Bolest zubu po zaplnění kanálků

Anonymní
19.2.15 20:00

Bolest zubu po zaplnění kanálků

Zdravíím, včera jsem byla u dr. na zaplnění kanálku jednoho zubu. Po celý den OK, dnes odpoledne zub začal bolet a to dost nepříjemně. Nemůžu na něj ani zkousnout. Máte s tím někdo zkušenosti, že zub po zaplnění kanálků pobolívá? Mám z toho strach, dr. říkala, že pokud bude dělat potíže i dál, tak nezbývá než ho vytrhnout, že už udělala vše, co mohla. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
19.2.15 20:03

Ahoj a dělala ti rentgen po plnění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
19.2.15 20:05

Jo, ja jsem to tak mela, pak ta bolest ustala asi za dva dny sama od sebe.tak at ti to taky tak dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
19.2.15 20:05
@Anonymní píše:
Zdravíím, včera jsem byla u dr. na zaplnění kanálku jednoho zubu. Po celý den OK, dnes odpoledne zub začal bolet a to dost nepříjemně. Nemůžu na něj ani zkousnout. Máte s tím někdo zkušenosti, že zub po zaplnění kanálků pobolívá? Mám z toho strach, dr. říkala, že pokud bude dělat potíže i dál, tak nezbývá než ho vytrhnout, že už udělala vše, co mohla. :roll:

Mám s touto situací bohaté zkušenosti - zuby se mi hrozně kazí. Stalo se mi to 2×. Jednou zub doktor zachránil, ale za cenu dlouhodobého, nepříjemného a finančně dost náročného léčení. Podruhé zub šel bez dalšího otálení ven. Je mi jasné, že jsem tě nepotěšila, asi bys ráda četla něco jiného - trochu utěšit. Ale nečekej dlouho. Pokud se to do zítřka nezklidní, tak jdi k doktorce. Může se tam dělat zánět a to jde potom rychle. A víkend na krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
19.2.15 20:07

Mne doktorka primo rekla, ze t muze bolet, ze se ta bolest nesmi nejak vyrazne stupnovat a musi na ni stacit brufen ctyrstovka. Ze jakmile nestaci ten brufen ci se bolest stupnuje, tepe, tak okamzite prijit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
19.2.15 20:08

Ja to citila 2 dny a dobre potom, ale jednou mi vyplnila a druhej den šilena bolest a musela jsem tam hned jet a to mi to zase pročistila a vyplnila znovu. pokud to boli opravdu hodně tak jed, jednou se mi zase dělal pořad váček, zánět,, vždy jak zub uzavřela…snad na 3× a pak až dobré když byl zub otevřeny bylo to o. k

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
19.2.15 20:09

A si davala 2× valetol na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.2.15 20:12

@Bibi239 tepavá bolest je většinou při zánětu nervu, po zaplnění kanálku už by tam nic moc bolet nemělo…

Může to bolet den dva po plnění - je to tam podrážděné.
Anebo se to stává, pokud se kanálek přeplní, proto se dělá rentgen po plnění…protože jinak ta pasta, kterou se to plní může dráždit okolní tkáň kolem špičky kořene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.15 20:19

@Malaga - jj, rentgen mi dělala. říkala, že zaplněné je to dobře, tak právě proto, že když bude nějaký problém, tak půjde zub ven. Co mě zarazilo bylo, že říkala, že tam ještě nějakej malej váček je, ale příčina je ostraněná a dala tam něco léčivého, po čem by to mělo zmizet..Nějak nechápu, proč plnila zub, jestli tam ještě něco bylo špatně :(
Nicméně z předešlých návštěv vím, že to bolet asi může, jen nevím jak moc a tak.. když mi přijde že třeba vyběhnu schody a tepe mi tam..to je divný prostě..
@Handalina - no doufám že ano :/
@sloninka - to moc jde..jde o přední zub a jestli o něj přijdu, tak se mám na co těšit..:/
@Bibi239 - myslím, že ibalgin 400 by mi na to stačil..nezkoušela jsem, vydržet se to dá, jen je to neskutečně protivné.. možná že si na noc vezmu at mám klid..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.15 20:20

@irca11 .- tak já zkusím vydržet.. snad to přes víkend dám, kdyby něco.. S tím otvírání, zavíráním to znám - ale to byl zub v zánětu a nebyly plněny kanálky..

• Citovat
  • Upravit
5833
19.2.15 20:21

Řeším několik let tento problém s dolní pravou pětkou. Doktoři se zub snažili neustále zachraňovat. Jsou to tři týdny, kdy po zaplnění zub bolel. Musela jsem na pohotovost. Po otevření a vyčištění bolest ustupovala. Má dr. opět zub zadělala a mě opět ten zub bolel, tak jsem musela znovu v noci na pohotovost. Opakovalo se mi to tak asi třikrát. Při mé smůle jsem v 9 měsíci těhotenství, takže mi nemohou udělat rentgen ani mi zub vytrhnout. Dopadlo to tak, že zub mám otevřený a zatím do něj cpu akorát vatičky před každým jídlem.

Jinými slovy, pokud bolest neustupuje a ba naopak máš pocit, že bolest sílí, určitě si zítra zajdi ke své dr. a nenech se odbít. Zub ať otevře, zrentgenuje, popřípadě vytrhne. Je to opravdu lepší než se pak trápit s bolavými zuby a že jsem si s nima něco zažila. Jinak jak píší děvčata - mírná bolest po zaplnění je v pořádku. Zub je citlivější a měl by zabrat ibalgin, brufen.. já na zuby používala Panadol rapid (šumivé tabletky do vody). rychleji mi zabíraly na bolest, když jsem musela třeba přečkat noc než jsem vyjela ke své Dr.

Zub je po zaplnění podráždění, ale již zítra by si měla pociťovat mírné zlepšení. Pokud by se tak nestalo, určitě si dojeď k zubařce, ať pak přes víkend netrpíš.. Přeji hodně štěstí :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
19.2.15 20:22

Zkusenost bohuzel mam- zanet jak prase, proplachovani, antibiotika. Zpocatku ani nebyla typicka tepava bolest. Proste to jen pobolivalo a zub byl hodne citlivy. Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.2.15 20:27

No ještě mi napadá nadpočetný kanálek, že by si ho třeba nevšimla a tam zůstala ještě ta zubní dřeň :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.15 20:27

@xxMakyxx - A to jsi měla kanálky už zaplněné? Tak to čumim, že jsi s tím musela tak lítat..:/ No, bolet to začalo dnes odpoledne, a pro mě už je jako větší bolest ta, na kterou si musím vzít prášek.. Ono si člověk rozmyslí, jestli zkusí raděj pár dní trpět, nebo půjde rovnou s tím, že ten zub půjde ven.. To bych snad i nějak překousla, kdyby nešlo o horní dvojku.. Navíc, je křivá, takže v rámci zachování alespon jakýs takýs symetrie, by musela jít ven i druhá dvojka, načež by mi zase dr. cpala rovnátka, abych tam neměla díry a ve chvíli kdy mě pošle k ortodonistovi, tak ten mi řekne, že si předně mám nechat vytrhat všechny 4 osmičky, který nejsou vylezlé. Takže nééé, nechce se mi k zubařce :D Proto se ptám jak moc velká bolest je v normálu :) Zkusím vzít ten prášek, snad zabere :)
@Aklama - Tak to jsi mě též moc nepotěšila..:( snad to dopadne dobře a zub se uklidní..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.15 20:28

@Malaga - to by jsi všimla na rentgenu ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky