Kočka a těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2028
22.12.13 09:10

@Elina5 Vybírej i vyměňuj v rukavicích a vymývej savem ;). A pořádně si potom umyj ruce. Jestli ti chytají myšky či ptáky, tak je víc pravděpodobné, že tu nemoc mají. Jestli žerou jen granule, šance je téměř nulová. Nedávej jim syrové maso. Jo a taky bych se vyhnula záhonům a tak… Jestli tam chodí na záchod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
22.12.13 09:10

Silne prehanis. Pokud nehodlas kocici vykaly konzumovat, budes jim toaletu pravidelne denne cistit a pote dodrzovat zakladni hygienu, nemas se ceho bat.

• Citovat
  • Upravit
22.12.13 09:40

…Ahoj všem…mám doma kočku..a vše probíhá bez problému…testy na toxoplazmozmu jsem měla negativní…
a to jsem ani mudr neupozornila, že mám doma kočku…vůbec jsem si to na prvních testech neuvědomila…až když mi výsledky psala do TP.

jinak jsem trochu zagooglila a našla jsem :

Pro nákazu z trusu koček platí:

Člověk, který přišel do styku s toxoplasmózou, získává odolnost stejně jako kočka a už se nemůže podruhé nakazit.
Pravděpodobnost nakažení se člověka od kočky je velmi malá - kočka může vylučovat oocysty v případě nákazy jen 2 až 3 týdny.
Nakazit se můžeme výhradně z trusu kočky. Při čištění kočičího WC je tedy vhodné používat rukavice. Navíc - trus začíná být nakažlivý až druhý den, takže pokud čistíme kočičí WC každý den, možnost nákazy je minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
22.12.13 10:10

Já jsem čistila kocourovi záchod denně, sama, žádné rukavice jsem si nebrala (jako cože? :lol: :lol: :lol: ), normálně jsem si poté umyla ruce, což jsem tedy dělala i mimo těhotenství, nevím jak ostatní… :mrgreen: A dítě mám, živé a zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.12.13 10:10

@Elina5 Klid, pokud nejíš kočičí bobky, tak se ti nic nestane. Já čistila záchody v těhotenství, bez rukavic. Samozřejmě jsem si vždy umyla ruce. Ale u dospělých koček, které navíc nežerou myši, je riziko nákazy takřka nulové (nemají se kde nakazit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35846
22.12.13 10:24

Mam dve kocky, cistila jsem zachod, dokud jsem byla schopna se k tomu ohnout. Bez rukavic, pak jsem si.ruce umyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
22.12.13 10:26
@Elina5 píše:
Ahoj holky potřebuju radu..myslim si že těhotná možná jsem ale mám dvě kočky..Bohužel ted musim kočičí záchod měnit sama nechci rodičům oznamovat jsem možná v tom vyměntě to za mě…ještě to hlavně nevim přesně ale opatrnosti není nikdy dost…:Dpředtim jsem měnila taky záchod kočkám já ale až ted jsem začla mít takovej divnej pocit že jsem v tom…jaká je možnost že jsem se mohla nakazit???Kočky už mám dlouho jednu asi 5 let a druhou tři…a určitě je nechci dávat pryč jsou to miláčci…prej lidé co maj kočku tak většinou prodělaj tu nemoc už dříve a ani o ní neví ale stejně se bojim…Jinak kočky choděj ven normálně…co mám dělat???Popřípadně měnila nějaká z vás kočičí záchod behem těhotenství sama???a nic se jí nestalo???Bojim se že jsem to mohla chytit…Děkuju za každou radu…

zklidni těhotenské hormony, při úklidu lidského záchodu můžeš chytit víc sajrajtu než z kočičího, do ruk hovína nebereš, očividně je asi ani nejíš, a po úklidu či pohlazení kočky z venku si snad myješ ruce ne? tak čeho se bojíš? mám kočku a obě těhotenství testy na toxo negativní, vše kolem kočičáka dělám jen já, nebráním se ani kontaktu s cizíma kočkama a vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
22.12.13 10:27
@Fjodorka píše:
Já jsem čistila kocourovi záchod denně, sama, žádné rukavice jsem si nebrala (jako cože? :lol: :lol: :lol: ), normálně jsem si poté umyla ruce, což jsem tedy dělala i mimo těhotenství, nevím jak ostatní… :mrgreen: A dítě mám, živé a zdravé.

mě taky nenapadlo čistit záchod v rukavicích, umývám záchodek v umyvadle nebo ve vaně, pak tam nic nedezifikuju, prostě to spláchnu sprchou a jede se dál, u dcery mi kočka spávala v autosedačce, fusaku atd. a malá žije až se divím že to přežila:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
22.12.13 10:49

@martulkasloník Asi tak nějak. Kocour chrápe v autosedačce, v korbě, na přebalováku, jen z té postýlky ho drsňácky vyháním (protože to povlečení chytá chlupy a já to pak musím kartáčovat při žehlení)… Rukavice na kočičí záchod, no to je gól. Ještě roušku a jednorázový mundur :lol:
Jsem ráda, že nejsem jediný magor, který nechá psa olizovat novorozence a kočku spát po svém :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
22.12.13 10:54

Holky já mám testy z krve na toxoplazmozu, dělali mi to na imunologii, podle hodnoty poznají, jestli jste jí někdy v minulosti měly (můj případ, ideální verze za kterou mě paní doktorka pochválila), nebo jestli ji máte akutní, nevím jaká je léčba, nebo jestli jste ji nikdy neměly - pak je tedy riziko chytit ji v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
22.12.13 10:56

A mimochodem, u nás jsem našla, že je „promořenost“ v populaci cca 80%, takže riziko, že ji chytíte čerstvě není moc velké. :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
22.12.13 11:02

K infekci může dojít z půdy – zejména u dětí při hrách na pískovištích, či venku
všeobecně (práce na zahradě), kde lze přijít do kontaktu s kočičím trusem, respektive
přežívajícími oocystami, tak přímo kontaktem s kočičími výkaly v domácím
prostředí (čištění kočičího záchodku). Je však třeba znovu připomenout, že kočka
v naprosté většině případů vylučuje oocysty jen několik týdnů po primoinfekci. Riziko
infekce prostřednictvím domácích kočičích mazlíčků je, zejména při dodržování
preventivních opatření, směšně malé oproti riziku infekce tkáňovými cystami.
Nebezpečí hrozí však i při konzumaci špatně ošetřené zeleniny či pití kontaminované
pitné vody (studny, studánky, aj.).
nfekce prostřednictvím bradyzoitů v tkáňových cystách je u člověka výrazně častějším
způsobem přenosu. Princip je jednoduchý – konzumace, či jen ochutnávání nedostatečně
tepelně opracovaného masa a masných výrobků. Maso infikovaného zvířete obsahu-

jící tkáňové cysty samozřejmě nelze pohledem nijak odlišit od masa zcela nezávadného.
Obyčejný „tatarák“ hodně krvavý steak, ochutnávání při výrobě játrové zavářky, atd. atd.
Možností jak tímto způsobem „otevřít dveře“ Toxoplasmě je opravdu mnoho. Tkáňové
cysty v mase ničí spolehlivě teploty nižší než – 12 °C a vyšší než + 67 °C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
22.12.13 11:43

@Elina5 kocky mam taky, tehotenstvi bez problemu. Zachod jsm menila sama, ale pouzivala jsem gumove rukavice. Nechala jsem si udelat i testy, ale toxoplazmu jsem nikdy neprodelala. Za me: kocky si nech, ale omez kontakt s jinymi kockami. Takto mi to poradil i doktor.

• Citovat
  • Upravit
12262
22.12.13 11:50

@Fjodorka nejsi, takových je nás víc:-)) u nás je kočičák člen rodiny, může všude, jen do postýlky nesměl ale jinak prostě žije s námi a neřešíme kam si lehne, rozhodně nevidím všude bakterie:-)) @julie74 mám dvě kámošky, nikdy kočku neměly, v podstatě se k ní neměly ani jak dostat a prodělaly toxo, prý z té zeleniny nebo špatně ošetřeného masa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
22.12.13 12:07
@martulkasloník píše:
@Fjodorka nejsi, takových je nás víc:-)) u nás je kočičák člen rodiny, může všude, jen do postýlky nesměl ale jinak prostě žije s námi a neřešíme kam si lehne, rozhodně nevidím všude bakterie:-)) @julie74 mám dvě kámošky, nikdy kočku neměly, v podstatě se k ní neměly ani jak dostat a prodělaly toxo, prý z té zeleniny nebo špatně ošetřeného masa

přesně, já si taky nemyslím že bych pojídala víc jak 24 hodin staré kočičí výkaly. :mrgreen: :mavam: zato ne příliš ošetřená zelenina nebo ovoce ze zahrady, pchá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí