Boty doma a návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uslava
2.9.22 08:15
@Urubamba píše:
V Africe zase chodí ženy nahoře bez, tak to můžete taky doma po návštěvách začít vyžadovat a takto argumentovat :D

To určitě ne. Je tu zima. :mrgreen: Ale klidně doma choďte v čem chcete. Kultury, zvyky a čistoty ulic jsou ve světě rozdílné. A je slušnost se přizpůsobit, když někam přijdu na navstevu.

• Citovat
  • Upravit
15332
2.9.22 08:24

Češi :lol: :P … je to náš fenomén.. zouvat navstevy a davat jim přezůvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
2.9.22 09:02
@Královna Kosmíru píše: Češi :lol: :P … je to náš fenomén.. zouvat navstevy a davat jim přezůvky

Myslím, že ne. Že spíš je to tak, že v „západním světě“ se nezouvá, zato třeba v Asii nebo v muslimských zemích se zouvá - opravte mě, pokud se pletu. V Africe nevím. Takže ale, jak už zaznělo, určitě není drtivá většina lidstva nezouvací a my světový unikát.

Jinak, já bych měla jako návštěva fakt blbý pocit, capat někomu doma po kobercích botama z venku - v létě, suchu, budiž, ale v zimě, po dešti…? (možná ti Amíci jezdějí stejně door-to-door autem, tak si ty boty nezamažou :lol: - myslím to samozřejmě s nadsázkou, zas mě neberte za slovo).

Příspěvek upraven 02.09.22 v 09:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106351
2.9.22 09:02
@AnetaNovakov píše:
Ahojky, prosím o vaše názory. Chodíte doma v pantoflich nebo bosy? A návštěva, dáváte jim přezůvky? Nesnesu ten pocit, ze mají doma špínu a u mě chodí bosy nebo v ponozkach. Sama bych si připadala blbě, ze chodím v botách a oni to vytrou ponozkama. Jak to mate vy? : :D :D :D :D A dekuju.

jako navsteva nesnasim nabízení pantofli…
tak to asi neporadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
2.9.22 09:09
@Královna Kosmíru píše: Češi :lol: :P … je to náš fenomén.. zouvat navstevy a davat jim přezůvky

Znam i z Nemecka, ale mozna jen cistotna rodina
Ono je to hodne o podnebi, kde byva blativo a prsi, tam se zouvaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
2.9.22 09:11
@veria píše:
Mně to smysl dává, i když je to nesmysl :D Prostě zakladatelka si nepřeje, aby u ní návštěvy chodily v ponožkách, neboť přinesou špínu ze svého bytu do bytu jejího a ušpiní jí podlahy. Což je samozřejmě pravda, ale kdo by to řešil, pokud si tedy návštěva nepřinese na ponožkách kravský nebo jiný hnůj nebo něco podobného :lol:

Mne to treba vadi u lidi, co maji doma zvirata, protoze na tech ponozkach chte nechte donesou ty zvireci chlupy ke mne domu a ja zvirata v baraku nesnesu. Ale tak co, proste po navsteve pustim robota, at povytira a je po problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106351
2.9.22 09:16
@Ernais píše:
Mne to treba vadi u lidi, co maji doma zvirata, protoze na tech ponozkach chte nechte donesou ty zvireci chlupy ke mne domu a ja zvirata v baraku nesnesu. Ale tak co, proste po navsteve pustim robota, at povytira a je po problemu.

to jsem ja :D
Komu to vadi, at mne nezve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
2.9.22 09:23

@AnetaNovakov
Doma chodíme většinou bosi, pantofle si většinou beru, když mi je zima na nohy. To mi většinou nepomůžou ani ponožky.
Návštěvám nabízíme, ale většinou si neberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
2.9.22 09:29

Zouvaji se navstevy i jinde ve svete, v Belgii jsem to zazila, ve Francii taky. V Parizi je to celkem zakladni slusnost, ale kdyz se nekdo nechce zout, hostitel ho nenuti a nekomentuje to. Pry se driv nezouval nikdo, ale mesto je tak spinave, ze nikdo nejasa z venkovnich bot na svem koberci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
2.9.22 09:30

@jitka 11 mi ty nabízené cizi pantofle prijdou strasne hnusny, ještě když jsou starší a třeba už odrane nebo je na nich znát nošení, tak to je vyloženě nechutné, ze mi někdo něco takového vůbec nabízí :lol: Stejně jako ty návštěvnické backory, co lidem vnucuji na některých zámcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
2.9.22 09:40

Návštěvy se u nás zouvají, nabízíme papuče, v zimě si je většinou i vezmou, máme studenou chodbu. Většina návštěv k nám přijde přes trávník, ne po bočním chodníku, takže ty boty mívají i mokré.
Já chodím v papučích na chodbě a v kuchyni, koupelně, do pokoje s kobercem se zouvám. Na návštěvy si beru vlastní papuče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
2.9.22 09:48
@Uslava píše:
To určitě ne. Je tu zima. :mrgreen: Ale klidně doma choďte v čem chcete. Kultury, zvyky a čistoty ulic jsou ve světě rozdílné. A je slušnost se přizpůsobit, když někam přijdu na navstevu.

Mám to taky tak, Když k někomu jdu, přizpůsobím se jeho zvyklostem. Pokud se doma zouvají, zuju se taky. Pokud nemají rádi zvířata v bytě, nepůjdu tam se psem. Nechápu, co je za problém. Tvůj dům, tvoje pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
2.9.22 09:56
@AnetaNovakov píše:
Ahojky, prosím o vaše názory. Chodíte doma v pantoflich nebo bosy? A návštěva, dáváte jim přezůvky? Nesnesu ten pocit, ze mají doma špínu a u mě chodí bosy nebo v ponozkach. Sama bych si připadala blbě, ze chodím v botách a oni to vytrou ponozkama. Jak to mate vy? : :D :D :D :D A dekuju.

Máte doma koberce? U nás na koberec nikdo se špinavýma nohama nesmí (třeba děcka z písku). :lol:
Ale v místnostech, kde máme dlažbu či lamino - tedy místnosti, kam se normální návštěva u nás dostane - se může občas klidně v botách - krátkým návštěvám, řemeslníkům a tak to nabízíme, ať se nezouvají. To se snadno uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.9.22 11:33
@bigl píše:
Mám to taky tak, Když k někomu jdu, přizpůsobím se jeho zvyklostem. Pokud se doma zouvají, zuju se taky. Pokud nemají rádi zvířata v bytě, nepůjdu tam se psem. Nechápu, co je za problém. Tvůj dům, tvoje pravidla.

Přesně tak. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Uslava
2.9.22 11:35

Blbost. Asi jsi nikde ve světě nebyla. Pak se to dá pochopit. Není to nás fenomén.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová