Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den,maminky.Ve čtvrtek jsem byla se synem u zubaře a bolavým zoubkem. Doktor mu ho vytrhl, ale od pátku má teploty 38 a u zubu se mu udělala boule.Je to normální reakce? Nevím jestli je teplota od zubu, nebo se o nás pokouší ještě nějaký bacil 😞
Těžko soudit, nevidíme velikost boule, bolestivost. Asi bych zavolala na zubní pohotovost a popsala potíže.
@Janča6 píše: Více
Na pohotovost jsem volala, máme podávat léky na bolest a ledovat. Může to být reakce na vytržení nebo zánět, v pondělí máme jet ke svému lékaři ![]()
Tak horečka ani boule normální samozřejmě není. Kolik je synovi? Proč mu lékař zub vytrhl? Bolí ta boule na dotek? Podle toho by se dalo usoudit, jestli je ta horečka z toho.
Žádné v pondělí k lékaři. Kdybyste měli v dojezdové vzdálenosti zubní pohotovost, která je ještě dnes v provozu, tak sednout do auta a jet. Chce to udělat RTG, ideálně i odběry a s vysokou pravděpodobností nasadit vysokodávkované ATB (ideálně amoxicilin-klavulanát nebo klindamycin).
@Lil Kitkatt píše: Více
Je mu 6 let, zub měl zkažený a tahal mu zbytky zubu…nemá to zapálené ani červené jen u toho oteklou bouli, která je na dotek citlivá…bohužel začíná pokašlávat a vypadá to že to má zkombinované s nějakou virózou ![]()
@Doctus píše: Více
Bohužel se nemáme jak na pohotovost dostat ![]()
Kdyz ti tu lekar radi, ze mate jet pro antibiotika, tak si to snad zaridis ne? Budes cekat na otravu krve a pak brecet na kamery? Nebo co jsi cekala od diskuze? Zazrak?
@tini píše: VíceŘekla jsem že vůbec nikam nepojedu? Řešila jsem to s lékařkou na pohotovosti teď večer a je to zařízené. Děkuji za starost
Doktor ti po telefonu poradí ledovat a nějaký Nurofen. Je to rada, která může pomoct, ale tohle řešení by asi napadlo i laika.
Ovšem pokud pod zubem jede zánět do kosti, tak se v pondělí u lékaře dozvíš, že jsi to dítěti zanedbala. Odpovědnost za telefonát doktor, který s tebou mluvil, samozřejmě žádnou mít nebude. Dítě neviděl, vážnost situace nemohl posoudit.
Do pondělka je na tohle docela dlouhá doba. Nemusíš se tady zlobit na ty, co se snaží ti poradit. Je to zánět. V kombinaci s boulí v místě zákroku a horečkou je to důvod neotálet.
Bohužel, dneska s tou dostupností lékařské péče je to fakt problém.
@renduli píše: Více
Dobrý den, ano všechno je v pořádku. Boule ošetřena, propíchnutá, vymáčknutá, zbytek se vstřebá…kontrola i u dětského lékaře, CRP v pořádku měl to nakombinované s virózou…je bez teplot a ve čtvrtek jdeme do školy ![]()
Ahoj, mně taky trhaly všechny osmičky a každé trhání bylo jiné. Jednou mi pusa natekla na 3 dny, jindy jsem ani nevěděla, že jsem na trhání byla. Ale určitě doporučuju chladit, a jíst kašovitou stravu, která tak nenamáhá čelist při kousání. Důležitý je taky odpočinek a klid, hlavně žádné předkláněnía fyzická námaha.
@Alice335 píše: Více
Moc děkuji za rady
naštěstí se všechno srovnalo a syn je v pořádku
nikdy jsem takové problémy u trhání zubu neměla ani syna jsem se bála…