Boty doma a návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11834
1.9.22 21:53

A my třeba doma špinu máme :mrgreen: teda špínu…mistama ulepenou podlahu…proč? protože roční dcera ji spoustu věcí sama a většinou to něco částečně skončí na zemi…i když ji v židličce u stolu…vysavam/zametam každý den i několikrát (protože pak když leze tak sbírá každý drobek a strká ho do pusy) a každý den večer kolem stolu vytru vyloženě saponátem a hadrem, po jídle setru z nejhoršího ubrouskem.. Jinak celý byt tak obden…kdyby měla přijít návštěva a já o ní věděla předem tak první co udelam je že jdu vytírat..když přijde nečekaně říkám ať se nezouvaji že stejně budu vytírat… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.9.22 21:54
@AnetaNovakov píše:
Ahojky, prosím o vaše názory. Chodíte doma v pantoflich nebo bosy? A návštěva, dáváte jim přezůvky? Nesnesu ten pocit, ze mají doma špínu a u mě chodí bosy nebo v ponozkach. Sama bych si připadala blbě, ze chodím v botách a oni to vytrou ponozkama. Jak to mate vy? : :D :D :D :D A dekuju.

My s i bez. V létě podlaha chladí a v zimě hřeje. Oboje je příjemné. Návštěvám nabídneme papuče. To je minimálně slušnost. Teda myslím. Když je odmítnou.
Je to jejich volba.
U nás nevedeme plošně koberce. Jen takový dekorační mini běhoun v obýváku a děti mají v pokojích, když chtějí sedět na zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.9.22 21:56

A v botách doma nechodíme nikdo. Ani ty návštěvy. Nevidím důvod, že se má chodit doma v botech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
1.9.22 22:10

Návštěvám erarni papuce nenabízím, ale mohou zůstat ve svých botech když chtějí (v přízemí, do patra většinou nechodí). Dům máme řešeny naštěstí tak, ze to ničemu nevadí a snadno se vytře.
To povinné vyzouvani je u nás tak trochu světová rarita. Praktická, ale ne úplně dustojna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
1.9.22 22:12
@AnetaNovakov píše:
Ahojky, prosím o vaše názory. Chodíte doma v pantoflich nebo bosy? A návštěva, dáváte jim přezůvky? Nesnesu ten pocit, ze mají doma špínu a u mě chodí bosy nebo v ponozkach. Sama bych si připadala blbě, ze chodím v botách a oni to vytrou ponozkama. Jak to mate vy? : :D :D :D :D A dekuju.

Jako že ti bosyma nohama umazou podlahu? To jako fakt??
A jinak jsi v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106
2.9.22 06:07

Chodíme bosí i v pantoflich. Návštěvy jak chtějí, v létě i v botách, v zimě buď pantofle nebo bosí. Nikoho nenutím, aby se zouval. Koberce nemáme. Takže boty nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24702
2.9.22 06:53
@Urubamba píše:
Návštěvám erarni papuce nenabízím, ale mohou zůstat ve svých botech když chtějí (v přízemí, do patra většinou nechodí). Dům máme řešeny naštěstí tak, ze to ničemu nevadí a snadno se vytře.
To povinné vyzouvani je u nás tak trochu světová rarita. Praktická, ale ne úplně dustojna.

Třeba v Japonsku se taky zouvají. A ještě hostu ani nenabídnou židli. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106
2.9.22 07:30

@lucad77 V Japonsku ano. Protože mají na zemi rohože, na kterých se sedí a sroluje. A taky na ně rozkládají spaní, tedy nevím, zdá ještě teď, ale je to jejich tradice.
Mně to vyzouvani návštěv vadí. A strašně mě to rozčilovalo, když to chtěli kdysi ve škole nebo u doktora. To jsem prostě odmítala. Po našich návštěvách to nevyžaduji. Přijde mi to podivné, poněkud ponižující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
2.9.22 07:43

Ja chodím doma v pantoflich, ale ne z důvodu chladu nebo špíny, ale z důvodu ortopedickych. Když jsem chodila stále naboso, začala jsem trpět bolesti chodidel. Občas i teď naboso někam přeběhnu, ale dávám si na to pozor, aby to nebylo často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
2.9.22 07:46

Chodim vsude naboso a pantofle pro navstevy nevedeme, protoze je krome manzela nenosime nikdo. Jednu dobu jsem je doma mela a stejne jsem je zapominala nabizet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.9.22 07:54
@Urubamba píše:

Zajímavé. V Číně se zouvaji doma, v některých zemích v Asii se sundavaji boty v chrámech, v hotelech, dokonce i v obchodech a restauracích. A těch obyvatel je tam tolik, že možná si zouva boty třetina lidstva. Takže houby rarita.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
2.9.22 07:56
@AnetaNovakov píše:

Doma chodím jak se mi chce, na návštěvu si nosím v kabelce čisté ponožky i když mám boty naboso. V cizím prostředí nerada chodim bosa.

• Citovat
  • Upravit
72725
2.9.22 08:02
@AnetaNovakov píše:

Chodím doma bosa, muž v pantoflich, zbytek v ponozkach. Papuče u nás má akorát tchýně, nikdo jiný :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
2.9.22 08:06
@martina.se píše:
Chodím doma bosa, muž v pantoflich, zbytek v ponozkach. Papuče u nás má akorát tchýně, nikdo jiný :think: :mrgreen:

Pro mne jsou pantofle a papuce synonyma. Pantofle, papuce, backory, prezuvky…proste domaci obuv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
2.9.22 08:06
@Uslava píše:
Zajímavé. V Číně se zouvaji doma, v některých zemích v Asii se sundavaji boty v chrámech, v hotelech, dokonce i v obchodech a restauracích. A těch obyvatel je tam tolik, že možná si zouva boty třetina lidstva. Takže houby rarita.

V Africe zase chodí ženy nahoře bez, tak to můžete taky doma po návštěvách začít vyžadovat a takto argumentovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová