Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Letos je to všude katastrofa. Chtěla jsem jet na samosběr na farmu, kde ale chtějí 130kč za litr
Včera jsem v centru města objevila stánek, kde prodávají 90 za litr. Takže jsem si nakoupila a vyřešeno
Bez práce a ještě levněji jak někde na farmách ![]()
V lese je to u nás katastrofa ( Morava )…
Hrůza. Byla jsem v lese před 2 týdny a vůůůbec nic, jen sem tam prázdné keříčky ![]()
U nás bylo borůvek habaděj. ale tak měsíc zpět. Teď ještě jsou, ale končí. JHá tedy moc nesbírala, ale do lesa chodíme často, tak koukám. Jsem z Chodska
@Krasavicaa u nás ve městě 120kč/kg, já brala od paní 80kč/l.. jsou to docela rozdíly ![]()
Já chtěla jet sem http://www.farmaboruvky.cz/…kontakt.html , ale vykašlala jsem se na to…
Děkuju moc za info, i když nepotěšilo
Už se snažím čtvrtým rokem se dostat na borůvky, ale buď je na ně sucho (třeba letos i minulý rok), nebo na jaře umrznou květy. Takže letos asi zase nic ![]()
Já právě našla taky inzeráty a i za 70 Kč/l (na Bazoši, okolí Rokycan, trutnov, Plzeň, Karlovy Vary). Tak jsem propadla naději, že jich je letos dost.
Ja byla cca 14 dni zpet v Orlickych horach (par km od Lanskrouna smer na Ricky) a teda musim rict, ze v lese bylo boruvek opravdu dost a nasli jsme dokonce i misto, kde byly celkem velke… ![]()
@Krasavicaa to maj ale jen ty velký ne?
Taky m ám cca 40km od nás samosběr, ale já radši ty lesní
@Pandulka i loni jich u nás bylo hodně. To jsem brala za 60kč/l. Předloni bylo prd ![]()
Já je chtěla na marmeládu
Takž tam je to celkem jedno ![]()
@hanzy píše:
Ja byla cca 14 dni zpet v Orlickych horach (par km od Lanskrouna smer na Ricky) a teda musim rict, ze v lese bylo boruvek opravdu dost a nasli jsme dokonce i misto, kde byly celkem velke…
Já se právě bojim, že jsem letos zas zaspala. Že jsem měla jet přesně před těmi 14 dny! Protože teď po 14 dnech tropů bez vody asi i kdyby byly, tak to budou sušinky na keříčku. Ale třeba se mýlím a někdo napíše, že někde stále jsou!
@Pandulka Taky se snažím už několik let. Buď jsem je zaspala, nebo loni i letos velký prd
Hlavně když v obchodě mají minivaničku a spár kuličkama a navíc ani nejsou moc dobré ![]()
Já byla před cca 3 týdny a borůvek plno, modrý keříky. Teď pochybuju že budou, možná na horách. Jsem Náchodsko.
@Krasavicaa myslíš, že jo? Ty velký nebarví tolik ne?
já teda nevím 100%, mají je doma naši a vždycky jsem je jedla jen syrové ![]()
@Pandulka Ajo, no my to sli jen zkusit a nestacili nam nadoby ![]()
@atominnka píše:
@Krasavicaa myslíš, že jo? Ty velký nebarví tolik ne?já teda nevím 100%, mají je doma naši a vždycky jsem je jedla jen syrové
Marmeláda snese všechno
![]()
Dobrý den všem,
ráda bych se zkusila zeptat Vás, co mají to štěstí a bydlí blízko lesa, jak to letos vypadá s borůvkami.
Zda na ně není moc pozdě, případně jestli letos po tomhle suchu vůbec ještě nějaké jsou
Ideálně pokud byste někdo věděl Litoměřicko (Úštěk), Plzeňsko, příp. kolem Hradce Králové.
Děkuji za případné odpovědi
Anna