochutnavani syrovych pokrmu pri vareni ci spatne omyte zeleniny, na to bych si davala vetsi pozor.

Mam dva kocoury, kteri chodi ven, spi s nami, maji neomezeny pohyb po byte (samozrejme pravidelne ockovani a odcervovani). Navic jsem z vesnice, presto mi vysly testy na toxoplazmozu naprosto negativni, nikdy jsem ji tudiz neprodelala. Tak bych si nedelala hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
10.1.11 10:57

nejlepší je si nechat udělat testy před otěhotněním, ja si je dělat nechala. JInak nejrizikovější je malý kotě, co si přineseš domů v těhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenosnakocena
10.1.11 11:08

ahoj, my máme kočky dvě, vlastně kočku a kocoura. Kočka jen bytová, kocour chodí občas ven. Oba jsou očkovaní, perfektní mazánci. Pokud se dodržují pravidla, jak již bylo řečeno, je velmi nepravděpodobné, že toxo chytíš. Naopak jsem někde četla, že když je žena v těhotenství často se zvířaty, tak je pak nižší pravděpodobnost alergiií na daná zvířata. Zatím nemůžu sloužit, prcka čekáme v létě, tak jsem zvědavá. Každopádně o tom, že by šli z domu vůbec neuvažujeme!

• Citovat
  • Upravit
4509
10.1.11 11:21

tak ja mela 2 kocky v tehotenstvi, normalne jsem se s nima muchlala, jsem to proste nevydrzela je nepohladit, chlap cistil zachod, i kdyz se mu ze zacatku vubec nechtelo a cisti ho do dneska :) stejne tak na nej zbylo v tehu luxovani a taky uz mu to zustalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
10.1.11 11:27

Co ja jsem slysela a vim z vlastni zkusenosti, tak kocicku radeji dat pryc… Mela jsem od ni nejakou kozni nemoc, kdyz jsem byla v prvnim trimestru, takze jsem se musela lecit, coz ohrozilo moje tehu…
Ale kazdy to ma jinak, znam holku, ktera ma doma 5kocek a byla v pohode…
Zalezi na tobe, kazdy je na to jinak nachylny, a na kazdem se to projevuje jinak, nekomu hodne, nekomu vubec… Ale urcite bych si davala pozor :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
10.1.11 12:03

o mě říkají od malička kočičí máma… kočky miluju a od malička s nimi žiju! pak jsem měla jednu která se mnou spávala v posteli.. chodila ven… poškrabaná jsem byla mockrát.. i mi to kolikrát hnisalo…
a teď v posledním těhu jsem si schválně nechala udělat test na toxu a představte si neprodělala jsem jí!
rozhodně bych se kočky v těhu nebála! dbát na odčervení..... hygienu při čištění jejího WC… a naprosto pohoda!
dokonce mám vyzkoušeno jak krásně miminko v bříšku reagovalo na kočičí vrnění když mi spaly kočky na klíně a předly… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí