Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všem, jdu sem ze zoufalostí s otázečkou, před pár lety( cca 5-6) jsem si nahmatala bouličku na hlavě, nějak jsem ji neřešila, a během pár let jsem občas na ni narazila, nijak jiná se mi nezdála, ale včera mi přítel hladil ve vlasech a zděsil se, co to mám, posílám fotky, ptám se jestli náhodou kdokoliv se s tímhle nesetkal, je jakoby měkká, nehýbe se pod kůží, spíše jako vystouplá piha bílá? vzhledem k mé práci se teď na kožní nedostanu, proto se ptám jen pro moje uklidnění a nebo naopak zbláznění se ![]()
Děkuji moc za odpovědi ![]()
@Madison736006 úplně normální znamínko, někteří lidé ho mají obrovské.
Mam taky pro zmenu dole zase u krku…byla jsem s tim letos v listopadu na koznim a je to kozni vyrustek uplne neskodnej ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat, mate nekdo zkusenost s pihama v hlave?
Mam tu dve asi 20 let🤣nerostou nezvetsuji se, neboli..
cerne taky nejsou..
@misa1990 píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, mate nekdo zkusenost s pihama v hlave?
Mam tu dve asi 20 let🤣nerostou nezvetsuji se, neboli..
cerne taky nejsou..
Já měla taky dvě a nechala jsem si obě vyříznout. Jedna byla vidět, byla na kraji vlasů na krku, druhá ne, ale nechtěla jsem ji taky. Měla jsem to na pojišťovnu (může se o ně zachytit hřebenem), bylo to hned, bez bolesti, ani oholené pidi místečko nebylo vidět. Jsem ráda, že jsou pryč. Záleží, jestli ti vadí.
To je bradavice, ne piha. Jednu jsem si ve vlasech kdysi dávno nechala vyriznout, protože jsem o ní pořád zachytavala hřebenem.
@Hojuza me nijak neomezují, mam je tam mozna dele jak 20 let. Jenze jsem to ukazala pred nasima a tatovi se nelibi tak si je necham vyndat. Dela se to asi bez siti ze, radioskalpelem? Jako tenkrat na brise a v trisle mi vyndavali.
Jinak moc dekuji Misa ![]()
@misa1990 ja mam podobnou zase na konci vlasu…cca 14dni dozadu mi to jeste zkoukla rekla, ze je to benigní zalezitost a ted v pondeli mi to nejak odstrani laserem…☺️
@NicolaR7 Dobry den, nechala jste si to tedy vyndat laserem? Ja dneska byla se synem na kožním na kontrole znamének, poprve a koukla mi na tu vetsi v hlave a rekla nechat vyriznout a poslat na hystologii. Si rikam.. hm ja ji tam mam asi 22 let, to kdyby byla rakovinotvorna, tak uz to davno vim.. po te dobe.
@misa1990 tak znamenka se meni vekem, i z neskodneho se muze meco zvrtnou….tim nerikam, ze je to Vas pripad ale pokud kozarka doporucila vyndani tak bych si to nechala vyriznout☺️
Mne takhle rezali pihu na brise a naprosto v pohode, jinak ano laserem mi odstranila tu ve vlasech a taky vsechno ok, pak mi delala jeste nejaky na zadech☺️je lepsi jednou za rok nechat znamenka kontrolovat….
@AnoNe tak došlo na to.. v úterý si ji jedu nechat vyndat a když to nebude bolet nechám i druhou hned.. at to mam za sebou.. 14.mam kadeřnici, aby se to zatáhlo.. ![]()
@NicolaR7 píše: Více
Konecne je venku. Včera mi ji odstranil pan doktor. Obyčejná bradavice. Druhá je placatá Neni potřeba odstraňovat.. zbytečně. Kdyby vylezla tak ano, abych se do ni neškrábla hřebenem …
Takze jsem v klidu a jinak jdu v pulce května na preventivní vyšetření znamének na kožní
@misa1990 Bylo to teda v pořádku, prosím? Našla jsem si ve vlasech taky cosi a mám tam ten hnědý okraj jako ty. Na kožní radši zajdu.