Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
máte některá podobnou zkušenost?
Před 9-ti dny jsem podstoupila modelaci prsou se zvětšením. Stále mám polesti, nebo spíše takové pnutí a tlak. V klidu je to v pohodě, ale když se hýbu, tak to prostě cítím. Na dotek bolí nejvíc v podpaží. Úplně nejhorší je to ale v noci. Probudím se po pár hodinách a mám pocit, že mi hrudník praskne. Prsa mám hodně tvrdá. Změknou vůbec? Aby nebyla jako kámen? Jinak výsledek je pěkný, jen se jich stále bojím dotýkat, aby se něco nestalo.
Děkuji
Andula
Já jsem to nepodstoupila, ale uvažuji o tom. Kamarádka už to má za sebou a říkala, že to hojení a sedání si je fakt bolestivé. Píšeš, že jsi po zákroku 9 dní to není moc dlouhá doba a tak si myslím, že když jsi bez horeček, tak je tenhle stav normální. Tak zavolej na kliniku kde tě operovali a zeptej se co a jak, nebo až půjdeš na převaz.
@Andulka 32
Sice modelaci, ani zvětšení nemám, ale jsem gynekoložka, takže se s pooperačním obdobímn setkávám často. Takže min půl roku se to bude hojit. Bolest postupně ustoupí, prsa povolí, nebudou tak tvrdé, kůže i tkáně kolem implantátu se přispůsobí (měla jsem možnost „šáhnout“=kontrola při prevenci na prsa s implantátem a paní je měla měkká a moc hezká). U každého se doba bolesti a celkové rekonvalescence liší. To pnutí a tlak je právě pro napnutí kůže, která do této doby na to nebyla zvyklá. Pokud tě to moc nebolí při doteku, můžeš zkusit prsa lehkými krouživými pohyby masírovat (ze začátku spíše hladit), aby se kůže prokrvila a rychleji se vše uvolnilo. Ale toto jenom pokud by tě to nebolelo, nic nedělat do bolesti.
Taky nevím, zda ti dali implantát pod sval, nebo nad něj, takže to má taky efekt na délku hojení, pevnost a bolestivost. Pokud bys měla nějkou sekreci z jizvy, nebo teplotu, tak hned jdi na kontrolu, pak by to chtělo ATB.
Držím palce, ať je ti brzo lépe. ![]()
Barča
Děkuju, člověk je nesvůj, když neví, jak to má probíhat. Teploty nemám, tak to bude asi normální.
Byla jsem tam s kamarádkou, ta byla jen na zvětšení, bolesti má také, ale horší je, že se koupala a stehy si rozmáčela a teď ji z toho teče růžová voda má tam díru. To je z toho, že člověk neví, co může a co nemůže. Taky jsem se koupala, tak mám strach, aby mi to taky nepovolilo.
Moc děkuju za názory.
A.
Ahojky, muzu te uklidnit, ze to uplne normalni, sama jsem modelaci a zvetseni podstoupila a moc dobre si pamatuji, ze takove 2 mesice jsem mela prsa jako 2 kameny a bolelo to teda celkem dost - prvnich 14 dnu fakt des bes, pak to odeznivalo, ale az tak fakt za 2 mesice to bylo zcela nebolestive. Takze neboj, kdyby se ti to nezdalo, tak zavolej na kliniku. Btw. stejne je tusim 10 dni po operaci kontrola, ne? Ja mela kontrolu 3. den po operaci, pak desaty den, pak za 3 tydny a potom jeste 5× do uplnynuti 6 mesicu po operaci, pak se chodi jen jednou za rok. Teda aspon takhle jsem to mela/mam ja.
P. S. Anonym prot, ze o tom temer nikdo nevi a neminim n tom nic menit ![]()
Moc děkuju,
to jsem ráda, že je to normální.
Na kontrolu jedu ve čtvrtek, tak snad mi ty stehy nepovolí, jako kamarádce.
Taky bych byla raději, kdyby o tom nikdo nevěděl, ale už se to tak nějak provalilo, tak doufám, že si lidi chvíli podrbou a pak si najdou jinou oběť. Kvůli nim jsem to nedělala a šla bych klidně znovu, nemohla už jsem se na sebe kopukat ![]()
D
Andula
Ahoj,
Jsem týden po operaci. Prsa jako 2 kameny, jak píšeš. Klesnou? Zmenší se? Zatím mi přijdou obrovská
citace] @Anonymní píše:
Ahojky, muzu te uklidnit, ze to uplne normalni, sama jsem modelaci a zvetseni podstoupila a moc dobre si pamatuji, ze takove 2 mesice jsem mela prsa jako 2 kameny a bolelo to teda celkem dost - prvnich 14 dnu fakt des bes, pak to odeznivalo, ale az tak fakt za 2 mesice to bylo zcela nebolestive. Takze neboj, kdyby se ti to nezdalo, tak zavolej na kliniku. Btw. stejne je tusim 10 dni po operaci kontrola, ne? Ja mela kontrolu 3. den po operaci, pak desaty den, pak za 3 tydny a potom jeste 5× do uplnynuti 6 mesicu po operaci, pak se chodi jen jednou za rok. Teda aspon takhle jsem to mela/mam ja.