Borelióza? Tento flek na noze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
24.8.23 11:05

@Adaneli :palec:

v tuto chvíli se na to přišlo včas

popravdě nedovedu si představit doktora, kterej by viděl to, co je na první fotce a nechtěl to léčit

jejda

takže když tak na infekci na ambulanci a ukázat to, dnes nebo zítra…samozřejmě ne večer do služby, ale v normální pracovní době

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14756
24.8.23 11:08
@Adaneli píše:
Zrovna jsem to zkoumala, protože mám obr flek na noze a flek při borelióze vypadá jinak. Ten můj by na ty fotky na netu odpovídal, ale já neměla klíště, nebo o tom nevím, ale to bych si všimla. Doktorka mi řekla, že když jsem neměla klíště, tak to být borelióza nemůže, ale flek mám už 8×6 cm :roll:.

Tak ja jsem sla k doktorovi s flekem na noze, o zadnem klisteti jsem nevedela. Flek me navic bolel jako modrina (coz u fleku z boreliozy nebyva). A doktor me poslal na krev a predepsal mi ATB. Borelioza to byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 11:41

Nejde mi to, děvčata, lip nafotit. Když na to zmacknu možná to lehce bolí, jak modřinka,

• Citovat
  • Upravit
14756
24.8.23 11:45
@Anonymní píše:
Nejde mi to, děvčata, lip nafotit. Když na to zmacknu možná to lehce bolí, jak modřinka,

Podle informaci z internetu flek z boreliozy neboli. Ale me (viz predchozi prispevek) bolel hodne, i bez zmacknuti. Fakt jako dost bolestiva modrina.

Nemas moznost si tam, kde ted jsi, zajit do laborky jako samoplatce?

Jo a dodavam, ze jsem si toho fleku vsimla poprve v utery, to byl jen kruh bez svetleho stredu. A nebolel. V patek uz viz foto a bolel. Mezitim jsem si ho nevsimala.

Příspěvek upraven 24.08.23 v 11:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 11:46

@Janča6 to bohužel ne, jsem na dovolene v zahraničí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.23 11:47

Kolem je i jakoby ohraničení bílé. Ale nechci plasit a stresovat.Po příjezdu to budu resit radikálně.

• Citovat
  • Upravit
13010
24.8.23 11:56
@Anonymní píše:
Kolem je i jakoby ohraničení bílé. Ale nechci plasit a stresovat.Po příjezdu to budu resit radikálně.

aha, ta poslední fotka už je lepší

jj, to asi boreliové bude, bude to zřejmě chtít přeléčit, podle všeho…

radikálně – tzn uřezáváním nohy neeee :mrgreen: budou stačit běžná antibiotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
24.8.23 11:58

@Janča6
do laborky nikde v zahraničí nemusí

protilátky se začnou tvořit až po několika týdnech, tzn nyní je zřejmě ve fázi, kdy stejně ještě nejsou

plus část lidí žádné časné protilátky netvoří, takže nyní v cizině nemusí nic řešit, až po návratu

teda předpokládám že návrat není za půl roku, to pak nic neříkám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
24.8.23 12:26

@Borrealis moc díky za radu, právě jsem se vrátila z chirurgické ambulance, kde mě vzali a doktor mi napsal ATB Doxybene 200 mg, zatím na 10 dní, mám se objednat na test a nechat si napsat další ATB. Tak jsem ráda, že jsem to nezanedbala a ještě jednou moc děkuju :kytka:.

Doktor mi říkal, že to může být i od jiného hmyzu než od klíštěte, že tam vidí bodnutí, takže mě něco kouslo a vůbec o ATB nepochyboval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 15:14

@Borrealis tady to nebudu resit. Těch 10 dnů to vydrzim.Jen jsem chtěla informačně, protože po klisteti jsem to nikdy dřív neměla. Ale třeba mne tam mezitím zase něco kouslo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.23 15:15

Teď je to jakoby i vypoukle, jako boule a teple. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.23 19:31

Děvčata, večer. Flek průměr stejný ale je teplý, oteklý a bolavý. :roll:

• Citovat
  • Upravit
11937
24.8.23 19:43

Syn když měl podezření na boreliozu, tak jsme stejně museli čekat 6 týdnů po klíštěti na krev, pak týden na výsledky a teprve pak dostal antibiotika.

A mně když doporučovali udělat krevní testy na boreliozu (v létě), tak jsem počkala do podzimu 6 týdnů po posledním klíštěti. V létě mám klíšťata často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 20:53

Oka. Nebudu delat závěry.

• Citovat
  • Upravit
76
2.7.25 10:28

Ahoj všem, jdu si také pro radu. Před týdnem jsem byla v lese, něco mě zřejmě štíplo, klíště jsem neměla. Flek nemizí, zvětšil. Může to být borelióza? První fotka je z dneška, druhá asi 3 dny stará. Doktorce jsem volala, do konce týdne má dovolenou. Sestřička mi řekla, že stačí přijít v pondělí nebo v úterý, až tam doktorka bude. Ale já nevím, jestli čekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí