Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Prosím vás, mám takový dotaz. Asi 2 měsíce zpátky se mi na intimních partiích udělala docela dost velká boule, která hodně bolela na dotyk, byla celá černá a nešla absolutně vymáčknout bez příšerné bolesti. Nakonec teda zmizela asi po měsíci a teď se mi udělala úplně stejná na druhé straně, taky nejde vymáčknout bez toho aniž by to bolelo. Nevíte co s tím? Děkuji za rady
![]()
Tak bez fotografie se da těžko posuzovat. A i tak by to asi mel videt nejaky lekar-OG nebo kožní. Protože jak to tak popisuješ, nepřijde mi, že je to obycejny beďar. Ten by se totiž dal opravdu vymáčknout, i kdyby s bolestí, ale pak by se zahojil. Navíc beďar nebývá celý uplne cerny. Jt zvláštni.
Taky jsem kdysi mela nějaký maličký hrbolek na blbým místě a muj OG vubec nevedel, co to je. Jen mi to nějak vydezinfikoval a rikal, že se to zahojí nebo vstreba. A kdyby ne, tak se musí na chirdu na vytažení/vyříznuti. Docela jsem na nej teda hledela. Nastesti se to pak ztratilo ![]()
Me se tohle sem tam stava a je to vzdy zarostly chlup
. Vzdy mazu tea tree olejickem, davam na to hygro naplast a pak to samo praskne
. Po case z toho vyleze chlup a pak se mi to zase par let neudela 😀 🤷🏼♀️
Taky bych řekla že se jedná o zarostlý chloupek. Pokud je to už větší boule, pomůže klidně i teplá koupel. Pokud se teprve klube, lze zkusit chloupek pinzetou vysvobodit, ale dost to bolí a taky to chce ohebnost 😀
@tynkkka ja bych to radsi vubec nezkousela, jednou jsme to udelala a hojeni bylo 3× delsi 😀 a bolestivejsi! A chlup si stejne zil dale svym zivotem ![]()
Nechápu, jak si představuješ, že bolák, který je na tebou popisovaném místě, vymáčkneš bez příšerné bolesti. Bolí to vždycky jak prase.