Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim, prosim je tu nekdo kdo miva ne uplne prijemny sex a po styku dochazi k paleni, diskomfortu? Jaky byl vas porod?
Pred cca 4 roky jsem zacala mit problemy s diskomfortem ktery byl 24/7, porad paleni, v tehotenstvi jsem pak absolvovala zakrok, kde byl odstranen nezhoubny nador, bohuzel jsem kvuli tomu pak mela SC kvuli spatnemu hojeni dole. No je to na dlouhe vypraveni.
Cca pul roku po porodu diskomfort ustal a my opet mohli aspon trochu sexualne zit, ale styk nebyl nikdy uplne 100% nadhera. Ted se mi zda ze v druhem tehu je to zase horsi coz je mi jasny ze probihaji nejake tehotenske zmeny. Ale nyni dost casto citim opravdu po styku hrozne paleni, pali me curani, a trva cca den nez me to prejde.
Je tu nekdo kdo ma podobne zkusenosti a rodil normalne? Jak po porodu? Strasne rada bych rodila normalne ale bojim se abych nemela uz cely zivot diskomfort. S doktorem jsme se bavili a je to pry spis na me jak budu chtit rodit. Zatim jsem ve 4 mesici tehu.
Asi bych počkala jak se to celé vyvine, pobavila bych se o tom pak ještě v porodnici. Ale raději bych CS, než mít pak dlouhodobě pálení a kde co…
Tyjo, to me moc mrzi…
Ja to mela, ale byl to vzdy nejaky kvasinkový zánět nebo zánět močového měchýře ![]()
Jinak bych zkusila zavádět něco na zvlhčení sliznice, třeba by to pomohlo, mozna je jen poškozena z těch porodu a sex. aktivit 😞
Cicatridina jsou čípky doslova hojící, po porodech a zákrocích potom probitoika tyndaflor by mohly být fajn….
Nejaky gel pri sexu na zvlhčení jste nezkoušeli?😞
Snad to bude dobre!