Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hezký večer, chtěla bych se prosím zeptat na vaše zkušenosti s trombozou. Vrátila jsem se před 2 týdny z dovolené (10 hodinový let), a od té doby mě pobolívá noha. Celý let jsem ale ležela s nataženýma nohama. Není to nějak extra velká bolest, ale někdy to bolí méně, někdy více. Někdy třeba 2 dny nebolí a pak začne, někdy nebolí celý den a začne až k večeru. Bolí vzadu na lýtku, někdy mi příjde, že i koleno a občas to vystřelí až do stehna, občas i na holeni, hodně se ta bolest mění. Je to taková bolest, jako bych to měla namožené, žádné velké procházky ani cvičení jsem však neabsolvovala. Nemám ji nateklou, jinak zbarvenou ani tvrdou. Beru antikoncepci, každý den piju Magnosolv. Loni jsem absolvovala 3× ultrazvuk žil k vyloučení trombozy., protože mě bolely obě. Teď bolí jen jedna. Holky myslíte, že to může tromboza být? Mohla by mě ta noha bolet jen občas? To by přece bolela pořád a hlavně by se bolest stupňovala ne? Obvodní mi žádanku na ultrazvuk nenapíše, jak mi ji loni psala už 3× a pohotovost si neumím představit, tam jsem letos byla s břichem a bavili se se mnou jak s malým frackem, co simuluje, když tam s tímhle přijdou a uvidí, že noha není oteklá, pošlou mě do háje
v úterý jdu na odběry na trombofilní stavy, myslíte, že kdybych ji měla, viděli by to tam, nebo uvidí jen, jestli nemám poruchu srážlivosti? Mám docela strach. Budu ráda, když mi napíšete vaše zkušenosti s trombozou a popřípadě, z čeho jste ji měly. Ještě mě napadlo, mám skoliózu, nemůže by být i od zad? Nebo nějaký skříplý nerv?
Díky moc ![]()
Pro klid duše bych si skočila na utz. Já měla trombozu lýtku a nohu jsem oteklou neměla.
Jinak bych teda vysadila HA kdyz se bojíš trombozy.
Já měla také trombózu bez otoku, a to po výrazně kratším letu. Bez ultrazvuku ti nikdo nic neřekne.
Teda, projela jsem tvoje diskuze a docela mazec. Spis bych hledala psychologa, bez urážky.
@tereza248 píše:
@Villanelle asi si to vymýšlím noabych se nenudila.
No a u toho psychiatra jsi uz byla? Ty AD uz beres? Secetla sis to mnozstvi drahych odbornych vysetreni, ktera jsi v posledním roce absolvovala s vysledkem, ze ti nic neni?
Proc je jednodussi pro tebe verit, ze mas trombozu, infarkt a kdo vi co jeste, nez ze trpis nezvladnutou uzkosti,.ktera uz ti zacina paralyzovat život?
@tereza248
myslim, ze kdyz pri odberu na trombofilni mutace ti budou brat i srazlivost. a z te by to meli poznat. zalezi take kam na ty odbery jdes
@tereza248 píše:
@Villanelle asi si to vymýšlím noabych se nenudila.
Hele jestli ti doktorka nechce udělat ultrazvuk, nech si udělat na vlastní náklady z krve D-dimery. Pokud je budeš mít v pořádku, tak na 98 procent to trombóza není.
@Villanelle já tohle mám taky, bohužel sem těhotná a léčit se to teď nedá a není to úplně sranda strSch o sebe většinou je to po špatne zkušenosti.. takže s tímhle fakt opatrně, lidi se to velice dotýká já chodím na psychoterapie a tyhle strachy proudí z traumatu které jsem prožila v minulosti
@Anet1308 Ale to ja vim. Ja ji nezesmesnuju, ja beru psychicke zdravi velice vazne, to mi ver. Jak jsem psala, neni mym cilem ji urazet, ale nemyslím si zaroven, ze ji prospeje tady zase dumat nad dalsim smrtelnym stavem.
@Villanelle ano léky beru, tys ty moje vyšetření platila, že tě to tak žere? Nevím, proč vůbec mi tu píšeš takové nesmysly, ano, bušení srdce, bolest na hrudi, beru že může být psychické. Ale ta noha asi od psychiky nebude, nemyslíš? Nemám zapotřebí, si něco vymýšlet, to, co jsem tady psala, se mi vše děje a nechápu, proč ty máš potřebu urážet a prudit druhé, přála bych ti zažít jednu panickou ataku, ať víš jak příjemné to je, pak bych se tě taky zeptala, jestli náhodou nemáš infarkt z toho..
@Anonymka1230 budou mi to dělat u gynekologa. Tak se na to optám, jestli by to z té krve zjistili.
@Limi123 v úterý mi budou dělat na gynekologii odběry na trombofilní stavy, nevíš asi, jestli tam je možnost vyšetření i těch d-dimerů?
@tereza248 píše:
Bolí vzadu na lýtku, někdy mi příjde, že i koleno a občas to vystřelí až do stehna, občas i na holeni, hodně se ta bolest mění. Je to taková bolest, jako bych to měla namožené, žádné velké procházky ani cvičení jsem však neabsolvovala. Nemám ji nateklou, jinak zbarvenou ani tvrdou. Beru antikoncepci, každý den piju Magnosolv.
Díky moc
ahoj, jestli to začalo po 10 hodinovém letu a berete i antikoncepci, jde o dvě rizikové události, trombosa to skutečně může být
zítra ráno k lékaři, ani ne snad vyžadovat konkretní žádanku, ale zajít s tím, že bolí divně jedna noha, říct že byl let letadlem a nohu určitě ukízat
to se nedá svítit, zítra zajděte