Boostrix - zkušenosti s očkováním v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3594
13.11.18 12:56

@S.maya Ahoj, já bych to nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
13.11.18 13:05

Já osobně bych počkala až po porodu, vakcína nebyla na těhotných testována a neví se, co to může udělat s vývojem mimča. Já se ale obecně očkování bojím, mám do teď následky po naočkování proti rakovině děložního čípku, proto si všechny injekce co do mě chtějí cpát velice dobře promýšlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
13.11.18 13:10

@Kristynka22 Tohle očkování jsem kdysi odmítla. Můžu se zeptat, jaký máš následky? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
13.11.18 14:09

@rozand to buď opravdu ráda, takoví lékaři skoro nejsou, ono to totiž stojí peníze, provedení vakcinace jako takové je mnohem výhodnější. Štve mě, že ale lidem nedají tu informaci (možnost) se rozhodnout, zda by si to nechtěli uhradit sami. Málokdo to ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
13.11.18 18:24

@Anitramm Nechala jsem se očkovat hned jak to byla novinka, bylo mi 15-16. Menstruaci jsem měla od 12ti let, pravidelnou na den, když nepočítám třeba první půl rok, než si tělo zvyklo. Pleť nádherná (tu mi záviděly všechny kamarádky, protože kolem těch 13 let začíná pleť bláznit), žádný premenstruační syndrom, menstruace 4 dny, pohodička, takhle až do těch 16. Nechala jsem se naočkovat a po několika měsících se mi začaly prodlužovat cykly, skončila jsem na 40-45 dnech, občas i 50 dní, neskutečný premenstruační sydrom (bolesti hlavy, křeče, šílená pleť, jsem extrémně protivná), zhoršily se mi chloupky na těle (začlo mi růst pár na bradě, ale tmavé a hodně tvrdé, knírek), pleť mám do teď (22) horší fakt než puberťačky, nepamatuji si den, kdy bych neměla minimálně 2 pupínky, jeden čas jsem měla často anovulační cykly, no katastrofa. Díkybohu jsem asi superplodná, 2× jsem už otěhotněla na první pokus, každopádně tohle všechno co píšu (chloupky, pleť, dlouhé cykly) trvají do teď (22 let) a po porodu a ustálení hormonů změním gynekologa, který to se mnou bude chtít řešit, pokud to nějako půjde. Defakto jsem si zničila zdraví, a ještě za to zaplatila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
13.11.18 22:52

Než začla tahle móda, v životě by Vám žádný doktor nedal tetanovku v těhotenství. Najednou je OK očkovat tetanus smíchaný s petrusovou vakcínou, vyhlášeným svinstvem, které způsobuje nejzákeřnější reakce z těch běžných očkování a často se u vnímavých dětí vynechává úplně. No a jako bonus záškrt, protože celá nula případů za poslední dekádu je sama o sobě alarmující a je naspadnutí, že se brzy alespoň jeden případ vyskytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
13.11.18 23:00

@Reflex Jo, a brzy už nebude na výběr. Pokud si člověk bude chtít nechat píchnout tetanovku, dostane k tomu bonus ve formě vakcíny proti černému kašli a záškrtu. Monovakcína proti tetanu se chystá být minulostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.11.18 23:57
@vjerunqa píše:
@Reflex Jo, a brzy už nebude na výběr. Pokud si člověk bude chtít nechat píchnout tetanovku, dostane k tomu bonus ve formě vakcíny proti černému kašli a záškrtu. Monovakcína proti tetanu se chystá být minulostí.

Ty bláho, nestraš, fakt? :,( No tak se bez toho budu muset obejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.11.18 00:09
@S.maya píše:
Obvodacka už si chystala injekcí s tetanem, tak jí říkám, že radši ne, že se zeptám na gynde. Řekla mi, že to není živá vakcína, že to je ok.
Já příbalové letáky zásadně nečtu, to pak vyvolává histerii, která u očkování panuje.

Víš, tohle mi přijde možná ještě jako horší extrém než neočkování.
Myslíš, že by výrobci vakcín uváděli nějaké nežádoucí účinky, kdyby jim v testech skutečně nevyšly? Neuváděli. Napsali by „nežádoucí účinky = nula, vše zcela bezpečné“.
Zkrátka to, co je v příbalovém letáku, je skutečnost. Ty nežádoucí účinky existují.
A vážně se divím, že těhotná žena má odvahu ohrozit svoje dítě vakcínou, která se na těhotných nikdy netestovala. S plodem dítěte to může udělat naprosto cokoliv.

Možná by stálo za to si zhodnotit pravděpodobnost onemocnění meningokokem a pravděpodobnost nežádoucích účinků očkování (a to beru pouze účinků na tebe, nikoliv na plod, tam to nikdo netuší co to udělá).
Nemocnost meningokoka je 0,64 na 100 000 obyvatel.
V příbalovém letáku jsou třeba „záchvaty (včetně febrilních křečí)“ v četnosti 100 na 100 000 dávek. Jako těhotná bych neriskovala ani toto :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
14.11.18 09:49
@Lucie_Sx píše:
Ty bláho, nestraš, fakt? :,( No tak se bez toho budu muset obejít.

Jo jo, v zápisu ze zasedání NIKO letos v září stojí:

"Další postup v případě avizovaného zrušení výroby monovakcíny proti tetanu

Podle dostupných informací lze v dohledné době předpokládat trvalý výpadek vakcíny proti tetanu z důvodu zrušení její výroby. NIKO požádala Českou vakcinologickou společnost ČLS JEP (ČVS), aby ve spolupráci s EPS NIKO předložila do konce listopadu 2018 návrh doporučení k očkování proti tetanu v období, kdy již dál nebude možné monovakcínu proti tetanu v podmínkách ČR používat."

Tak uvidíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.11.18 19:19
@vjerunqa píše:
Jo jo, v zápisu ze zasedání NIKO letos v září stojí:

"Další postup v případě avizovaného zrušení výroby monovakcíny proti tetanu

Podle dostupných informací lze v dohledné době předpokládat trvalý výpadek vakcíny proti tetanu z důvodu zrušení její výroby. NIKO požádala Českou vakcinologickou společnost ČLS JEP (ČVS), aby ve spolupráci s EPS NIKO předložila do konce listopadu 2018 návrh doporučení k očkování proti tetanu v období, kdy již dál nebude možné monovakcínu proti tetanu v podmínkách ČR používat."

Tak uvidíme :lol:

No vidíš, zápisy ze zasedání NIKO už nějakou dobu nečtu, tak asi zase začnu…
To jsem zvědavá, kolik dospělých se do takového očkování pak pohrne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
14.11.18 19:34
@Lucie_Sx píše:
No vidíš, zápisy ze zasedání NIKO už nějakou dobu nečtu, tak asi zase začnu…
To jsem zvědavá, kolik dospělých se do takového očkování pak pohrne.

Spíš jim doktoři řeknou, že dají tetanovku. Vždyť i u dětí říkají přijďte přeočkovat v 10 letech tetanus. Už pomlčí, že jsou tam další tři chuťovky :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.11.18 22:59
@Reflex píše:
Spíš jim doktoři řeknou, že dají tetanovku. Vždyť i u dětí říkají přijďte přeočkovat v 10 letech tetanus. Už pomlčí, že jsou tam další tři chuťovky :).

No vidíš, to asi fakt jo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
25.5.22 19:30

Ahoj holky,
zkusím obnovit tuto starší diskusi. Jsem v 17 tt a můj obvodní lékař mi teď několikrát zdůrazňoval, že je potřeba provézt přeočkování tetanu Boostrixem a prý je fajn využít právě těhotenství kvůli protilátkám pro mimino. Prý mám určitě (ale opravdu určitě) přijít kolem 26tt. Já mu vždy věřila, je to pečlivý a vstřícný lékař. Tohle mě ale hrozně zaráží - není to jen návrh nebo zmínka o možnosti očkování. Je to téměř tlak, až vehementní, jakoby měl provizi z každé jehly, kterou píchne. Očkování obecně neodmítám -naopak. Ovšem do tohoto se mi moc nechce právě kvůli těhotenství.
Došlo v tomto směru k nějakému posunu co do očkování Boostrixu v těhotenství? Byla jste na tom některá? Přiznávám se, jsem líná googlit. Zeptám se tu, snad mi některá poradíte. Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
12.6.22 18:53

Holky opravdu žádná nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie