Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@3HE Boty Fare jsem koupila 2× a nikdy jsem spokojená nebyla. Neříkám, že nejsou kvalitní, ale za mě hodně tvrdá podrážka, neohebná, špatně se obouvaly i když jsou celkem široké…ale znám spoustu lidí kolem, kteří je kupují a jsou spokojeni, takže jde spíš o konkrétní nohu ![]()
Pro info… já kupuji dceři jako trekove boty na túry značku Olang. Dcera měla poprvé loni ve 3 letech. Ona má teda v tomhle věku vel 30
Loni vyslapy cca 300-400m převýšení a cca 5km, horský terén a boty super!!!
@nico2 prosím, který typ! Olang jsem zatím viděla celkem úzké… a i tuhé… tak nevím.
@zrcadlo píše:
@trybitka Ty jsi nikdy nechodila na túry v trekové obuvi? Do lesní školky v dubnu (haldy mokrého listí a jehličí, kořeny a výmoly) mi přijde tahle obuv optimální, mnohem lepší než měkké tenisky, kde pod podrážkou ucítí každý kámen a klacky si může nabodnout na nárt.
v lesní školce bude cca 2× týdně 8-12hod.
Já kupuju jenom tuto značku - pro děti se širší nohou super. Tyto nemáme, ale vypadají jako takový jejich klasiky, takže určitě nepočítejte s tím, že ty budou nějak extra ohebný. To ale neznamená, že nejsou kvalitní a pohodlné. My jsme velice spokojení s jejich botama ![]()
@3HE píše:
@nico2 prosím, který typ! Olang jsem zatím viděla celkem úzké… a i tuhé… tak nevím.
Kupuji model Cortina. Nemají podrážku Wibram, která je sice výborna, ale pro dite tuhá. Cortina má podrážku gumovou a jsou o dost měkčí než ostatní modely. Jinak užší jsou, ale to mi vyhovuje. Dcera má nohu úzkou a dlouhou