Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím maminky, chtěla byvch se jen zeptat, jestli nemáte podobnou zkušenost. Syn 4,5,se bouchnul vedle kýčelní kosti, má tam modřinku, která už bledne, ale pod tou modřinou nahmatám tvrdou bouličku. Nebolí ho to, jen když na to trochu zatlačím, jinak o tom neví, chová se normálně. Myslíte, že to může být sraženina, která se vstřebá?
@neovulka Ahoj,urcite to bude jen hematom, syn to má teď na hlavě, vstrebava se to většinou dost dlouho. Proste jen pozoruj jak se to vyviji.
Děkuji, taky si to myslím, ale radši se ptám. U žádné modřiny to zatím neměl.
@TomyTomy píše:
@neovulka Ahoj,urcite to bude jen hematom, syn to má teď na hlavě, vstrebava se to většinou dost dlouho. Proste jen pozoruj jak se to vyviji.
Souhlasím. Syn to měl na holeni, šli jsme s tím na sono a ok, následek bouchnutí.
@neovulka Není zač, člověk se lekne no, proste se jen bouchnul víc než normálně, to neuhlidas ![]()
Taky to může být zduřelá uzlina, pokud se trefil přímo na ni. Jestli to do 14 dnů nezmizí, tak zajděte pro jistotu k lékaři. Ty budeš aspoň klidná.
@Janli To mě taky napadlo, ale koukala jsem do knihy biologie a zrovna na tom místě uzliny nejsou. Každopádně díky a sleduju to.
@neovulka píše:
Zdravím maminky, chtěla byvch se jen zeptat, jestli nemáte podobnou zkušenost. Syn 4,5,se bouchnul vedle kýčelní kosti, má tam modřinku, která už bledne, ale pod tou modřinou nahmatám tvrdou bouličku. Nebolí ho to, jen když na to trochu zatlačím, jinak o tom neví, chová se normálně. Myslíte, že to může být sraženina, která se vstřebá?
Aktualizuji téma.
Máme stejný problém, zajímalo by mě jak to u vás dopadlo, zda ta kulička pod kůži se vstřebala. Malá má modřínu na žebírku, už bledne ale je tam 2-3mm tuhá boulička ve středu.
Moc děkuji za odpověď. ![]()
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho pod modřinou bouličky po uhození zmizely. Syn má na tváři už asi tři měsíce malou bouličku (uhodil se kyblíčkem, když jsme si hráli), ale stále je docela vybarvená a moc se nechce vstřebávat. Byli jsem na chirurgii, kde mi doktorka řekla, ať ještě počkáme, že se to třeba vstřebá, ale pořád mi to vrtá hlavou. Díky za jakoukoliv reakci. Martina
Nepotěším tě, ale mému synovi se boule nevstřebala, má ji na čele už pět let… Zvykli jsme si.
Prý to nějak zkostnatělo - možná to píšu blbě.
Občas se někdo ptá, kde se praštil. Tak vysvětlujeme…
Věkem je to méně a méně viditelné.
Myslim si ze v poho
ja mam takovemodriny alespon jednou za mecis na stehne, a nemusim se nikde prastit. ![]()
@Tereza1986 píše:
Souhlasím. Syn to měl na holeni, šli jsme s tím na sono a ok, následek bouchnutí.
Dobrý den, mohu se zeptat ohledně boule na holeni? Jak vypadala a zda zmizela? Syn má zepředu na bérci bouli, je spíše tvrdá, ve svalu. Mívá ty bérce celkem dobité, ale nevím, zda se mu to udělalo po bouchnutí nebo ne, všimla jsem si toho minulý týden a to na ní modřinu neměl. Děkuji moc za odpověď.
Ahoj, malé ta boulička na žebírku zmizela, ale trvalo to hrozně dlouho a to ikdyž tam tu modřinu už neměla. ![]()
@Odinne Díky, a byla ta boulička tvrdá nebo měkká? My s tím byli i na sono, má to cca 1cm, je to takové spíš tvrdé, ale ani doktorka z toho moc moudrá nebyla, tím, že nevím, zda to je po bouchnutí. Má to ve svalu a máme to sledovat, takže mě to moc neuklidnilo 🙄