Boty doma a návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18149
3.9.22 11:08
@inkakřivák píše:
@bigl Oni to vlastně nikde nepožadují, jenom to byl takový zvyk. Nikdy mi nikdo neřekl, abych se vyzula. Ani žádný náznak. Když mají u doktora návleky, tak je pouziju. Ale většinou tam nic není, tak proč? Beru tu školu nebo doktora právě jako stejnou službu jako třeba obchod.

Aha, tak já si nevybavuju, že by někdy byl zvyk vyzouvat se u doktorů nebo ve škole, pokud tam jdu jako rodič. Tohle jsem nikdy neviděla ani nezažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65224
3.9.22 11:14
@bigl píše:
Aha, tak já si nevybavuju, že by někdy byl zvyk vyzouvat se u doktorů nebo ve škole, pokud tam jdu jako rodič. Tohle jsem nikdy neviděla ani nezažila.

Ve skole fakt ne, u doktoru to bylo bezne, je to tak i ted u nekterych. Zouva se u meho obvodniho i neurologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
3.9.22 11:23
@vokishka píše:
Ve skole fakt ne, u doktoru to bylo bezne, je to tak i ted u nekterych. Zouva se u meho obvodniho i neurologa

Aha, tak přiznám se, že tohle jsem opravdu nikdy nezažila. Nikdy po mně žádný doktor nechtěl, abych se zula. A to teda chodím - obvoďák, zubař, dentální hygiena, dětský, gynda, v posledních pár letech jsem byla opakovaně na různých místech se sebou nebo s dětmi - neurologie, chirurgie, ortopedie, alergologie, plicní…nikdy jsem nezažila, že by se někde zouvalo. Že by jiný kraj, jiný mrav? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
3.9.22 11:41
@bigl píše:
Aha, tak přiznám se, že tohle jsem opravdu nikdy nezažila. Nikdy po mně žádný doktor nechtěl, abych se zula. A to teda chodím - obvoďák, zubař, dentální hygiena, dětský, gynda, v posledních pár letech jsem byla opakovaně na různých místech se sebou nebo s dětmi - neurologie, chirurgie, ortopedie, alergologie, plicní…nikdy jsem nezažila, že by se někde zouvalo. Že by jiný kraj, jiný mrav? :think:

Presne tak, ja teda se zuji u gynekologa, jak si svlikam spodni cast :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
3.9.22 11:45
@Wani píše:
Presne tak, ja teda se zuji u gynekologa, jak si svlikam spodni cast :lol:

No to já taky, když mě jde prohlížet, pak mě pošle do kabinky, ať se obleču a obuju a přicházím zpět do ambulance už oblečená a obutá, kde dořešíme ostatní věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106
3.9.22 12:03
@vokishka píše:

Já jo. Bohužel. Protože ve škole pak nadávala uklízečka, a to byl sakra pán. A to stejné u doktorů. Aspoň jsi poznala, že je někdo v ordinaci. Venku staly botky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106
3.9.22 12:04

@bigl já si boty nechávám, sundavam jen na kozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
3.9.22 12:43
@bigl píše:
No to já taky, když mě jde prohlížet, pak mě pošle do kabinky, ať se obleču a obuju a přicházím zpět do ambulance už oblečená a obutá, kde dořešíme ostatní věci.

Tj, neoblecena jsem behem fyzickeho vysetreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24702
3.9.22 13:05
@bigl píše:
Jednou k nám přišla kamarádka a nezula se. Ok, bylo léto, měla sandálky, nechala jsem ji. Ale přišlo mi to od ní hrozně neomalené, že viděla, že jsme se u dveří všichni zuli a ona si v těch sandálkách na drzo nakráčela k nám domů. Připadá mi to fakt projev jakéhosi pohrdání až neúcty s hostiteli, že jim dáváš najevo, že jsi sice u nich na návštěvě, ale nerespektuješ jejich pravidla. Přišlo mi ponižující říkat dospělé ženské, ať se zuje, hlavně když ona vidí, že jsme doma všichni včetně dětí na boso a není jí trapné vedle nás capat v botách.
Dodnes, když si na to vzpomenu, tak mi to připadá fakt arogantní.

To vám připadá správně. Je to arogantní a buranské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24702
3.9.22 13:06
@vokishka píše:

Já se zouvám akorát na gyndě, když tak nad tím přemýšlím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
3.9.22 13:25
@inkakřivák píše:
@bigl já si boty nechávám, sundavam jen na kozu.

Jako ta moje by asi neměla problém, kdybych si to sundala až u kozy, ale jelikož to mám z kabinky ke koze 2 kroky, připadá mi pohodlnější nechat boty i s oblečením tam. Vyšetření trvá max 2 minuty, pak se jdu obléct a obout a vracím se.
Kdysi tu holky psaly, že někde pak sedí na židli s holou řitkou i když s nimi doktor mluví, to mi připadá dost nedůstojné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39684
3.9.22 13:34
@lucad77 píše:
Já se zouvám akorát na gyndě, když tak nad tím přemýšlím. :think:

I já. A na ortopedii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
3.9.22 13:34
@bigl píše:
Jako ta moje by asi neměla problém, kdybych si to sundala až u kozy, ale jelikož to mám z kabinky ke koze 2 kroky, připadá mi pohodlnější nechat boty i s oblečením tam. Vyšetření trvá max 2 minuty, pak se jdu obléct a obout a vracím se.
Kdysi tu holky psaly, že někde pak sedí na židli s holou řitkou i když s nimi doktor mluví, to mi připadá dost nedůstojné.

To me taky a i nehygienicke. Ja prijdu, sednu si oblecena na zidli, promluvim s doktorem, pak se jdu za plentu svleknout, skocim na kozu (je taky asi dva kroky od kabinky), a po vyšetření se zpatky obleknu a sednu na zidli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.25 20:13

Je to individuální

Máme v celém bytě koberce. Je rozdíl, když je u nás na návštěvě v ponožkách čistotný člověk nebo nějaký muž (např. řemeslník) a přijde s polosmradlavými bosými nohami. Domnívám se, že cizí člověk bez ponožek a koberec nejdou k sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
13.5.25 23:22
@AnetaNovakov píše: Více
stara diskuze, takze mazu
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie