Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Je mi 15 a mám problém. Několikrát se mi udělal na intimních partiích beďar. Vždy jsem ho pouze vymáčkla a pak vydezifikovala a nebo propíchla vydezifikovanou jehlou. Teď mám ale větší problém. Pár dní dozadu se mi na intimních partiích udělala tato bulka. Je to hrozně bolestivé. Nemůžu mít těsně džíny protože to strašně bolí. Je to ve tvaru takové housenky nebo červíka, když to prohmatám ale vypadá to divně. Ráda bych, kdybysme mi řekli, co je to nebo co s tím mám dělat. Dám vám sem fotky. Moc děkuju. ❤️ Ta bolest je strašná a bolí to, i když sedím.. Doufám, že je to jen zarostlí chloupek.
Řekla bych, že to je abces právě ze zarostlého chloupku. Určitě zajít na kožní, pokud to nemáte dlouho, tak by to mohly vyřešit antibiotika, případně se to bude muset nariznout na chirurgii a vyčistit. V tomhle případě doporučuji si zaplatit plastickou chirurgii, ať tam nemáte jizvu.
@stella07 píše:
Ahoj. Je mi 15 a mám problém. Několikrát se mi udělal na intimních partiích beďar. Vždy jsem ho pouze vymáčkla a pak vydezifikovala a nebo propíchla vydezifikovanou jehlou. Teď mám ale větší problém. Pár dní dozadu se mi na intimních partiích udělala tato bulka. Je to hrozně bolestivé. Nemůžu mít těsně džíny protože to strašně bolí. Je to ve tvaru takové housenky nebo červíka, když to prohmatám ale vypadá to divně. Ráda bych, kdybysme mi řekli, co je to nebo co s tím mám dělat. Dám vám sem fotky. Moc děkuju. ❤️ Ta bolest je strašná a bolí to, i když sedím.. Doufám, že je to jen zarostlí chloupek.
Abces okamžitě k doktorovi, to fakt není prd..
@Kalbe a není to třeba jen nějaký beďar? Měla jsem už podobné bulky a vždy to prasklo.. Třeba podkožní beďar? Já nevím, co mám říct rodičům.. Dospělý to mají jednodušší
@stella07 píše:
@Kalbe a není to třeba jen nějaký beďar? Měla jsem už podobné bulky a vždy to prasklo.. Třeba podkožní beďar? Já nevím, co mám říct rodičům.. Dospělý to mají jednodušší
Ten hnis se tam bude tvořit opakovaně. Opravdu doporučuji jít co nejdřív na kožní. Čím déle to tam bude, tím to bude horší a chirurgické čištění bude nevyhnutelný.
@Kariin18 myslíte, že je to opravdu abces, nebo je to něco jiného?
@stella07 píše:
Řekla bych abces. Ale potvrdí vám to kožní, tak se někam objednejte.
@stella07 píše:
Já bych s tím šla hned okamžitě ráno, jsem zdravotní sestra a jednou jsem viděla co toto způsobilo jedné paní.. a to nechtěj vidět, nechci tě strašit a neříkám, že to může být i tvůj případ, ale rozhodně bych nečekala ani den, toto bych nepodceňovala.
@stella07 píše:
A kam mám jít? Jaké oddělení?
K praktickému nebo gynekolog nebo kožní, podle mě hned dostaneš antibiotika
@stella07 píše:
@Kalbe a co mám říct rodičům?
Pravdu
to není nic hrozného, jen na blbem místě.
prostě stejný, jako by jsi měla bouli na ruce.
@Kalbe toto mě dostalo.. Já jsem ji to řekla.. Zitra jdu ke svoji doktorce.