Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Urcite co nejdriv zavolat doktorce a nechat se vysetrit. Priprav si fotky stipance pokud mas.
Ja byla zalecena hned zpocatku (cca 3 nebo 4.den od kousnuti) a problemy jsem mela jeste pul roku(velke bolesti hlavy, bolest sije a celkove oslabeni). Takze nepodcenit!
@Doctus píše:
@onajeblond
V srpnu bylo štípnutí. Kdy se objevilo zarudnutí a proteplání? Boreliové erythema migrans nebývá proteplené, já bych to na boreliózu neviděl, spíše na neohraničený zánět v kůži (flegmónu).
Toto že začátku, pak se to fest zvetsilo, červené, ne rudé, ale svedilo to fest, tvrdý, horký, pak se u vpichu objevil bílý flek, skoro přes celé to červené, ale jen zhruba trictvrte toho cerveneho, jak hnis to vypadalo. Když jsem to přejela prstem a zatlačila zcervenalo to. Pak to zmizelo během pár hodin, pak ještě trošku a pak už jen červený. Bohužel fotku toho bílého nemám.
@kaja00 no já se právě furt hlídala, zda něco nenastane a naštěstí nic, tak jsem to nechala, ale furt to mám v hlavě.
@onajeblond takovej flek jsem taky mela. Tak hned volej dr a objednej se. Fotky s sebou. Jako sice ti da atb jen na 3 tydny (pokud nemas extra skvelou dr) a to u dva mesice stare borelky stacit stejne nebude. Ale problemy nemas. Tak snad to bude stacit
@kaja00 šmankote, 3 týdny? Nevíte zda ty atb ovlivňují HA? Asi ano že? Už se na vše připravují předem. ![]()
@onajeblond píše:
@kaja00 šmankote, 3 týdny? Nevíte zda ty atb ovlivňují HA? Asi ano že? Už se na vše připravují předem.
Tak to netuším, ale mám dojem, že každá atb ovlivňují HA. Nicméně neberu, takže raději mlčím ať nenapíšu blbost ![]()