Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ncc1701 tak to je hezký, já si vzala kočičáka od tety když jsem byla po potratu a měla jsem hrozný depky, utekla od něho kočka když byl koťátko tak jsem ho krmila kočičím sunarem, je to prostě moje děcko. není to náhoda že se narodil stejně jako jsem měla spočítaný termín porodu, jak říkám je to moje děcko
naši o něm mluví taky jako o dalším vnoučeti, my ho podepisujeme i na vánoční pohlednice, jsme magoři ![]()
@martulkasloník To je krásný!
My máme taky všechny kočky nalezence
A k tomu mám ještě dalších sedm koček na dvorku, to jsou taky nalezení a zachránění jedinci
Akorát do bytu bych je už nenacpala, tak mají boudičky a jídlo venku.
Toxoplazmóza může být i z nedostatečně tepelně upravenýho masa… To, že je od koček si myslím že je zbytečný strašák, ještě jsem se nesetkala ani neslyšela o ženský, která by jí měla a měla jí od kočky a musela na potrat nebo tak něco… Navíc „nebezpečný“ jsou v tomto směru prý koťata a kočky do 1 roku. Starší už jsou v pohodě… Osobně jsem velký milovník koček, mám kocoura, který chodí ven ale taky s náma spí v posteli a je to miláček, proto jsem se o to dost zajímala, ale nebojím se. Jsem ve 32.týdnu a jen se modlím, aby malá neměla na kocourka alergii, to nevím co bych pak vymyslela… ![]()
Tak my máme kocourka, tak jsem to nahlásila gynekologovi a nechal mi udělat testy na toxoplazmozu, nemam protilatky, takze necisitim zachod, umyvam si ruce ale, ale jinak nic vic neresim.my mame britku, takze ona neni na ven, takze by byla vazne nahoda aby prinesla nejake parazity zvenku ![]()
Ahoj mám doma kotě Ragdolla.Je odčervené, očkované a ven nesmí
.Všichni mě varují před ní, ale doufám že to dopadne vše v pořádku. mimi čekám koncem dubna.Wc bude čistit taťka a bude to
.
@jaruna26 píše:
Ahoj mám doma kotě Ragdolla.Je odčervené, očkované a ven nesmí.Všichni mě varují před ní, ale doufám že to dopadne vše v pořádku. mimi čekám koncem dubna.Wc bude čistit taťka a bude to
.
Pokud máš pochyby, nechej si udělat krevní test - dá se poznat, jestli toxo máš nebo jsi ji někdy prodělala. Pokud je to koťátko tak jak píšeš, nebála bych se. My taky máme číču je doma, očkovanou a pravidelně kontrolovanou. Záchůdek jsem taky nechala teď na manželovi, ale jinak s námi spí v posteli a mazlíme se jako vždycky. Myslím, že při dodržování zákl. hygienických návyků nic nehrozí. ![]()
Holky já jsem si taky říkala jak nechám při těhu dělat záchodek manžovi ale to bych se načekala když je pořád pryč, tak snad nejsem čuňata a po manipulaci se záchodkem si myjeme ruce ne? pokud nemám otevřenou ránu tak se tam nic dostat nemůže i kdybych brala to hovínko do ruk což stejně neberu:-))
@martulkasloník souhlasím…ale jistota je sichr!
Ale pokud nám naše Čikina ráno zamoří byt, tak taky nečekám, až se manžel vrátí z práce a prostě to uklidím. Pokud je manžel doma, dělá to on (mimochodem, dobrá výmluva, proč to musí on a ne já
)
Dobrý den, máme 3 měsíce kotě a pokoušíme se o dítě. Vadí případnému početí kočka? „jedna paní povídala“, že by kočka mohla svými nemocemi bránot početí. děkuji za informace ![]()
Přesně jak bylo psáno. Ohledně toxo jsem se také ptala a dožadovala testů u gyndr. a bylo mi řečeno, že dnes se již testy standartně nedělají a že je to nafouknutá „problematika“. Samozřejmě je lepší se vyhýbat kočičímu WC a a´t jej raději mění někdo jiný (a každý den), ale prý je mnohem větší pravděpodobnost že těhule chytne toxo z masa než od kočky při dodržování základních pravidel.
Nevím jak jinde, ale jelikož my máme 6měsíční kotě. je u nás spíše problém s ukázněností. kočka lítá jak splašená a v „amoku“ už mi kolikrát skočila na těhu bříško, takže spíš než nákazy se já bojím nějakého úrazu- ![]()
Máme doma 2 kočky a není žádný problém, když jsme plánovali mimčo, pro jistotu jsem svou gynekoložku požádala o test na toxoplazmozu, ale je fakt, že naše kočky nechodí ven, jsou očkované, tak ani obavy nemám…
@maminka.kacenka píše:
Nevím jak jinde, ale jelikož my máme 6měsíční kotě. je u nás spíše problém s ukázněností. kočka lítá jak splašená a v „amoku“ už mi kolikrát skočila na těhu bříško, takže spíš než nákazy se já bojím nějakého úrazu-
Myslím, že naprostá většina starších batolících se sourozenců napadá břicha svých opěttěhotných matek s mnohem větší razancí, než 6měs. kotě. Kolik může mít, kilo, dvě?
Já teda mám břicho a stehna věčně doškrábané, jak mi kocour skočí na klín/břicho - většinou se nacházím v pololehu na gauči
, ale tam ho zradí nečekaně vyboulený terén doskočiště
, tak mu to všelijak klouže dolů a on se drží drápkama ![]()
Já jsem se taky nejdřív bála, jak budou ti naši 2 poděsové reagovat a po příchodu z porodnice jsem je hodně hlídala, ale musím říct, že mě příjemně překvapili, ze začátku byli zvědaví a teď si Elišky ani nevšimnou, mám ns zemi rozloženou hrací deku a kočky chodí pěkně okolo, vůbec neexistuje, že by přes to lezly, ani do postýlky… Ta naše mladší kočka se s Eliškou chodí pomazlit, když jí chovám
Ještě v těhotenství jsem je začala zvykat, že pokud nejsme doma, nebudou volně po celém bytě, aby si to pak nespojili s mimčem a na všechny změny si krásně zvykly…
@maminka.kacenka píše:
Přesně jak bylo psáno. Ohledně toxo jsem se také ptala a dožadovala testů u gyndr. a bylo mi řečeno, že dnes se již testy standartně nedělají a že je to nafouknutá „problematika“. Samozřejmě je lepší se vyhýbat kočičímu WC a a´t jej raději mění někdo jiný (a každý den), ale prý je mnohem větší pravděpodobnost že těhule chytne toxo z masa než od kočky při dodržování základních pravidel.
Nevím jak jinde, ale jelikož my máme 6měsíční kotě. je u nás spíše problém s ukázněností. kočka lítá jak splašená a v „amoku“ už mi kolikrát skočila na těhu bříško, takže spíš než nákazy se já bojím nějakého úrazu-
Ahojky, máme doma taky asi půlroční kotě a předevčírem mě napřed masírovala břicho a pak si na něj lehla a vrněla
jinak ale taky lítá po bytě jak divá
Ta toxoplasmoza se prý spíš chytne ze syrového masa, takže my těhulky žádný tatarák!
![]()
Ještě že kočky jsou tak inteligentní