Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A to tě bolí od porodu pořád? Nebo až teď nějak akutně? Co močový měchýř? Kýla? ![]()
Jo, promiň, vidím to teď - od konce šestinedělí… Rodila jsi přirozeně?
@Maddlen kýla by to právě mohla být, mám v pravém třísle dost znatelnou bulku, ale bolí mě spíš celý podbřišek a já nevím jestli při kýle nebolí jen to místo
To je možné… dr. to posoudí, prohmátne a kdyžtak pošle na ultrazvuk, tam by to mělo jít vidět. Ještě mě napadlo, pokud jsi měla streptokoka v pochvě, jestli se nemohl dostat i do močové trubice a tam způsobit nějaký zánět co přerostl v chronický…
Ale jen plácám do větru, nejsem samozřejmě doktor.
A ta bulka tě bolí na pohmat? Že bys třeba měla něco s tříselnou uzlinou…
Jinak si myslím u té kýly, že by mohlo to břicho takto bolet, jak se to tam všechno namáhá…
@Maddlen bolí to většinou, když malou nosím, což by opravdu tou kýlou být mohlo a na pohmat bych řekla, že občas taky…na Streptokoka jsem měla po třikrát ATB, tak snad se to nikam nezaneslo. Ještě mě napadly střeva, ale nevím no
Muz to byt kdejaka blbost, treba i ta triselna kyla a boli te to jinde. Ja mela zanet vejcovodu vlevo a bolelo me mezi zebry u prsou vpravo
takze asi tak
neres, odpo budes chytrejsi ![]()
@marrlinka ne jen podbřišek
a ještě dotaz, kam mě pošle na sono? a dál ještě někam?
V podbřišku by střeva bolet, myslím, neměla - tedy pokud nemáš nějaké trávicí potíže, divnou stolici, nehubneš apod… Jesti to bolí při námaze, fakt sázím na tu kýlu nebo nějaké namoženě svalstvo ještě po porodu… přeci jen trvá, než se to tam dá všechno do pořádku… obzvlášť jestli ses při porodu namáhala… Ale myslím si, že ta kýla je pravděpodobná asi nejvíc…
Dej pak vědět, co to je, zajímá mě to.
@Anonymní píše:
@Maddlen bolí to většinou, když malou nosím, což by opravdu tou kýlou být mohlo a na pohmat bych řekla, že občas taky…na Streptokoka jsem měla po třikrát ATB, tak snad se to nikam nezaneslo. Ještě mě napadly střeva, ale nevím no
a tak nebudes to mit spis z toho noseni male? Ja nedavno silela, zda bych nemohla mit kylu, hrozne me taky bolel podbrisek…nicmene ja teda byla po porodu jeste na op.se slepakem. Pomohlo mi par dni nikam moc nelitat, trochu zpomalit a dite co nejmin tahat (i kdyz s nechodicim devitikilovym vsudybylem se to moc nedalo).
nemas to fakt jen namozene a ze by ses moc pozorovala?…to by byla nejlepsi varianta ![]()
Tak pokud nemá sono u sebe v ordinaci, tak někam do nejbližší nemocnice. Otázka je, jestli tě pošle akutně, nebo na objednávku - u nás se to třeba dělá tak, že obvodní při podezření na kýlu pošle na chirurgickou ambulanci do nemocnice a tam už potřebná vyšetření provedou.
@marrlinka Ale zas pokud má bouli v třísle…
Samozřejmě varianta „pouhé namožení“ je jasně nejpříznivější.
@Maddlen určitě vědět dám, ještě mě teda trápí problém s vyprazdňováním, konkrétně zácpa, no sama jsem na to zvědavá ![]()
@marrlinka tak malá je drobínek, narodila se dříve a má sotva pět kg, takže to zas až taková zátěž není ![]()
zapomněla jsem dodat, že mě ta bolest občas vystřeluje do zad ![]()
Promiň, že se tak blbě a osobně zeptám, ale když máš zácpu, nesnažíš se na wc moc tlačit? To hodně namáhá břišní svaly a pokud máš kýlu, zhoršovalo by to… Mám totiž s tímto vlastní zkušenost (ne s kýlou, ale se zácpou a následným trápením a bolestí břicha - taky jsem nevěděla, co to je až mi to docvaklo).
@Maddlen jj to asi jo, k tomu mi přijde, že se prostě ani nevyprázdním dostatečně
je fakt, že po narození dcerky moc zdravý životní styl nedodržuji
Já trpěla bolestmi podbřišku, většinou na jedné straně, občas to štíplo nebo zabolelo při nějakým prudším pohybu.. Už jsem viděla cystu a kdesicosi a nakonec mi gynekoložka udělala UTZ a zjistila, že se mi pohnulo střevo, ta jedna klička se posunula a tlačí mi na vaječník.. Prý to může být způsobeno změnou jídla (byla jsem na dovolené na Srí Lance, tak jsem najednou začala jíst palivý, no a po návratu to udělalo tohle). Nemohlo by to být něco takového i u tebe? To by dost odpovídalo i na tu zácpu a tak ![]()
Ahoj jak název napovídá, trápí mě bolest v podbřišku, ale nejspíše to není gynekologického původu. Jsem pět měsíců po porodu a cca od konce šestinedělí mě občas trápí bolest v podbřišku…na gyn. prohlídce jsme kvůli tomu byla třikrát a vždy vše v pořádku, jen mi našli masivně streptokoka v pochvě, ale co jsem tak četla z toho by břicho bolet nemělo. Odpoledně jdu k dr. ale prostě mi o tom nedá nepřemýšlet. Můžete mi poradit co mě u něj čeká, nebo spíše kam mě s tim pošle? Popřípadě co by to mohlo být? Je jasné, že mi tu nikdo nic konkrtního neřekne, ale jen by mě zajímaly možné příčiny?