Borelióza, nebo něco jiného?

4.2.16 12:26

Borelióza nebo něco jiného?

Ahoj ženy, včera jsem byla tančit, lekce byla dost pro mě fyzicky dost náročná a ještě jsem si vzala ty moje horší tepláky, co mě škrtí pod kolenem. Když jsem přišla domů, na jedné noze se mi zrovna v místě, kde byl ten blbý škrtivý lem (na holenní kosti pod kolenem), udělala taková měkká pohyblivá boulička a pod ní tři červené flíčky a dnes už to vypadá jako typický flek od boreliózy (červený okraj, světlý střed). Bolí to jako modřina, ale jen při dotyku, teď už to trochu splasklo. Doktor mi říkal, že to může být i následkem té námahy, něco jako křečák, ale samozřejmě nemusí… dostala jsem zatím mastičku a ascorutin. Měla jste některá něco podobného třeba ze sportu? Nebo kdo měl boreliózu, začínalo vám to takhle? děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
4.2.16 12:33

Asi bych to dala za vinu teplakum a pohybu. Myslim, ze flek pri borelce ani neboli. Spis praskla zilka nebo tak neco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
4.2.16 12:34

@Bačavelmistarý mi se teda u boreliozy žádná boulička neudělala, jen ten flek, nebolel, ale svědil. Pokud by měl doktor podezření na boreliozu, tak by Ti určitě vzal krev na testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.16 12:40

Krev mi vzal, vypadá jako ukázkový případ. Ale taky si říkám, že mi tam třeba mohlo něco prasknout a pak jak se to rozlilo kolem dokola, vznikl kolem hematom - byla by to ta lepší varianta:-) taky se mě ptal, jestli to svědí, ale nesvědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
4.2.16 12:43

@Bačavelmistarý tak asi nezbývá než počkat na výsledky… každopádně pokud se to zachytí takhle na začátku, tak se to v klidu přeléčí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.2.16 13:06

Při borelióze by nebyla bolest, ani boulička. Myslím, že od tohoto to nebude. Boreliózu prodělal můj mladší syn, měl klíště. Po 14 dnech od vyndání se mu objevil v místě klíštěte jeden velký flek. Před výsevem měl pár dnů teplotu a „virózu“. Krev se mu nebrala, vzhledem k tomu, že to bylo 14 dní od klíštěte, tak v krvi by nebyly ještě protilátky. Dala bych to za vinu teplákům a fyzické aktivitě, to se stává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí