Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A je to pořád streptokok? Dělal doktor kultivace? Můžeš mít ve svém okolí bacilonosiče. A jinak jít s horečkou do práce je slušný nesmysl. Zahráváš si s komplikacemi.
@nozu píše:
A je to pořád streptokok? Dělal doktor kultivace? Můžeš mít ve svém okolí bacilonosiče. A jinak jít s horečkou do práce je slušný nesmysl. Zahráváš si s komplikacemi.
Není, v prosinci mi doktorka dělala testy a už tam streptokok nebyl. Při normální situaci bych také nešla s horečkou do práce, ale tím, že jsem marodila v říjnu i prosinci, tak se bojím aby mě nevyhodili
@Anonymní píše:
Není, v prosinci mi doktorka dělala testy a už tam streptokok nebyl. Při normální situaci bych také nešla s horečkou do práce, ale tím, že jsem marodila v říjnu i prosinci, tak se bojím aby mě nevyhodili
Pokud máš smlouvu na dobu neurčitou nemůžou tě jen tak vyhodit…to prostě nejde. A až jim tam zkolabuješ tak jím taky budeš prd platná… už ráno horečka 38 je dost.. bude ti stejně zle celý den.
@Anonymní píše:
Tvoje chování je nebezpečné vůči sobě a krajně neohleduplné vůči okolí.
@KKK85 píše:
Pokud máš smlouvu na dobu neurčitou nemůžou tě jen tak vyhodit…to prostě nejde. A až jim tam zkolabuješ tak jím taky budeš prd platná… už ráno horečka 38 je dost.. bude ti stejně zle celý den.
Tu pravděpodobně nemá, jinak by to neřešila ![]()
@KKK85 píše:
No to mám, jenže pokud mě budou chtít vyhodit, tak si najdou něco, kvůli čemu můžou, šéfka mi to sama řekla, že mě vymění. Úplně se mi to chování nelíbí, ale zase to chápu. Ona taky normálně chodí do práce s horečkama, nemocná atd, takže jí je to úplně jedno
@1Pears1 píše:
Tvoje chování je nebezpečné vůči sobě a krajně neohleduplné vůči okolí.
Já to vím a chápu, jenže mi přijde, že mi nic jiného ani nezbývá
@1Pears1 píše:
Tu pravděpodobně nemá, jinak by to neřešila
už píše že má… a že ji šefka si najde záminku… ono to není tak jednoduché někoho vyhodit.. pak už jedině spíše vyštvat…
@Anonymní píše:
No to mám, jenže pokud mě budou chtít vyhodit, tak si najdou něco, kvůli čemu můžou, šéfka mi to sama řekla, že mě vymění. Úplně se mi to chování nelíbí, ale zase to chápu. Ona taky normálně chodí do práce s horečkama, nemocná atd, takže jí je to úplně jedno
Já to tedy nechápu chtít po lidech aby chodili do práce nemocní a že ona chodí taky nechápu… až ji to sedne na srdce, až zkolabuje čím ji to pomůže že nemocná do té práce chodila.. odvděčí se ji nějak vyšší vedení? Dostane metál?
Je to asi půl roku co jsem narazila na tento čaj:
https://www.parfun.cz/…je-25-x-4-g/
Kupovala jsem jej i přímo tady na těch stránkách (vždy vybírám kde je pro produkt nejlevnější i s nejlevnější dopravou).
Možná Vám to pomůže, možná ne, ale za zkoušku to stojí! Přítel si jej vždy dává když mu není dobře a druhý den je mu hned líp. Nevím, zda to i „léčí“, ale v začátcích onemocnění si to vždy přitel dal a pomohlo. Zda to pomůže na streptokoka, nedokážu říci, ale proč to nezkusit, když už si člověk neví rady… Klidně koukněte na Heureku, ty recenze tam opravdu účinky potvrzují! ![]()
Tak to se nemůžeš divit, že jsi neustále nemocná, když evidentně do tvého zaměstnání chodí nemocní lidé (šéfka nebo i kolegové, co se třeba stejně jako ty, šéfky bojí). Já jsem letos už také počtvrté nemocná (teď i s tou horečkou), mně to ale tahá holčička ze školky. A kde je zdroj, je i nemoc.
Pokud se Vám opakují nějaké infekční nemoci, bývá to problém s imunitou, a to Vám obvykle pouze doplňky výživy (ke kterým se většina čajů řadí) nepomohou. Je třeba se podívat komplexně na Váš životní styl, jestli Vaše tělo má především dostatek spánku, dostatek všech potřebných živin, nízkou hladinu stresu, dostatek pohybu, ideálně žádné drogy (vč. alkoholu a cigaret), a samozřejmě nemoci vhodně léčit a nepřecházet je (můžete to mít i nedoléčené).
Jako instantní vědecky podložené řešení na podporu imunity fungují vysoké dávky vitamínu C, ale především v infúzích (přes trávení toho moc do těla nedostanete, ale je pořád lepší, než nic). Z čajů pak Vilcacora (extrakty se používají na podpůrnou léčbu rakoviny).
Na diagnostiku imunity si určitě nechat udělat komplexní biochemické vyšetření, pokud Vám to lékař nenapíše, tak zaplatit (třeba u Aeskulabu mají balíčky).
A to tady píšu opravdu jen základ, imunita je ve většině případů odrazem toho, jak žijeme. Zároveň je vhodné mít vhodné očkování (jsou i proti streptokokovi, ale otázkou je, jestli máte stejný kmen).
Pokud byste měla životní styl v pořádku, pak to chce komplexní vyšetření, abyste vyloučila cokoliv, co se může zhoršit.
@Anonymní píše:
Hele a jak zijes? Jak spis, jis, jak casto se pohybujes venku, sportujes? Kolik mas stresu? Stresuje te prace, partner, stavite barak nebo je nekdo v rodine nemocny?
Ahoj holky, už si nevím rady, jsem úplně zoufalá. Cca v říjnu jsem byla nemocná, streptokok, tak jsem ležela doma, všechno ok. V prosinci mě to chytlo znova, nemohla jsem ani polykat, byla to hrůza. A teď po svátcích se mi to vrátilo zase, do minulého týdne to bylo docela v pohodě, chodila jsem normálně do práce, jenže teď v sobotu mě začal děsný kašel, dnes ráno teplota přes 38. No na nemocenskou už jít nemůžu, bylo by to už potřetí za krátkou dobu, vedoucí mi jasně naznačila, že pokud budu často marodit, tak si najde někoho jiného, což si nemůžu dovolit, protože platíme hypotéku atd. Nemáte prosím někdo s tímto zkušenost? Nějaké bylinky, léky atd? Už si fakt nevím rady ( anonym kvůli práci)