Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@atominnka Marmeláda z kanadských borůvek je výborná a barva taky stačí je rozmixovat. A taky se rychle sbírají.
@jana9020 jo to jo, na sběr budou super
ale tak já i ty klasické borůvky kupuji nasbírané, takže pohoda ![]()
@atominnka píše:
@jana9020 jo to jo, na sběr budou superale tak já i ty klasické borůvky kupuji nasbírané, takže pohoda
Tak tak… by mě mohlo ohrát, sbírat to
![]()
@Krasavicaa já bych sbírala klidně
ale s našima dětma fakt neeeee - naposledy jsem nenasbírala ani hrneček
a hlídat je nikdo nechce ![]()
@atominnka píše:
@Krasavicaa já bych sbírala klidněale s našima dětma fakt neeeee - naposledy jsem nenasbírala ani hrneček
a hlídat je nikdo nechce
No, já bych teda radši pohlídala, než sbírala borůvky
![]()
@atominnka píše:
@Krasavicaa
A to už je u mě co říct
U mě je většina dětí za smrady
![]()
@Krasavicaa ajajaj
nutno dodat, že u mě taky, až na moje vlastní a prá dětí blízkých známých ![]()
Koupila jsem dneska na trhu borůvky z lesa a jsou tak strašně hnusný, že dětem jsem je nedala vůbec, sama jich pár snědla (jestli nemám jen blbou chuť v puse) a zbytek vysypala do záchodu
příšerně hořký byly ![]()
tak nevím, asi i když se možná někde najít dají (tyhle byly ze Šumavy), tak holt kvalita nic moc, ale samozřejmě nemůžu soudit sezónu podle jedné várky, to jsem tím říct nechtěla. Spíš si postěžovat, když už je tu aktuální téma…jinak bych se s nechutnýma borůvkama mohla jít roztahovat leda na hlavní nádraží, žejo ![]()
@Pandulka
kolem Hradce Králové asi před měsícem toto (viz foto). myslím, že teď je už pozdě, teď to zraje výše v horách
No mně se tedy nechce moc podporovat tyhle prodejce, neb se mi nelíbí jejich drancování lesa hřebenem ![]()
Ale je fakt, že je otázkou, jestli se to sbírání vůbec vyplatí. Z Prahy to je vždy min 200km (kamkoliv na borůvky), tedy nějakých 460 Kč za benzín. No to je v Praze 4l borůvek cenově.. a bez práce
A za ten den ve 2 lidech bychom asi i byli rádi, kdyby se podařilo ty 4 l nasbírat (vzhledem k suchu a že jsou borůvky prťavý).
A to ani nepočítám, kolikrát jsem někam na ty borůvky jela a přivezla si jich jen pár v žaludku.. ![]()
Nevím, já jsem v lese nebyla, stejně jsem ze Slezska, ale koupila jsem od jedné paní z našeho města na fb za 50,–/l. Krásná cena.
![]()
ps.: A jsou vynikající.
Minulý týden jsme byli na Třeboňsku. Na borůvkách jsme byli dvakrát, ale už to bylo takový paběrkování, většina vysbíraná a začínalo to pomalu sesychat. Navíc jsou letos celkem mrňavý, asi jak je sucho. No, objevili jsme takovej plácek a něco teda bylo, ale poprvý jsme sbírali jenom do pusy, podruhý jsem nasbírala domů, ale snědli jsme je jen tak s cukrem, na nějakou marmeládu škoda, to by byly tak sotva dvě skleničky
Obávám se, že teď už maj borůvky po sezóně, že by to chtělo tak o 14 dní dřív. Jinak koupit se tam daly za 100 litr.