Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jdi k obvodakovi at ti da zadanku na ortopedii, popr. revmatologii…me to zacalo hodne po porodu a nakonec revmatoidni artritida…ale tech variant je vic…
@Lorellin Na ortopedii jsem objednaná. Ale nejsem si jistá, že to k něčemu bude. Asi mi napíše zase rehabilitaci. Zatím mi žádné nepomohly. Jak se léčíš? A pomáhá to?
Milá anonymní,
Léčba bude nejspíše záviset na míře onemocnění a také na tom, na jakého doktora natrefíš (co si budeme povídat). Léky se dá bolest a poškození kloubů, příp. orgánů určitě dostat pod kontrolu. Držím palce, abys zjistila, co Ti je.
Taky to může být avitaminoza. Velký nedostatek B12 může způsobit bolesti kloubů i dlaní.
Nejsi náhodou veganka? Ať ti tvůj praktický doktor udělá i krevní testy - základ je krevní obraz, jaterní testy a navíc všechny vitamíny.
@Evullka píše:
Milá anonymní,
Léčba bude nejspíše záviset na míře onemocnění a také na tom, na jakého doktora natrefíš (co si budeme povídat). Léky se dá bolest a poškození kloubů, příp. orgánů určitě dostat pod kontrolu. Držím palce, abys zjistila, co Ti je.
No to bude s tím doktorem asi těžký. Řešila jsem už, že mě bolí klouby na prstech. Prý počínající artróza a že klouby obrůstají. Až obrostou, bolet to přestane. Tím bylo vyřešeno. Tak myslím, že to bude teď obdobne.
@Myška321 píše:
Taky to může být avitaminoza. Velký nedostatek B12 může způsobit bolesti kloubů i dlaní.
Nejsi náhodou veganka? Ať ti tvůj praktický doktor udělá i krevní testy - základ je krevní obraz, jaterní testy a navíc všechny vitamíny.
Nejsem veganka. Už jsem něco řešila a doktorka mi dělala testy a vždy mám vše naprosto v pořádku. Nikdy mi nic nechybělo. Nejdřív půjdu na tu ortopedii a pak k obvodní.
@Anonymní píše:
@Lorellin Na ortopedii jsem objednaná. Ale nejsem si jistá, že to k něčemu bude. Asi mi napíše zase rehabilitaci. Zatím mi žádné nepomohly. Jak se léčíš? A pomáhá to?
Dost pomaha chondrosulf…ale pozor, je volne prodejna verze ktera je ale slabsi…na predpis je myslim 800mg ale nejsem si ted jista…ten zabira bezvadne…no a ted na revmatologii mi nasadila plaquenil ale ten pry zabira az tak po 2 az 3 mesicich tak snad…
@Lorellin píše:
Dost pomaha chondrosulf…ale pozor, je volne prodejna verze ktera je ale slabsi…na predpis je myslim 800mg ale nejsem si ted jista…ten zabira bezvadne…no a ted na revmatologii mi nasadila plaquenil ale ten pry zabira az tak po 2 az 3 mesicich tak snad…
Uvidím, jestli něco bude řešit doktorka. Už jsem něco řešila a brali mi krev a řešili imunitu a tak. Vždycky mám vše naprosto v pořádku. A tím to skončí a dál se nic neresi. Mám víc potíží, tak uvidíme, jestli to někdo bude řešit.
Pobolivaji mě klouby. Teď jsem si všimla, že je to často po spaní horší. Vlastně to je horší, když usnu chvilku odpoledne. Nejhorší jsou asi ramena. No a teď jsem chtěla zabít komára, tak jsem tleskla a boli mě dlane. Připadám si strasne. Nemáte někdo nějakou zkušenost nebo radu? Proč to tak je?