Bolesti bříška u dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Barushe
19.1.15 10:04

Ty jo, tak jestli to neni znamka hladu nebo wc, coz u nas taky byva, tak bych ji nechala poradne vysetrit i treba at si vas nnechaji na pozorovani v nemocnici :nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
13837
19.1.15 10:08

Ve školce si na bolest stěžuje? když není s tebou, stěžuji si i tomu, kdo jí hlídá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
19.1.15 10:14

@Hadumi Prý už se párkrát zmínila, že jí pořád bolí bříško a že jdeme zas k paní doktorce. Ale tak doma si stěžuje jen mě. Manžel je od rána do večera v práci. Doktorka jí dokonce zkoušela vystrašit ( si myslím, protože to nakonec nevím proč neudělala) tím, že jí bude teda muset příště vzít krev. Malá se hrozně bojí jehel, ale je s tím smířená a neprotestovala k údivu všech. Tak já vážně nevím. Nenapadá mě už nic, čím by to mohlo být. Co by jí v tom bříšku mohlo trápit. A jestli si to teda vymýšlí tak má pěkně pevnou vůli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
19.1.15 10:19

@NoraDoma mně přijde, že je to somatický, protože kdyby jí to fakt bolelo, tak si stěžuje pořád i ve školce a ona jen zmínila, že chodíte k dr., že jí bolí břicho, ale asi vyloženě učitelce neřekla, mě teď bolí břicho? Mne to prostě přijde, že si jen vynucuje pozornost a každé dítě to dělá jinak. Jak reaguješ, když řekne, že jí zase bolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
19.1.15 10:24

@Hadumi Tak ze začátku jsem jí bříško vždycky prohmátávala, posílala jí na záchod, pohladila vyptávala se i na to jestli jí něco netrápí nebo nezlobí. Pak, když dostala ten vermox tak jsem jí říkala, že musíme počkat, až zabere ten prášek a že pak už to bude dobré. A teď už jí jen říkám, že na konci týdne půjdeme k paní doktorce a uvidíme. Vůbec nevím, co jí mám říkat, když s tím chodí několikrát za den :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1324
19.1.15 10:28

@NoraDoma zajdi s ní na chirurg. ambulanci do nemocnice, pošlou jí na sono bříška hned. Sono břicha je základní vyšetření při akut i chronic. bolestech břicha. Pokud bude vpořádku, musí se hledat dál. Jinak třeba řídkou stolici nemá? - to by mohlo způsobit intolerance nějaké složky v potravinách, doprovázené křečemi v bříšku, to by pak se muselo zajít k nějakému gastroenterologovi. A nebo je to opravdu jen somatické a časem to přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
19.1.15 11:05

@NoraDoma Nesnášenlivost některé složky potravy mě taky napadla. Pokud by doktorka vyloženě nespolupracovala nebo pokud bys nechtěla dcerku tahat po doktorech, můžeš zkusit jí na pár dní vysadit z jídelníčku hlavní alergeny - lepek a mlíko. Ale to je opravdu střelba naslepo, pravděpodobnost, že by se intolerance lepku nebo BKM projevovala jenom bolením bez dalších příznaků je asi dost malá.
Každopádně jsem předvědčená, že takhle malé dítě nebude simulovat měsíc, obzvlášť, pokud to pro něj znamená nějaký diskomfort (viz odběr krve).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
19.1.15 11:20

@berettka Stolici má normální a ani křeče myslím, že nemá. Nesvíjí se nebo tak něco a bolest nemůže lokalizovat, pořád ukazuje na celé bříško okolo pupíku. Asi teda zkusím zavolat tady do nemocnice na dětskou chyrurgii, kdy by nás mohli vzít. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
19.1.15 11:23

@Bersaba A to je možné, že by se alergie na lepek nebo mléko projevila až teď tak náhle? Jsem ale ráda, že nejsem jediná, kdo si myslí, že simulovat tak dlouho by nevydržela. Já už si fakt po těch reakcích okolí a doktorky připadám jak nějaká hysterická matka. Ale přeci, když si stěžuje, tak jí nemůžu odbýt nebo jí nevěřit. Hrozně ráda bych jí nějak ulevila. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
19.1.15 12:21

Hele a co prdy? Třeba ji bříško jen zabolí vždy chvilkově, když se vítr žene střevem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
19.1.15 17:37

Staršího syna bolívá bříško kvůli žaludečnímu refluxu. Začalo to asi ve 4,5 letech nebo se to v té době výrazně zhoršilo. Obvykle tu bolest taky nedokázal moc lokalizovat a ukazoval někam k pupíku. Taky často říhal, ale to jen v době, kdy problémy byly hodně výrazné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
26.12.17 23:48

@NoraDoma
Prosim, jak jste dopadli s briskem???
Ctu diskuzi a problem absolutne jak pres kopirak. Dekujiii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
27.12.17 07:04

@sabusssa měli jsme to taky tak.. dcerka si stěžovala na břicho. V obchodě si capla třeba na 5 min atd a nakonec se z toho vyklubala mononukleoza. Spatne jaterní testy a tlačila ji zvětšena játra.. dr to zjistila z krve. Malá měla měsíc velkou dietu a preslo to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
6.11.19 16:32

@sabusssa prosím jak dopadlo u vás. Máme přesně, dcera téměř 4 roky a už třeba 2 týdny že ji bolí bříško. Jinak veselá, vyprazdnovani v pořádku v noci spí klidně. Jen to bříško…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.19 16:38
@Kaara píše:
@sabusssa prosím jak dopadlo u vás. Máme přesně, dcera téměř 4 roky a už třeba 2 týdny že ji bolí bříško. Jinak veselá, vyprazdnovani v pořádku v noci spí klidně. Jen to bříško…

U dcery také byly bolesti břicha…všechny možné vyšetření měla ok. Až teďka v 6ti letech se zjistilo, že to má ze stresu. Kroužky, škola, vyzvedávání z MŠ, kamarádka nebyla v ZŠ atd..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA