Boty doma a návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
2.9.22 11:48
@Královna Kosmíru píše: Češi :lol: :P … je to náš fenomén.. zouvat navstevy a davat jim přezůvky
Žila jsem rok v Kanadě, normálně se zouvaji.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
2.9.22 11:51
@stín katedrál píše:
Návštěvy se u nás zouvají, nabízíme papuče, v zimě si je většinou i vezmou, máme studenou chodbu. Většina návštěv k nám přijde přes trávník, ne po bočním chodníku, takže ty boty mívají i mokré.
Já chodím v papučích na chodbě a v kuchyni, koupelně, do pokoje s kobercem se zouvám. Na návštěvy si beru vlastní papuče.

Tohle zouvani do vybraných pokojů je masakr, jakkoliv chápu důvod :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
2.9.22 11:53

Já chodím doma bosa, hosty nezouvám. Stejně vytírám i vysávám každý den, tak je to fuk. Ale sama se teda vyzouvám hned za dveřma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
2.9.22 11:55
@Venetia píše:
jako navsteva nesnasim nabízení pantofli…
tak to asi neporadím

Jo, pantoflíčky po někom bych si taky nenazula. Nechci vypadat štítivě, ale tohle mi přijde fakt fujky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
2.9.22 12:16
@greenapple píše:
Já chodím doma bosa, hosty nezouvám. Stejně vytírám i vysávám každý den, tak je to fuk. Ale sama se teda vyzouvám hned za dveřma.

A můžu se zeptat, jak velký máš dům/byt, kolik máš dětí a kolik hodin denně trávíš v práci, že pak zvládáš ještě denně vysávat a vytírat? To je fakt nutné, dělat to denně? Nemáš nějakou jinou zábavu? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45708
2.9.22 13:04
@Bubla Bůčková píše:
Tohle zouvani do vybraných pokojů je masakr, jakkoliv chápu důvod :D

Tohleto se dela u tchyne. Sem nikdy nepochopila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myška zlatá
2.9.22 13:06

Po každé návštěvě, i když jim dám papuče, vytírám. Mně vadí víc to, že si sednou v oblečení z MHD na gauč, kde večer sedím v pyžamu. Mám tam deku a tu dám vždy prát.

• Citovat
  • Upravit
Myška zlatá
2.9.22 13:07

@bigl my to taky děláme denně 8o
Minimálně tyčovým vysavačem

• Citovat
  • Upravit
24706
2.9.22 13:18
@veria píše:
Tohleto se dela u tchyne. Sem nikdy nepochopila. :lol:

My jsme u babičky do svátečního pokoje taky v botách nesměli. Všude jinde ano, to se ve venkovském stavení neřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
2.9.22 13:31

Já chodím v crocsech, děcka v ponožkách, na zimu mají taky papuče, manžel chodil v pantoflích a věčně je hledá :lol:.
Pro návštěvy máme dvoje dospělácké a svoje dětské crocsy, větší a menší. Když se zasvini, stačí utřít. Jsou od vietnamce asi za 100kc. Když uklízím chodbu, tak je vždycky aspoň utřu, ať jsou čisté a návštěvám se to neekluje.
Moc návštěv k nám nechodí, takže jsou spíš zaprášené.
Na návštěvě, nesnáším ty klasické filcové návštěvnické papuče co měl na sobě předemnou bůhvíkdo, málokdo to pravidelně pere, to jdu raději bosa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45708
2.9.22 13:44
@lucad77 píše:
My jsme u babičky do svátečního pokoje taky v botách nesměli. Všude jinde ano, to se ve venkovském stavení neřešilo.

Ale oni se zouvaji z prezuvek, ne z venkovnich bot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24706
2.9.22 14:45
@veria píše:

Aha, jsem to špatně pochopila. Ale divné mi to nepřijde, já mám třeba zvyk, že si pantofle sundavám před kobercem, nikdy na něj v nich nestoupnu. Ani na předložku u postele. Nevím proč. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14621
2.9.22 14:47
@veria píše:

Já mám třeba u postele koberec s hodně dlouhým vlasem a na nej v pantoflich nestoupam, sundavam je vždycky před nim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
2.9.22 15:22
@Bubla Bůčková píše:
Tohle zouvani do vybraných pokojů je masakr, jakkoliv chápu důvod :D

U mne je to čistě zvyk z období rekonstrukce, kdy se špinavá obuv od prachu zouvala na chodbě a do těch čistých pokojů se šlo už naboso. A přece jenom v těch přezůvkách chodím na verandu, tam se dost nanosí i zvenku, píseček z pískoviště vysypaný z tenisek apod., nemusím to nosit až do ložnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24706
2.9.22 15:37
@Semtex píše:
Já mám třeba u postele koberec s hodně dlouhým vlasem a na nej v pantoflich nestoupam, sundavam je vždycky před nim :mrgreen:
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová