Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky..
Mám dotaz…stává se někomu, že by Vás pravidelně večer bolelo v kříži? Vím, že tady je několik podobných témat, ale mě nějak mate, že mě to bolí vždycky v noci…dnes mě to teda chytlo i přes den, protože jsem uklízela po malování ložnice a vůbec celý byt, byla jsem na nohách několik hodin a teď se sotva hýbu…ale jindy i když žádná taková větší aktivita neproběhne, tak mě to stejně v noci chytne..Jde se spát, lehnu do postele a nemůžu se ani obrátit na bok…ležet na zádech taky ne, to bolí šíleně
jsem ve 30tt, hodně mě to bolí tak dva týdny, předtím to bylo nepravidelně třeba jen jednou za 14 dní a nebylo to tak strašné…Předpokládám, že s přibližujícím porodem se to bude zhoršovat, ale chtěla bych najít aspoň nějakou částečnou úlevu
Přítel mě sice masíruje, ale to pomůže jen na chvíli, stejně jako teplá vana.. ![]()
Děkuju za rady, pokud nějaké budete mít ![]()
Já jsem taky takhle trpěla, tedy ne v těhu, to mě bolelo jinde. Chyba byla v posteli - moc tvrdá, nemohla jsem pomalu ani vstát. Zkus si lehnout třeba do obýváku nebo někam jinam, jeslti by to nepomohlo…
Tak to ti věřím, mám to samé, jakmile padne pátá hodina odpoledne, musim si vzít prášek, jinak bych se nehla. Akorát já nejsem těhotná. Tyhlety problémy u mě nastaly, když jsem porodila a už se to táhne 15 měsíců. Je to strašný, připadám si při vstávání jako stará bába, kříž skoro ani necítím a nemůžu pořádně našlápnout na levou nohu. Byla jsem u lékaře, prý to vypadá na skřípnutý nerv, příští týden jdu pro výsledky. Dneska je to docela dobrý, ale prášek jsem si vzít musela, ale jinak jsou to muka.
Saxana
postelí to bohužel nebude, protože i když jsem spala jinde, bolí to pořád ![]()
Dana
ježiši já se spoléhám na to, že po porodu to přestane bolet ,to jsi mě vůbec nepotěšila
..chudáku, to musí být děsný takhle dlouho tím trpět, vůbec si to neumím představit, já už z tooh jsme teď po pár týdnech úplně na prášky ![]()
No, ani mi nemluv, je to strašný, hrozně mě to omezuje a při chůzi napadám na nohu, což je taky strašný. V létě mi to doktor 3× opíchal a bylo to dobrý, ale teď se to vrátilo a je to ještě horší. Jenže v těhotenství jsem to neměla, jo bolest kříže jsem občas měla, to mi přišlo normální, ale jak jsem řekla doktorce, všechno začalo, když jsem slezla z porodního křesla. Podle mýho jsem si při porodu nějak blbě hnula, skřípla nerv, nebo hejbla plotýnkama a od tý doby se vezu. Věř, že to bude lepší.
Nejspíš tě tam tlačí plod, už je to pěknej macek
Taky můžeš mít povolené svaly a úpony, jednak těhu hormony a jednak nedostatkem pohybu a to celou situaci jen zhoršuje.
Doporučuju sednout si na míč (nebo židli), natáhnout ruce před sebe, dlaně do výše asi pupíku a opatrně otáčet trupem za rukama do stran. Pak leh na zádech, pokrčit kolena a dávat je (kam to stav dovolí) na jednu stranu a pak zas pomalinku na druhou, hlava jde v opačném směru, co kolena. A kočičí hřbet. To nás učili na kurzech pro uvolnění.