Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@jana2388 píše:
Mám doma dvě kočky o toxopl.mi dr. řekla to samé, že testy se už nedělají, chytnout se to dá spíše ze syrového masa, špatně upraveného atd, špatně omyté zeleniny a tak, já se s kocourkama mazlila celé těhu, neřešila jsem tyhle fámy…malá má půl roku a je ok…
Jj, aspoň děti rodičů „zvířátkářů“ nejsou pak na zvířátka alergické ![]()
@sallome píše:
Máme doma 2 kočky a není žádný problém, když jsme plánovali mimčo, pro jistotu jsem svou gynekoložku požádala o test na toxoplazmozu, ale je fakt, že naše kočky nechodí ven, jsou očkované, tak ani obavy nemám…
PROTI ČEMU JSTE DALI ČIČI OČKOVAT? MNĚ VETERINÁŘKA ŘEKLA, ŽE NENÍ NUTNO KOČKU ANI OČKOVAT, KDYŽ BUDU DODRŽOVAT HYGIENU PO VÝMĚNĚ ZÁCHŮDKU ČI NESNÍM ZELENINU ZE ZEMĚ, KAM CHODÍ ČÍČA ČŮRAT. DĚKUJI
Morine: máme je naočkované Biofelem http://www.bioveta.cz/…o-kocky.html
Ne kvůli toxoplazmoze, ale tak pro sichr ![]()
@sallome píše:
Morine: máme je naočkované Biofelem http://www.bioveta.cz/…o-kocky.html
Ne kvůli toxoplazmoze, ale tak pro sichr
DĚKUJI ![]()
NO uvidíš jak bude čičina reagovat na malé až porodíš. Já mám taky doma micinku a až porodím tak rozhodně nebudu dělat nějaké scény kvůli tomu že si k ní lehne do postýlky. Náhodou je to krásné, a myslím si že miminko se bude cítit bezpečněji a bude mu dobře až začne vrnět. Ještě teda nevím jak bude ta moje na mimčo reagovat, třeba bude žárlit a apk nevím co udělám, taky mám malý byt.
@Sabrinella Ahojky
já našla malilinkaté koťátko v září těsně před otěhotněním, tak jsme si ho nechali
už je z ní velká kočka a nechala jsem ji vykastrovat. Když byla menší, tak si mě často vylezla na břicho a masírovala předníma pacičkama a vrněla při tom
a myslím, že malá v bříšku to určitě vnímá ![]()
Včera u nás byli známí s 3měsíčním miminkem, tak pořád nahlídala do autosedačky kdo to tam spinká ![]()
Je moc hodná a hlavně čistotná, tak myslím nebude problém až se nám malá za 2měsíce narodí. Kromě čičiny máme ještě dvě fenky, takže taková malá ZOO ![]()
@martulkasloník píše:
@ncc1701 tak to je hezký, já si vzala kočičáka od tety když jsem byla po potratu a měla jsem hrozný depky, utekla od něho kočka když byl koťátko tak jsem ho krmila kočičím sunarem, je to prostě moje děcko. není to náhoda že se narodil stejně jako jsem měla spočítaný termín porodu, jak říkám je to moje děckonaši o něm mluví taky jako o dalším vnoučeti, my ho podepisujeme i na vánoční pohlednice, jsme magoři
Heh to je hezký, já mojí Káče (kočce) balím i dárky pod stromeček a také když někomu píšu přání tak tam připisuju i jí. Je to taky moje malý miminko a kdyby jí někkdo něco udělal tak ho snad zabiju. Ona jediná totiž ví jak jsem se kdy v životě cítila, byla se mnou když jsem brečela, když jsem měla deprese, když jsem byla štastná, prostě vždycky. to jí jsem se vždycky vypovídala ze všech starostí a pak se k ní schoulila a za jejího vrnění usnula.
@kanka80
Neboj určitě bude k mimču hodná, na začátku bude asi nejistá protože to je přece jen něco nového na jejím území. Klidně je nech spát i spolu v postýlce, uvidíš jak to bude mít na miminko vliv a bude klidnější. Držím palečky a at se narodí krásné zdravé baculaté miminko
![]()
Ahoj holky potřebuju radu..myslim si že těhotná možná jsem ale mám dvě kočky..Bohužel ted musim kočičí záchod měnit sama nechci rodičům oznamovat jsem možná v tom vyměntě to za mě…ještě to hlavně nevim přesně ale opatrnosti není nikdy dost…:Dpředtim jsem měnila taky záchod kočkám já ale až ted jsem začla mít takovej divnej pocit že jsem v tom…jaká je možnost že jsem se mohla nakazit???Kočky už mám dlouho jednu asi 5 let a druhou tři…a určitě je nechci dávat pryč jsou to miláčci…prej lidé co maj kočku tak většinou prodělaj tu nemoc už dříve a ani o ní neví ale stejně se bojim…Jinak kočky choděj ven normálně…co mám dělat???Popřípadně měnila nějaká z vás kočičí záchod behem těhotenství sama???a nic se jí nestalo???Bojim se že jsem to mohla chytit…Děkuju za každou radu…
Já bych se toho nebala, ale samozřejmě dodržovat hygienu. anebo když už se bojis, tak gumový rukavice, roušku
myslím že když je kočka jen doma…my máme psa, ten lítá venku, u toho bych se bála asi. víc…ale nebojím ![]()
Promiň, blbě čtu, koukám, že kočky chodí ven.no tak ty rukavice…já si teda kočky venku ani nehladim, třeba u babičky na zahradě..
No oni původně bydlela od mala v bytě ted je máme cca čtyři měsíce na baráku se zahradou kde je občas pustim…Tak sice nevim ještě jestli jsem těhotná ale tak stejně jak se říká když si myslíš chovej se jako těhotná
Mám to popřípadně říct gynekologovi že mám dvě kočky a že jsem to možná zezačátku měnila bez rukavic???Mohl by mě poslat na nějaké testy kde by mě to zjistily jestli to třeba nemám??? ![]()
Asi moc zbytečně přeháním…ale tak kvůli tomu potratit bych fakt nechtěla kdyby náhodou…Budu si dělat testík kolem silvestra tak držte palečky..:)No podle příznaku to tak vypadá ale kdo ví…Měla jsem ted jen samé nervy…tak kdo ví…
Řekni mu to určitě, ale myslím si, že žádná tragédie to nebude
držím pěsti.
Mám doma dvě kočky o toxopl.mi dr. řekla to samé, že testy se už nedělají, chytnout se to dá spíše ze syrového masa, špatně upraveného atd, špatně omyté zeleniny a tak, já se s kocourkama mazlila celé těhu, neřešila jsem tyhle fámy…malá má půl roku a je ok…