Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, vím že tu nejsou lékaři, ale o názor se zeptat můžu…dcera 11let, dnes ráno ji ve škole začalo divně pobolívat břicho, prý jinak, než u průjmu a před hodinkou necelou šla na wc, odkud se za chvíli nesl brutální křik a pláč, pozvracená podlaha a ona v křeči, že ji hrozně bolí břicho a páteř, ani narovnat se nemohla. Průjem neměla, 4× zvracela a pak odpadla. Myšleno usnula jak mrtvola během minuty. Teplota není, teď spí. Ráno zajedu k lékařce, ať se na ni podívá. Kdyby to bylo bezprostředně po jídle, napadla by mě asi i možnost porucha příjmu, protože je vychrtlá, ale jedla před víc jak 3 hodinama…
Minimálně bych zavolala někam na pohotovost, tohle může být i náhlá břišní příhoda ![]()
Já teda myslím, že nejsem nějak hysterická máma co letí k doktorovi s každou prkotinou, ale v tomto případě bych už taky byla s dcerou na pohotovosti.
@jakuve píše:
Já bych už byla na pohotovosti
bolest přešla po vyzvracení, proto spí, jinak by asi neusnula, položila jsem ji prvně na zem, jak se belhala z wc a začla hned usínat, tak jsem ji položila na sedačku a chrní… zatím ji nebudu budit, ať nabere síly a pak uvidím…mě ale spíše zarazila ta bolest v zádech
@kittylittle píše:
Minimálně bych zavolala někam na pohotovost, tohle může být i náhlá břišní příhoda
břišní příhoda je co konkrétně? Slepák už roky nemá…
@otazniky A co si na tu pohotovost zkusit zavolat? Já to tak dělám, když si nejsem jistá jestli jet nebo ne…popíši situaci a oni většinou ochotně poradí co a jak, popřípadě řeknou ať dojedeme…
Taky už bych byla na pohotovosti. I přes její usínání. Radši ať se na doktoři podívají a nemá z toho mnohem větší problém. S břichem není legrace.
@otazniky cokoliv akutního, co vznikne náhle a má to co do činění s břišními orgány. Např. to slepé střevo. Ale pokud ho nemá, tak otázka…ale takhle se může projevovat spousta věcí, to se nedá říct, to chce vyšetření. Kdo ví, no…aspoň bych fakt zavolala, oni ti poradí, co dělat a jestli jezdit, nebo to nechat být a vyčkat.
@NoraDoma slepák by to mohl být, ale pokud ho už holka nemá, tak se to tím vylučuje
A tobě nepřímé divné že hned usnula?! volala bych záchranku, tohle není sranda! může mít nějaké vnitřní zranění, co ty víš jestli někde neupadla?
@NoraDoma píše:
@otazniky A co si na tu pohotovost zkusit zavolat? Já to tak dělám, když si nejsem jistá jestli jet nebo ne…popíši situaci a oni většinou ochotně poradí co a jak, popřípadě řeknou ať dojedeme…
jdu tam zavolat…