Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
v tuto chvíli se na to přišlo včas
popravdě nedovedu si představit doktora, kterej by viděl to, co je na první fotce a nechtěl to léčit
jejda
takže když tak na infekci na ambulanci a ukázat to, dnes nebo zítra…samozřejmě ne večer do služby, ale v normální pracovní době
@Adaneli píše:
Zrovna jsem to zkoumala, protože mám obr flek na noze a flek při borelióze vypadá jinak. Ten můj by na ty fotky na netu odpovídal, ale já neměla klíště, nebo o tom nevím, ale to bych si všimla. Doktorka mi řekla, že když jsem neměla klíště, tak to být borelióza nemůže, ale flek mám už 8×6 cm.
Tak ja jsem sla k doktorovi s flekem na noze, o zadnem klisteti jsem nevedela. Flek me navic bolel jako modrina (coz u fleku z boreliozy nebyva). A doktor me poslal na krev a predepsal mi ATB. Borelioza to byla.
Nejde mi to, děvčata, lip nafotit. Když na to zmacknu možná to lehce bolí, jak modřinka,
@Anonymní píše:
Nejde mi to, děvčata, lip nafotit. Když na to zmacknu možná to lehce bolí, jak modřinka,
Podle informaci z internetu flek z boreliozy neboli. Ale me (viz predchozi prispevek) bolel hodne, i bez zmacknuti. Fakt jako dost bolestiva modrina.
Nemas moznost si tam, kde ted jsi, zajit do laborky jako samoplatce?
Jo a dodavam, ze jsem si toho fleku vsimla poprve v utery, to byl jen kruh bez svetleho stredu. A nebolel. V patek uz viz foto a bolel. Mezitim jsem si ho nevsimala.
Příspěvek upraven 24.08.23 v 11:46
Kolem je i jakoby ohraničení bílé. Ale nechci plasit a stresovat.Po příjezdu to budu resit radikálně.
@Anonymní píše:
Kolem je i jakoby ohraničení bílé. Ale nechci plasit a stresovat.Po příjezdu to budu resit radikálně.
aha, ta poslední fotka už je lepší
jj, to asi boreliové bude, bude to zřejmě chtít přeléčit, podle všeho…
radikálně – tzn uřezáváním nohy neeee
budou stačit běžná antibiotika
@Janča6
do laborky nikde v zahraničí nemusí
protilátky se začnou tvořit až po několika týdnech, tzn nyní je zřejmě ve fázi, kdy stejně ještě nejsou
plus část lidí žádné časné protilátky netvoří, takže nyní v cizině nemusí nic řešit, až po návratu
teda předpokládám že návrat není za půl roku, to pak nic neříkám ![]()
@Borrealis moc díky za radu, právě jsem se vrátila z chirurgické ambulance, kde mě vzali a doktor mi napsal ATB Doxybene 200 mg, zatím na 10 dní, mám se objednat na test a nechat si napsat další ATB. Tak jsem ráda, že jsem to nezanedbala a ještě jednou moc děkuju
.
Doktor mi říkal, že to může být i od jiného hmyzu než od klíštěte, že tam vidí bodnutí, takže mě něco kouslo a vůbec o ATB nepochyboval.
@Borrealis tady to nebudu resit. Těch 10 dnů to vydrzim.Jen jsem chtěla informačně, protože po klisteti jsem to nikdy dřív neměla. Ale třeba mne tam mezitím zase něco kouslo.
Děvčata, večer. Flek průměr stejný ale je teplý, oteklý a bolavý. ![]()
Syn když měl podezření na boreliozu, tak jsme stejně museli čekat 6 týdnů po klíštěti na krev, pak týden na výsledky a teprve pak dostal antibiotika.
A mně když doporučovali udělat krevní testy na boreliozu (v létě), tak jsem počkala do podzimu 6 týdnů po posledním klíštěti. V létě mám klíšťata často.
Ahoj všem, jdu si také pro radu. Před týdnem jsem byla v lese, něco mě zřejmě štíplo, klíště jsem neměla. Flek nemizí, zvětšil. Může to být borelióza? První fotka je z dneška, druhá asi 3 dny stará. Doktorce jsem volala, do konce týdne má dovolenou. Sestřička mi řekla, že stačí přijít v pondělí nebo v úterý, až tam doktorka bude. Ale já nevím, jestli čekat…