Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
V 10 cm podpadcích ještě chodit dokážu. Musí to být ovšem kvalitní boty, vyrobené na dobrém kopytě, aby nožky vydržely a nebolely. I 13ti centimetrové mám doma. Ale v těch max sednout před domem do auta, nechat se dovézt na určené místo, tam si sednout a potom dovézt zpět. Už jsem vyšla ze cviku. Když jsem chodila do práce, nosila jsem jenom jehly. Teď ke kočáru spíš něco pohodlného. Jinak vysoké podpadky miluju. Mám doma spoustu nádherných bot. Uplně na nich ulítám. A manžel taky! Sám mi je kupuje ![]()
@Žirafátko píše:
@Crystal87 no třeba jak se boří klenba, jak se ničí prsty a tak dále. A s plochou nohou tuplem. A pokud nikoho neznáš, tak jsem asi první.Chodila jsem tak dlouho a tak často, že mám nohy zničený právě z podpatků - poškozené nervy, zkrácené lýtkové svaly, problémy s achillovkou…není toho málo a u toho podiatra jsem překvapivě neseděla sama. A byly tam hlavně ženy v kostýmku - stejně jako já
ale tak dělej si co chceš
Budu:-)mne to naopak dela dobre noha neboli. a to jsem pred detma nosila jen tohle az ted mam i. kedny tenisky s mslinkou platmormou:-)
No, tak to, že chodit denně delší dobu v botách s 13cm podpatkem je pro nohu peklo, to snad nemusíme rozebírat… ![]()
mně osobně se vysoké podpatky moc líbí, dělají krásnou nohu a ráda se podívám na ženskou, která má pěkné boty a umí v nich chodit
na druhou stranu pokud vidím maminku, která má malé dítě a je s ním někde na pískovišti nebo na hřišti a je oblečená jako modelína s kramflekama, tak mi to vždycky připadá směšný, myslím, že každá příležitost vyžaduje nějaké oblečení a obuv, takže s dětma a se psem podpatky fakt nenosím…jo a měřím 180cm, takže v podpatcích jsem fakt nepřehlédnutelná, ale na to prdím… ![]()
Příspěvek upraven 19.12.12 v 11:47
Jinak samozřejmě není dobrý ani jeden extrem, tj. ani obr podpatky, ale ani placka…u obou noha trpí
@Dorothea píše:
No, tak to, že chodit denně delší dobu v botách s 13cm podpatkem je pro nohu peklo, to snad nemusíme rozebírat…![]()
mně osobně se vysoké podpatky moc líbí, dělají krásnou nohu a ráda se podívám na ženskou, která má pěkné boty a umí v nich chodit
na druhou stranu pokud vidím maminku, která má malé dítě a je s ním někde na pískovišti nebo na hřišti a je oblečená jako modelína s kramflekama, tak mi to vždycky připadá směšný, myslím, že každá příležitost vyžaduje nějaké oblečení a obuv, takže s dětma a se psem podpatky fakt nenosím…jo a měřím 180cm, takže v podpatcích jsem fakt nepřehlédnutelná, ale na to prdím…
Příspěvek upraven 19.12.12 v 11:47
tak to mi je celkem fuk ale hlavně když vidím někoho a neumí v tom chodit a nese se jak páv tak to je síla:))tuhle jsem viděla jednu paní a ta to těžce nezvládala a to byl pohled ![]()
Normálně nosím 10 cm. Loni jsem si koupila kozačky na 12 cm podpadku. Ale musím říct že jsou pohodlne. Měla jsem s toho strach ale chodí se v nich dobře. Nemůžu nosit ale jehly a nejhorší kombinace pro mě, jehly s tenoučkýma páskama. Musím mít širší podpadky a nejlépe pevné upevnění kolem kotníku.
Zakladatelko já myslela, že kopytům odzvonilo. Působí to velmi lacině, mám jiný vkus, takže za mě nee ![]()
Já podpatky nosím, ale vetsinou jen kdyz někam jdu bez malého
Jinak bych ho nedohonila… Kdyz uz beru tak mám i 15ti cm… Pokud si beru jenom tak do města, do obchodaku i s malým, tak jsou kolem osmi a silnější podpatek…
Ale nez malej zacal chodit, nosila jsem i s kočárkem ![]()
Ja, ale nejsme si jista jestli vic nez 13 cm, nikdy na cm nekoukam ![]()
Tak to je zajímavá diskuse, já snad od prvního těhotenství na vysokých podpatkách nestála. Dřív jsem je občas vytáhla, (bavíme se o nějakých 8 cm a víc, ty okolo 5 cm nepovažuju za podpatky) Zas při mých 185 cm toho nemám zapotřebí
Dneska bych si na tom dobře rozbila hubu
![]()
@Žirafátko píše:
Chodím doma často v lodičkách (5cm), vysoké podpatky (kolem 8cm) nosím velice často (4× do týdne) - teď ne, jsem těhotná a není to dobré. 13 cm je hloupost, zničíš si nohu
Pri tolika cm musis mit platformu, jinak bys prepadla na cumak. Takze se ta noha jakoby narovna a botu jsou pohodlne ![]()
Libí se mně klasické lodičky, i platforma - něco klasického elegantního, ale ty z latexfashion tedy ne.
Jinak nosím tak 7 - 10 cm běžně, 13 už se mně zdá hodně, max. mám tuším 12 cm.
Ale vás obdivuji, že s těmi nad 13 cm řídíte. Já tedy také s těmi nižšími řídím, ale někde dělám chybu, protože ty podpatky mám rychle zničené, ač se snažím mít nohu rovně, tak nevím, co dělám špatně ![]()
Anoo, ja milujem vysoke topanky a nosi iba tie najvyssie no od 15tt som zacala dost naberat na vahe a tak som si povedala ze to pocas tehotenstava skusat nebudem.cize vsetky vysoke su teraz nahradene rovnymi nizkymi botami, a kedze je zima tak kozackami
inak som topankovy maniak a mam ich stovky:)
Manžel se mě bojí když mám tak vysoké podpadky
jsem už moc vysoká, ale mě to dělá dobře ![]()
Ano podpatky nosím ráda, i musím že mám jen 162cm a taky beru tak min. 10 cm.
Dřív jsem nosila pořád jedno jestli v létě na platformě nebo v zimě vysoké, teď už si troufám jen v létě a na jaro, v zimě jsem zjistila, že je mi pohodlněji v nízkých kozačkách nebo teniskách a v létě buď na platformě nebo v žabkách podle potřeby a podle toho jak potřebuju stíhat dětem ![]()