Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, chtěla jsem ze zeptat na vaši zkušenost s bolestí zad a porodem. U první dcery mě začala bolet bederní páteř kolem 30tt, nemohla jsem spát na zádech a pokud jsem se na chvilku položila na záda, tak jsem se nemohla skoro postavit jako bych byla ochrnutá a trvalo než jsem to rozchodila. Rodila jsem na zádech a vydržela jsem to. Teď u druhého mě začaly bolet bedra už před 20tt a když se postavím tak nemůžu došlápnou na levou nohu a mám obavu jestli se to bude stupňovat tak nebudu schopná ovládat končetiny a potom nezvládnu porod.
Co zkusit nejakou rehabilitaci nebo tehotenske masaze? Mohlo by to pomoct. Do porodu mas daleko a nejspis se to bude jen zhorsovat.
Jo soucítím, já poslední týdny odkulhala. Tady někdo doporučoval vitamin D, tím rozhodně nemůžeš nic zkazit. Jinak možná nějaká fyzioterapeutka.
@mkmartina ja to mela od 32.tt cely mesic a najednou to ze dne na den samo zmizelo, treba Ti to polevi. Jinak u nas v porodnici mi rikali, ze kdyz vidi rodicku jako ja, ze se nemuze hybat uz pri vstuou na porodni sal, tak ze davaji epidural hned od zacstku, pry se tim v panvi vse uvolni a porod postupuje lepe. Tak se na to muzes zeptat pozdeji.
@mkmartina no a v tom 20.tt doporucuji najit nejakou fyzioterapeutku
Já to měla až po porodu, nemohla jsem si stoupnout na levou nohu, a pomohlo nahřát. Takovým tím nahřívacím polštářkem. Zabralo OKAMŽITĚ.
Ja jsem měla taky takhle bolest že jsem ani nmohla se zvednout z postele, v 20 týdnu jsem musela az na pohotovost co sem měla zablokovane zada, ak lekařka mi předpisala Flector naplastě a celkem aj pomohli a noha taky mě bolela, přestalo kolem 33.týdne, ted sem tam mě boli záda jenom
Mne teda nahrivani nepomohlo skoro vubec, jen v noci v posteli, kdyz jsem se nehybala.