Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, holky dnes ráno jsem přebalovala naší malou a všimla jsem si, že na obou stranách v tříslech má jednou bouličku… První mě napadla kýla, jenže co jsem se dočetla tak to bývá jedna boulička
ona má jednu na každé straně… takže třeba uzliny? co s tím? čím to může být?
Je sobota takže k dr se dostanu až v pondělí
máte s tímto někdo zkušenost? Díky všem za rady ![]()
Může to být ona kýla…zkus jí na to jemně zamáčknout pokud se to vrátí zpět do bříška a zase vyboulí je to na tuty kýla…V pondělí mažte na dětské at se jí neuskřine…at se moc nenamáhá a nepláče a hodně at pije aby neměla tuhou stolici…syn měl obě dvě také skoro najednou..akorát byl miminko…hodně štěstí!!
@jesenka33 tak jsem asi blázen, teď jdu zkusit co jsi mi napsala a bouličky nikde
vždyť to není ani hodina co tam byly, oba jsme na to s chlapem koukali a byly to prostě dvě trvdé malé bouličky a teď nikde nejsou ani je nenahmatám ![]()
Mojemu klukovi tedy kýla vrátit nešla, zalézala sama…byla na pohmat tvrdá…oboustranná klidně může být, proč ne…rozhodně zajdi v pondělí k dětské, aby to zhodnotila, nás hned poslala na dětskou chirurgii, kde to pohmatem přes varlátko poznali aniž by byla vylezlá…hlavně žádný stres..uskřinou se to může, ale vyjimečně…to by začala plakat, boulička by mohla červenat, popřípadě i zvracet(to mi řekli, abych to sledovala než jsme se dočkali operace)
Tak uvidíš třeba až zatlačí se jí objeví znova..tak je to ta kýla…ale pro jistotu to řekni Mudr at se na ní podívá!!!
@jesenka33 hned v pondělí tam 100% jdu… jen jsem zmatená, že najednou tam prostě nejsou
fakt si přijdu jak blázen ![]()
@werunkaw123 neboj nejsi…vlčí mlha to nenííí…kluk to měla také tak…ale pak mu to vylezlo a měl to pořád páč měl oslabený svaly..a kýly si vytlačil kakáním a řevem!!Cvičili jsme Vojtu a do toho změna mléka…
@werunkaw123 píše:
@jesenka33 hned v pondělí tam 100% jdu… jen jsem zmatená, že najednou tam prostě nejsoufakt si přijdu jak blázen
hele, kluk měl večer bouli jak ořech, řval jak tur, když usnul, t ak se to břicho uvolnilo a ráno po kýle nebyla ani stopa…až zase večer se mu udělala…bylo to trochu psycho…on je dost uječený, takže do operace jsem se snažila stavět na hlavu, jen aby neječel a nehoršilo se to, ale po operaci, jako když utne…byl klid
@jesenka33 prosimtě kdyby to byla ona kýla doufám, tedy že není ![]()
co se pak bude dít dále? jsem z toho fakt nervozní malá nebyla nikdy ani nemocná krom jednodenní teploty ![]()
@roniii ach jo
si to vůbec neumím představit… malá je tedy zlatíčko skoro nezapláče ![]()
Tak uvidím v pondělí u dr… jak to vůbec probíhalo u vás myslím tu operaci ![]()
Dr tě pošle na dětskou chíru a tam jí prohlédne chirurg a popřípadě jí objednaj na operaci…většinou berou děti do týdne…když je to akutka tak ihned!!
@jesenka33 a obvoďák pozná jestli je to kýla, nebo mě tam pošle aby to zjistili tam?
Omlouvám se za tolika otázek ![]()
Mno maličkej byl malej měl 2200g…když na ní šel…večer jsme tam přišli..od půl noci zákaz jídla, pití…ráno si ho odvezli pak přivezli…večer mi ho dali na pokoj a za 3 dny domůůů…ted nevím jak to je…a jak u vás můžou být mamči s dětma…
Nám dali tedy první termín až za měsíc, pokud to není akutní, tak nebrali hned…bylo to na tři dny…den nástupu, druhý den operace, třetí domů…ráno dostal nějaký sirup na utlumení, v devět si ho brala sestra a v půl jedenácté jsem ho měla zpátky, celý zbytek dne prospal…byl tedy úplně vyřízený, nikdy jsem ho tak neviděla, ale druhý den už řádil a byl vpohodě…dva dny jsem mu dávala ještě nurofen na bolest…děti operace snášejí líp jak dospělí…známí čučeli, že je už po týdnu tak čilý a to nevěděli, že už den po operaci všude lítal a lezl