Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Jooo, bych Ti mohla vyprávět. A ano, to jsem měla zaplněné kanálky. Bylo to šílené. Několikrát do roka tohle vždy absolvuji. Teď teda konečně usoudili, že zub půjde ven, ale musím sečkat až po porodu
takže chodím s dírou v zubu a čekám, až porodím co nejdřív, abych si mohla jít spravit zub.
Každopádně já to pak měla vychytané takto: Vzala jsem si Ibalgin - jeden, pokud zabral tak, že jsem o zubu nevěděla a po jeho účinku byla bolest menší než před jeho užitím, bylo to oká. Pokud mě ta bolest nutila vzít si prášek další nebo silnější, bylo to špatně a jela jsem hned.
Jakmele na sobě budeš pozorovat, že bolest po prášku ustane, ale třeba po dvou hodinách zase naběhne na tu samou vlnu co předtím (nedej bože horší), tak je v tom zoubku něco špatně a je třeba vyhledat Dr. Takže se zase moc nedopuj moc prášky, ať to nemáš natolik utlumené, že pak nepoznáš, zda to nebolí protože to je oká nebo jen tím, že sis vzala víc sedativ
Samozřejmě další indicie k tomu jet k Dr. je, když i přes ten prášek ten zub cítíš a bolest neodezní..
@xxMakyxx - je mi to jasný
Tak já co jsem ted tak četla, tak určitá bolest je normální.. což ovšem neznamená že mě to neznepokojuje, a to tepání tuplem, z toho mám schízu moc
Teď mi to přijde lepší.. Sice si prášek asi vezmu, ale myslím, že bych vydržela i bez toho, spíš tak pro moje pohodlí. Snad to bude dobrý. Každopádně díky za info, jsem ráda za každou pomoc a radu
A tobě přeji, at teda porodíš co nejdřív a pak máš co nejdřív za sebou to trhání ![]()
Zkus to chladit
také mám bohaaté zkušenosti… Mně zub tehdá zaplnil dobře, ale rozjel se mi pod kořenem humus zánět. Teď se mi to zas opakovalo… Jinak prej je normální bolest po čištění kanálků… Spíš si dej bacha, kdybys otejkala, nebo se to zhoršovalo..
Děkuju… Mě se toho natrhají
Obě pětky dolní plus osičky, co rostou křivě, takže budu mít 14 dní po porodu druhý porod se zuby
No jo… není to na tom světě vždycky procházka růžovým sadem. Tobě přeji klidnou noc. Kdyby cokoli, tak sem ráno napiš a budu doufat, že nebude potřeba a že už zítra pocítíš zlepšení ![]()
@Linve - teď mi přijde že to bolí o maličko méně. Ani nestraš s dalším zánětem
Už tedka jsem tam měla dost velkej, když to léčila :/ Oteklé mi to nepřijde, tak to snad bude dobrý doufám..le je to hnus ![]()
@xxMakyxx - tak to jsi opravdu odvážná, vůbec hned po porodu..to bych se moc moc bála, že nebudu schopná pak ničeho, natož se postarat o prcka.. Ale dobré, že neztrácíš optimismus
Zítra doufám to bude fajn.. musím dopoledne na dvě hodky do školy a odpo na pracovní pohovor.. :/ Tak by se mi hodilo být OK.
Já byla u dr dnes a kanálky mi nezaplnila s tím, že bude víkend. Prý je plní v pondělí a úterý, aby případně mohla řešit bolest. Do zubu mi dala jen nějakou vložku, injekce už odezněla a zatím to nebolí. Držím oalce, at to vrzo přebolí
@jjelena - tak to je od paní zubařky velice chytré
Snad tě to bolet nebude, ta vložka bude nejspíš léčivá
Já už tohle samé prodělala s dvěma zuby, ale zatím to pokaždé proběhlo v pohodě.. To až tenhle přední zlobí..
Mě po zaplnění kanálků bolel zub dva dny a pak to přešlo a klid.
@xxMakyxx
Tímhle jsem si prošla, když jsem čekala synka. Byla jsem na RTG, který odhalil zánět na 6 naohře a v na 6 dole váček. Tak jsme se s zubajdou domluvili, že spraví ten zánět (bolel) a váček necháme na později, když mě nebolí. No, ale v době, kdy mi ho měla spravit jsem zjistila, že jsem těhu. Tak jsme to nechali. Asi po měsíci mi otekla tvář a pak už jsem to měla jak ty. Zub celé těhotenství otevřený, jak ho zavřeli boles a nateklá pusa. Taky jsem dávala vatu, 3× týdně jsem chodila k zubajdě na čištění a co čert nechtěl týden pře termínem se mi zub rozlomil, takže jsem po porodu šla vytahovat kořeny. Tenkrát byla naštvaná i zubařka. Prej to mohlo ještě 14 vydržet a zub by byl O. K.
Odvážná? Ne to ne… Jen po těch letech, co jsem se natrávila u zubaře, už jsem tam jak doma. Dneska na to nekoukám tak, že se toho bojím, ale že mi to pomůže a než se pak trápit s bolestma, to to raději podstoupím ![]()
@Anonymní píše:
@jjelena - tak to je od paní zubařky velice chytréSnad tě to bolet nebude, ta vložka bude nejspíš léčivá
Já už tohle samé prodělala s dvěma zuby, ale zatím to pokaždé proběhlo v pohodě.. To až tenhle přední zlobí..
Věřím, že to bude ok. Tohle je konečně zubařka, která mi zuby zachranuje a léčí. Není to první zub, co takhle léčáme. A upřímně, radši vložku než skončit na pohotovosti u řezníků.
@blanula19 Ano ano… mě před 14 dny se rozlomila ta druhá pětka vlevo, odpadl mi kus zubu a ta druhá ppůlka zubu se mi kýve. Takže mám obě pětky otevřené. U té jedné nemám zub, jen kořen. Ten se během těch let, jak do něj fut někdo vrtal prostě rozpadl a ted s emi rozpadla ta druhá pětka.. zbylami jen půlka zubu, co se kýve a je to nepříjemné při jezení a tak… Takže vatičkuju
je to děs.
@blanula19 - díky, díky, tak snad budu jedna z těch šťastných a taky to přejde
btw, jen tě to bolelo, nebo i tepalo?
@xxMakyxx - Jo, to chápu
Já jsem tam poslední rok, dva taky jak doma.. Jakoo, nejvíc si za to všechno asi můžu sama, protože jsem u ní někde přes dva roky nebyla, ale i tak..děs běs hrůza, ty zuby.. nechala bych ti křivé dvojky dát klidně pryč, ale já prostě za žádnou cenu nechci rovnátka
tak nevím, jak by to pak řešili..
@jjelena - Tak to je super, dobré zubaře dneska aby člověk hledal mikroskopem.. Pohotovost je na prd, kór ta ve špitálech ![]()
V tomto případě je to v pohodě, je to velký zákrok a zub potom hodně bolí dva až tři dny (někdy i víc), většinou dobře zabere brufen.
Po zaplnění kanálků mě zub bolel tak týden., Pobolíval asi půl roku… nekecám ![]()
@Malaga - Jinak, mě ten zub léčila už předtím, že čistila kanálky, uzavřené jsem to měla, bolest nic.. až teď po tom zaplnění se znovu ozval..