Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky,máte také některá pořád hlad?Jsem v 23+1tt,najím se a za 2 hodky mám opět hlad až je mě špatně!!!Mám to takto skoro od začátku těhu,ale zatím jsem nabrala jen 2 kg.Děkuji.
Je to normální. Při prvním těhu jsem musela něco pořád u sebe nosit, banán, jablíčko, nějakou sušenku…prostě cokoliv, co jsem mohla v případě nouze slupnout. Byla jsem úplně závislá na zeleninových salátech, nic jiného mě nelákalo a i z téhle „diety“ jsem přibrala 18 kg
Teď jsem těhotná podruhé, zatím tedy v prvním trimestru, takže nemůžu tušit co se bude dít, ale opět začínám ulítávat na salátech. Večeřím okurkový salát s jogurtem, bez toho bych asi ani neusnula ![]()
Jsou dny kdy to jde,ale pak jsou dny,kdy vyloženě každé 2 hodiny je mě špatně z hladu a je pravda,že tedy piji až 3-4litry vody denně a slyšela jsem,že i ta voda to může způsobovat jak ji pořád nosím a piji,tak prý ůo ni můžu mít i tak často hlad ![]()
berunka27 píše:
Maminky,máte také některá pořád hlad?Jsem v 23+1tt,najím se a za 2 hodky mám opět hlad až je mě špatně!!!Mám to takto skoro od začátku těhu,ale zatím jsem nabrala jen 2 kg.Děkuji.
já nejdla v těhotensvtí á žrala
přibala jsem 32 KG
No snad už víc jak ještě 10kg nepřiberu???U syna Honzíka jsem skoro vlbec hlad neměla a měla jsem nahoře kolem 11kg a po porodu hned vše dole a ted je moje váha před těhu 45kg a nyní v 24tt 47kg,tak počítám ještě tak těch 10 kg,ale nikdy člověk neví
a může se stát,ž to bude víc ![]()
Ahojky, taky sem v těhotenství musela a pořád ještě musím často jíst, někdy i v noci, aby mi nebylo špatně. Jsem 39+1 a zatím mám nahoře cca 7 kg. Chutná mi všechno, ovoce, čokoláda, sušenky, jím několikrát denně a přitom bříško žádné ![]()
To jsme na tom stejně,akorát já mám zase docela velké bříško a jinde to vůbec nemám jde mě to všechno do břicha
Taky můžu úplně všechno a sladké já miluji,ale po něděli jdu na OGTT,tak si myslím,že budu mít těhu cukrovku a bude dieta ![]()
Ahoj, holky… Jsem na počátku 10. týdne a mám taky často hlad. Jakmile pocítím hlad, musím se do deseti minut najest, jinak je mi dost zle. ![]()
Začala jsem ráno snídat než jdu do práce a v práci znovu…
Dříve jsem se potýkala ještě s vyloženou nechutí na cokoli, při pomyšlení na jídlo mi bylo neuvěřitelně špatně a musela jsem se nutit něco do sebe dostat. To už naštěští přešlo. ![]()
Berunko, taky mám ráda sladké, na tom ulítávám ještě teď a v půlnoci před testem na cukrovku sem si dala pár čoko bonbonků, abych neměla hlad a test vydržela. Klepala sem se celou Dobu, aby byly výsledky v pohodě a nemusela sen na nový test. A bylo. Tak neboj, držím palce, abys měla výsledky v pohodě a mohla sis dál pochutnávat na sladkým ![]()
Vájo: když sem chodila do práce, snídala sem doma a znovu v práci a pak každou chvilku, jinak mi bývalo špantě, prostě sem nesměla předržet hlad
Děkuji moc,na začátku těhu jsem měla glukozu 3,6 což je prý dobré,ale asi se to po 20tt může změnit těhotenstvím
Bojím se hlavně proto,že jsem asi před 3 rokama měla zvýšené cukry,ale od té doby nic,tak z toho mám hrůzu,ale děkuji za podporu.Jen se ještě zeptám ?Je dobré před těma testama na OGTT si sladké dávat nebo to raději,tak 2 dny před nima vydržet???
berunka27 píše:
Děkuji moc,na začátku těhu jsem měla glukozu 3,6 což je prý dobré,ale asi se to po 20tt může změnit těhotenstvímBojím se hlavně proto,že jsem asi před 3 rokama měla zvýšené cukry,ale od té doby nic,tak z toho mám hrůzu,ale děkuji za podporu.Jen se ještě zeptám ?Je dobré před těma testama na OGTT si sladké dávat nebo to raději,tak 2 dny před nima vydržet???
Jedla bych tak, jak jsem byla zvyklá. Tak ti neměří to, co je vlastně aktuální. Kdyby jsi držela nějakou proticukrovou dietu, tak by ti to mohlo výsledky zkreslit, ty by sis myslela, že je vše ok a cpala se dál sladkým. Ale glukozový test se snad nedá jen tak ošálit. Říká se, že kdo má zvýšenou pravděpodobnost stařecké cukrovky, tak se často objeví právě v těhotenství. Já mám velkou šanci, že cukrovku mít budu (převážná část rodiny ji má), ale první těhu bylo naprosto v pohodě.
To je pravda…to jsem taky slyšela,že kdo má těhu cukrovku,tak ji může mít i ve stáří
U nás v rodině je taky,ale má ji má 16 letá sestřenice a ta má hodně těžškou cukrovku a měl ji děda,ale tu stařeckou…jéé to je hrůza dala bych za to vše abych ji neměla,ale hold ösud si člověk nevybere,tak snad to bude dobré…
A pockej, co prijde po porodu
Ja ted zeru vic nez v tehotenstvi ![]()
Ja si pamatuju, ze jsem mela hrozny hlad rano. Ale to byla hruza! Nikdy jsem nebyla zvykla snidat, ale v tehu jsem sla prvni rano do lednicky misto do koupelny. A musela jsem snidat sladke, jako buchty, marmelady, kakao… ![]()
Taky mi spatne vysel cukr pri testech! ![]()