Bolest kloubu po porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29.3.22 10:16

@H3 já jsem reagovala ještě paní na předchozích komentář co mi psala…ale to vůbec neva :D

Z kloubů mě bolí kolena, prostě to ještě nedávno bylo tak, že ze dřepu bylo téměř nemožný se vyškrábat. Jsem po porodu 4,5mesice. Mensi bolestí jsem si uvědomila že mám tak 14dni…A stydká spona, což je typické jak se pánev v těhu rozestupuje aby mrně prošlo…

Každá jsme jiná tak vám těžko můžu radit.
Obecně doporučuju doplnit vitamíny, minerály…hořčík, železo, vápník béčko, kolagen, déčko a K…Ale když vám berou krev tak je lepší si nechat říct, čeho máte víc a čeho naopak míň a dle toho doplnit.

Brnění znám, měla jsem v těhu, hlavně nohou…jenže to jsem vyloženě cítila jak jsem už měla větší břicho jak tlačí na pánev a vše se tam přiškrcuje…Nakonec mě dohnala preeklampsie což je ve zkratce nedokrvenost cév takže to prisuzuji zpětně i jako projev toho…Ale taky to může být prostě něco skřípnutého, všechny vazy apod se v těhu povolují…A někdy může být porod spouštěč něčeho…Určitě než standardní orto bych šla k dobrýmu fyzio, který celý zhodnotí postavení těla a pozná i od pohledu co je kde šouplé, už jsou dnes i ti co se zaměřující na práci s ženami po/při těhu…orto je spíš na ty „mechanické klouby“. Ale to musíte vědět sama nejlépe, jak znáte své tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.4.22 18:07

@Aničkakozínožička Cítíte se stále dobře? Já jsem teď byla na dovolené a stav se mi trochu zhoršil, možná to je tím, že jsem si právě nevzala s sebou doplňky stravování a častokrát porušila i AIP stravování… Tak na to teď doma opět najíždím ;) Posílám foto s doplňky, které mi pomáhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.4.22 18:13

@H3 Také jsem měla kromě bolestí i brnění rukou od zápěstí po lokty. Brnění po pár týdnech přestalo. Jak jste na tom teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.4.22 20:11

@Banaj cítím se líp, asi to napravuje pomalu sám čas a lehounce kila dolů, nevím…Beru teď už jenom kolagen na klouby, ty kolena mě bolí furt jak sviňa…
Dál mám připravený hořčík zinek železo, omega 3 mast kyseliny…No a pak už jen betakaroten kvůli sluníčku…

Ale teda prvně jsem zkusila cvičit jemně na střed těla - přímo dle fyzio -pouze jednou…No a cca 14dní jsem vše cítila v bolesti tak jsem se na to vyprdla…zřejmě jsem poctivě vše důkladně zaktivovala ale cítila jsem se zpět jak po porodu úplně zničena…takže nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.4.22 21:30

@Aničkakozínožička Držím palce, ať se to jen lepší ;) Kolena byla po porodu nejhorší :( teď už jsou podstatně lepší, i když na nějaké velké cvičení to pořád není… zkusila jsem jógu a ta mi zatím vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.5.22 22:59

Bolest kloubů na rukou po porodu

Ahoj, chtěla bych se zeptat zda nemá některá z Vás stejné problémy. Aktuálně jsem 10 týden od porodu a posledních asi 5 dní mě ráno bolí docela dost klouby na rukou a mám je ztuhlé. Zítra jdu na krev jestli nemám revma nebo tak. Jen jsem hodně četla o bolesti kolen atd ale o kloubech na ruce se moc nepíše.. je mi 23 takže věk jako příčina nebude..
díky za reakce 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.22 11:12

@T1na Zdravím, taky mívám…i na prstech rukou…předloktí…vše zmožené…No vypozorovala jsem že tj z toho, když malou delší dobu nosím…Pronese se a mé tělo na to nebylo vůbec zvyklé…

Obecně taky úplně nevím co s tim, nejhorší jsou rána a večery..než to vše rozhybu rozchodim…

Nedivím se asi, tělo se dost změnilo, stavba, těžiště…Chce to fyzio, cvičit, doplňovat vitamíny a minerály.

Jsem po sekci půl roku a stále je mi jak po válce, některý dny lepší, některý horší.
Asi nemůžu chtít zázraky po takovém zásahu a proměně 9mesiscu změny+porod resp velká operace a teď zátěž s dítětem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.5.22 14:18

@T1na určitě je dobře, že jdete na testy. Občas se stane, že porod spustí právě revma. Může se ale jednat i o seronegativní revmatoidní artritidu a ta se z krve nepozná. Chce to dobrého revmatologa. Pokud kojíte, zkuste požádat lékaře ještě o hodnotu kalcia v krvi, jestli třeba nemáte hyperkalcémii… držím palce, ať jsou výsledky OK a vše se spraví nejlépe samo ;) jinak mě bolesti také začaly nejdříve na rukou cca 14 dní po porodu, až později se přidala i kolena :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.2.24 08:15

Zdravím, pokud kojíte, tak hodně věcí užívat nemůžete, protože to jde do mléka. Já na bolesti kloubů trpěla rok a vyzkoušela jsem hodně věcí (vit. D, magnesium, vapnik, condrosulf). Teď bolesti odeznívají po tom co jsem kromě čistého kolagenu (colafit) v kostičkách začala brát také kozí kolostrum. Byla jsem taky u reumatologičky a po hodně testech zjistila, že jsem měla protilátky na mycoplasmu pneumonia - prej to mohlo být i z toho a kromě jiného začínající osteoartróza na prstech u nohách. I když jsem celé těhotenství brala vitamíny pro těhotné, mimi si toho hold vzalo hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
25.2.24 08:36
@AniradP píše:
Zdravím, pokud kojíte, tak hodně věcí užívat nemůžete, protože to jde do mléka. Já na bolesti kloubů trpěla rok a vyzkoušela jsem hodně věcí (vit. D, magnesium, vapnik, condrosulf). Teď bolesti odeznívají po tom co jsem kromě čistého kolagenu (colafit) v kostičkách začala brát také kozí kolostrum. Byla jsem taky u reumatologičky a po hodně testech zjistila, že jsem měla protilátky na mycoplasmu pneumonia - prej to mohlo být i z toho a kromě jiného začínající osteoartróza na prstech u nohách. I když jsem celé těhotenství brala vitamíny pro těhotné, mimi si toho hold vzalo hodně.

Spamuješ staré diskuze. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.2.24 08:51

@topazio jedna odpověď s radou u diskuze není spam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
25.2.24 08:53
@AniradP píše:
@topazio jedna odpověď s radou u diskuze není spam

Psát to samé do více diskuzí je spam. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.1.26 21:27

Bolavá kolena po porodu

Ahooj holky, chci se zeptat na nějakou radu na bolavá kolena? Je něco co vám fakt zabralo a nebude to problem v kombinaci s kojenim? Já jsem už z toho šílená, nemůžu se ani zvednout ze židle a už to trvá dýl jak dva měsíce :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
12.1.26 21:32
@Diana 25 píše: Více

Bohužel neporadím, trpím na to samé, jsem skoro 4 měsíce po. Mně to chytlo i zápěstí a kotníky, připadám si jak důchodce. :cert: Prý je to nějakým hormonem, co se vyplavuje v těhotenství, aby povolily vazy a pánev se nachystala na porod. Bohužel to uvolňuje i na místech, kde o to nikdo nestojí. Ale prý by se to do roku po porodu mělo spravit samo. :hug: Tak doufám, že to tak bude, protože to je fakt hrozný. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí