Bolí zavedení implantátu?

Anonymní
11.6.20 17:16

Bolí zavedení implantátu?

Dobrý den, rozpadl se mi úplně zub. Před asi 25 lety mi na něm udělaly korunku, už tehdy byl mrtvý. Minulý rok mi korunka spadla a zubařka mi řekla, že zub už spravit nelze, ale třeba že to půjde pod speciálním mikroskopem. Zašla jsem tedy do špičkové soukromé ordinace, kde mi však potvrdili, co řekla má zubařka. Spravit nelze, pouze vytrhnout a dát implantát. Moje zubařka mi řekla, že pokud mě to nebolí, ať to zatím nechám, že bude spravovat ostatní zuby a že ten zub není problém kdykoliv vytrhnout, až budu chtít. Před chvílí se mi půlka zubu odlomila. Nebolí to, ale je to už zřejmě na vytržení. Dost se bojím, ale vím, že to zvládnu. Ale chci se zeptat těch, co implantát mají, co mě čeká. Chci si ho nechat udělat, ale bojím se. Bolí to? Dá se na to hned kousat? Raději píšu anonymně. Nemusí znát každý můj stav chrupu. Těm, kdo by mi tu chtěli vyčinit, tak chci říci, že na sobě pracuji a řadu zubů mám už spravených. A ty, co ještě spravené nemám, lze spravit a chystám se na to. Předem děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15824
11.6.20 17:40

Nebolí nic, dělá se v lokální anestezii. Po zákroku můžeš normálně fungovat, maximálně se budeš lehce dopovat nějakým ibalginem apod. Rozkousávat ořechy přímo tím implantátem asi hned nebudeš, bude to citlivé, ale za pár dní po nasazení korunky si na to ani nevzpomeneš. Držím palec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.20 17:43

@Zumpa Děkuji za povzbuzení. Mám z toho strach.

• Citovat
  • Upravit
45690
11.6.20 17:46

On je to delsi proces, nejdriv ti musi udelat do dasne takovy cep, na ktery se bude impantat nasazovat, to se pak nekolik mesicu hoji a pak na to nasroubuji ten vlastni zub. Ja to nemam, ale vim od manzela. Delani toho cepu prijemne neni, trva to dlouho, ale neboli, je to opichane proti bolesti. Nasazeni zubu je pak uz v pohode.
Mne dnes trhali uplne znicenou 7, na nekolikrat, zubar rval jednotlive ty koreny. Nebolelo, ale bylo to sileny, jak to Dlouho pacil ruznyma nastrojema, jeden koren nechtel ven. Nakonec ale dobry, podarilo se. Kolikatku zub to mas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.20 18:09
@veria píše:
On je to delsi proces, nejdriv ti musi udelat do dasne takovy cep, na ktery se bude impantat nasazovat, to se pak nekolik mesicu hoji a pak na to nasroubuji ten vlastni zub. Ja to nemam, ale vim od manzela. Delani toho cepu prijemne neni, trva to dlouho, ale neboli, je to opichane proti bolesti. Nasazeni zubu je pak uz v pohode.
Mne dnes trhali uplne znicenou 7, na nekolikrat, zubar rval jednotlive ty koreny. Nebolelo, ale bylo to sileny, jak to Dlouho pacil ruznyma nastrojema, jeden koren nechtel ven. Nakonec ale dobry, podarilo se. Kolikatku zub to mas?

Je to šestka a je úplně rozpadlá, před chvílí mi vypadl další kousek zubu. :,( Dodávám si právě odvahu, že zavolám zubařce a objednám se na vytržení. Ještě tam dnes je.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.20 18:10

@veria A závidím, že už máš trhání za sebou.

• Citovat
  • Upravit
45690
11.6.20 18:15
@Anonymní píše:
@veria A závidím, že už máš trhání za sebou.

To verim, ja z toho mela doslova nocni mury. Mne totiz jde dost malo otevrit pusa takze tam vzadu ma zubar dost stisneny prostor. Ale jestli ti jde pusa normalne a 6 je prece jen bliz, nemelo by to byt tak hrozne. Ale asi ti to taky bude delat takto na casti. Mam uplne zmordovany koutek jak mi tam drzeli zrcatko. Vzala jsem si hned ibalgin a zatim v pohode. Mam tam teda krater.

Příspěvek upraven 11.06.20 v 18:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
11.6.20 18:16

Vubec neboly, jen po zavedeni implantatu kdyz to prijde k sobe tak to trosku tlaci, otok byl do vecera pryc, nedoporucuje se prvni dny cistit okoli kartackem, predklanet se, zvedat tezke veci, joga, sauna… kousat se na to nema, po 30dnech max 60ti na nej daji korunku a muzes jist cokoliv, pokud to neni predni zub. Trhani zubu je horsi ale staci dva nalgaseny a v pohodeyy ale kazda jsme jina :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
11.6.20 19:21

Já mám implantát na pětce. Čep dělali loni v září, korunku mám z ledna. Nebolelo to. Za týden jdu na další. Tam mám dost málo kosti, takže krom čepu to budou muset vycpat nějakýma materiálama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
11.6.20 22:06

Mám ho dva týdny. Zavedení bylo trochu nepříjemné, ale nebolelo vůbec. Trvalo to asi 20 minut. Ten den jsem si vzala dva ibalginy na bolest preventivně, ale myslím, že to nebylo nutné. Po trech měsících mi udělají otisky a týden na to dostanu protetiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.20 19:32

Není se čeho bát, zubař/ka vědí, co dělají a kdyztak ti to opichaj, nic strašného…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.20 18:57

Zub už mám vytržený, zvládla jsem to. Trhali mi ho v úterý. Nevíte, kdy se ta díra po něm zacelí? Do teď tam mám díru, vypadá to, že až na kost, tak mě to znervózňuje.

• Citovat
  • Upravit
45690
19.6.20 21:55

Tak mne trhali minuly ctvrtek a dira tam furt je, ale stahuje se. To bude trvat asi dlouho nez uplne zmizi.., jak ti to trhali, najednou nebo po castech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.20 08:39
@veria píše:
Tak mne trhali minuly ctvrtek a dira tam furt je, ale stahuje se. To bude trvat asi dlouho nez uplne zmizi.., jak ti to trhali, najednou nebo po castech?

Trhala to po částech. Měla jsem z toho hrůzu, protože před x lety mi trhali zub. Vůbec to nešlo. Mám prý dlouhé kořeny zahnuté jako kotva. Také to trhali po částech a trvalo to 50 minut a myslela jsem tehdy, že mi utrhnou i hlavu. Tahle to měla za 10 minut venku. Tak jsem jí byla vděčná. A tobě to trhali také po částech? A o kolik se ti to už stáhlo?

• Citovat
  • Upravit
45690
20.6.20 22:03

Jj taky po castech asi 40 min :roll: stahlo se to tak cca na 1/3 ted ale dira tam furt je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.