Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
dnes opravdu z ničeho nic najednou ostrá bolest v prostředníku pravé nohy. Myslela jsem si, že mě něco píchlo. Prst mi trochu natekl a celý zfialověl. Pořád mě to ostře píchá. Myslím, že se tyhle „úrazy“ nijak neřeší, nebo mám jít k doktorovi? Problém je, že letím pozítří na dovolenou a nechci tam jen ležet na pláži. Mám si s tím dojít?
Si dej octovej obklad. Nebo cibuli na to. To je na pichnuti. Muzes zkusit fenistil kapky.
@Paoloska no jak je prst fialový, tak rozhodně běž k doktorovi, to by nemuselo být dobré
@Paoloska píše:Šla bych hned na chirurgii na pohotovost zvlášť když píšeš, že letis na dovču.
Ahoj holky,
dnes opravdu z ničeho nic najednou ostrá bolest v prostředníku pravé nohy. Myslela jsem si, že mě něco píchlo. Prst mi trochu natekl a celý zfialověl. Pořád mě to ostře píchá. Myslím, že se tyhle „úrazy“ nijak neřeší, nebo mám jít k doktorovi? Problém je, že letím pozítří na dovolenou a nechci tam jen ležet na pláži. Mám si s tím dojít?
@Verun83 píše:
Si dej octovej obklad. Nebo cibuli na to. To je na pichnuti. Muzes zkusit fenistil kapky.
Já jen myslela, že mě něco píchlo.
@stinga @sepru No, přemýšlím o tom, že tam dojdu. Já jen nechápu, co s tím mám. Blbě jsem nešlápla, o ničem nevím. Bolí to dost.
Pokud si nejste vědoma úrazu nebo štípnutí a bolest přišla znanadani může se takto projevit embolie do dolní končetiny. Zvláště v tomto horku.
@Paoloska píše:
@stinga @sepru No, přemýšlím o tom, že tam dojdu. Já jen nechápu, co s tím mám. Blbě jsem nešlápla, o ničem nevím. Bolí to dost.
no nevím, asi už bys měla být na pohotovosti, ta embolie není žádná sranda, to znamená, že se na neléčenou může i umřít
@Paoloska píše:
@Garpit @stinga Holky, to jako fakt?
Nechci vás strašit,ale ani si nedělám legraci bohužel. Může to být a nemusí,ale k lékaři bych určitě šla a nenechte se jen tak odbít, že jste si to určitě někde narazila. Pokud si toho nejste vědoma.
@Paoloska píše:
Já jen myslela, že mě něco píchlo.
To bys tam mela vpich a asi by to nebylo fialovy, to je fakt…
V tomhle případě bych šla taky a rychle. Protože pokud se tam vytvořila nějaká sraženina,může se tlakem v letadle urvat a způsobit někde v těle mnohem větší škody. I kdyby mě měli tisíckrát za hysterku!