Borelioza a vyšetření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15575
18.10.21 11:32

Urcite co nejdriv zavolat doktorce a nechat se vysetrit. Priprav si fotky stipance pokud mas.
Ja byla zalecena hned zpocatku (cca 3 nebo 4.den od kousnuti) a problemy jsem mela jeste pul roku(velke bolesti hlavy, bolest sije a celkove oslabeni). Takze nepodcenit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
18.10.21 11:38
@Doctus píše:
@onajeblond
V srpnu bylo štípnutí. Kdy se objevilo zarudnutí a proteplání? Boreliové erythema migrans nebývá proteplené, já bych to na boreliózu neviděl, spíše na neohraničený zánět v kůži (flegmónu).

Toto že začátku, pak se to fest zvetsilo, červené, ne rudé, ale svedilo to fest, tvrdý, horký, pak se u vpichu objevil bílý flek, skoro přes celé to červené, ale jen zhruba trictvrte toho cerveneho, jak hnis to vypadalo. Když jsem to přejela prstem a zatlačila zcervenalo to. Pak to zmizelo během pár hodin, pak ještě trošku a pak už jen červený. Bohužel fotku toho bílého nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
18.10.21 11:41

@kaja00 no já se právě furt hlídala, zda něco nenastane a naštěstí nic, tak jsem to nechala, ale furt to mám v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
18.10.21 11:46

@onajeblond takovej flek jsem taky mela. Tak hned volej dr a objednej se. Fotky s sebou. Jako sice ti da atb jen na 3 tydny (pokud nemas extra skvelou dr) a to u dva mesice stare borelky stacit stejne nebude. Ale problemy nemas. Tak snad to bude stacit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
18.10.21 11:50

@kaja00 šmankote, 3 týdny? Nevíte zda ty atb ovlivňují HA? Asi ano že? Už se na vše připravují předem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
20.10.21 19:55
@onajeblond píše:
@kaja00 šmankote, 3 týdny? Nevíte zda ty atb ovlivňují HA? Asi ano že? Už se na vše připravují předem. :)

Tak to netuším, ale mám dojem, že každá atb ovlivňují HA. Nicméně neberu, takže raději mlčím ať nenapíšu blbost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí