Bolest střev při menstruaci

Anonymní
9.11.24 21:43

Bolest strev při menstruaci

Zdravím
Už nějakou dobu řeším bolesti spojené s menstruací a netuším co by to mohlo být
Jedná se o silné křeče v oblasti střev, respektive na konci střev, jak kdyby mezi dělohou a konečníkem
Objevují se už 1-2dny před ms a trvají až do konce
Vykonat velkou potřebu je pro mě utrpení, křeče jsou silné tak, že mě nutí se zvedat, kroutí se mi až prsty u nohou :zed: to samé když si měním tampon…první 2 dny +- mám takové křeče i když třeba jenom stojím nebo ležím. Ovšem po ms zmizí a mám klid Řešila jste někdy některá taky takový problém?
Může to být tím, že děloha tlačí na konec střev?
Na utz nebyly nalezeny žádné srůsty, ani nic jiného, děloha je v normálním stavu (není zakloněná nebo obrácena)
Kdyby se jednalo o endometriozu, viděli by na utz alespoň náznak?
Popř. máte zkušenost s magnetickou rezonancí? Šlo by tam něco vidět? (Podle doktora je poslední možnost laparoskopie)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
655
10.11.24 19:25
@Anonymní píše: Více

Na běžném ultrazvuku to moc nejde poznat šla bych do ENDO centra tam mají vše lepší a můžou víc říct i vyšetření mají lepší příznaky na ENDO sedí na fb je i skupinka Endometrioza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.24 20:01

Já mám podobné bolesti po 2 sekci. Během ms jít na velkou, mám se občas na co těšit, i když bolest není ectrémní. Byla jsem na ultrazvuku, prý nic nevidí, dostala jsem žádanku na rezonanci, ale ještě jsem tam nebyla. Sama jsem zvědavá. Já myslím, že se mi to špatně zhojilo nebo mám srůsty, byla jsem hodně šitá, měla jsem rupturu dělohy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa