Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Michelle_M To se museli za poslední roky hodně zhoršit
. když kouknu na rodomen té naší poslední - tak ona odešla v 11 a kousek letech (2015), její matka také v 11 (2013)…
Ono už je to asi fakt o štěstí..
a není to jen u boxerů
My měli právě fenku od Quiby (http://www.boxer.name/…ge/boxer.htm, http://www.boxerstankov.cz/foto/quiby.htm) - z jejího prvního vrhu - a ta byla povahově fakt fantastická. Kdybychom chtěli vystavovat, tak budeme asi trošku naštvaní - rodokmenem měla všechny předpoklady být dokonalá - měla úžší tlamu a menší hlavu, ale nám to ve finále nakonec vyhovovalo ![]()
Nevím jestli už to tu někdozmiňoval, ale moravia box má štěnda k rezervaci..
@Lucy 21 píše:Nevím jestli už to tu někdozmiňoval, ale moravia box má štěnda k rezervaci..
@AndilekOli
Ano, už jsem jim psala email - ještě neodpověděli ![]()
@Lucy 21 P. S. Ale oni chtějí, aby člověk uchovnil a vystavoval, pokud bere standard, takže jsem jim psala, že bychom rádi nestandardní, protože zase nebudu přece předstírat, že budeme jezdit po zkouškách a závodech, když to nemáme v plánu ![]()
Aha, tak to je blbý, měli by být spíše rádi, když nechcete chovat, psů je plno, to jsou divné podmínky… ![]()
@Lucy 21 píše:
@AndilekOliAha, tak to je blbý, měli by být spíše rádi, když nechcete chovat, psů je plno, to jsou divné podmínky…
Chovné stanice to ta docela často mají
Proto právě chceme nestandardní, aby bylo jasné, že chovat nebudeme a na výstavy také jezdit nebudeme. My ho chceme opravdu jako společníka pro syna. A právě proto chci z dobré rodové linie a ne nějakou pouliční pochybnou směs, aby byl povahově ok. (No a z množíren už vůbec ne - nehodlám tuhle hrůzu podporovat.)
Já jsem také chtěla nestandardní, ale nemohla jsem sehnat, takže mám standard, ale chovatelka je naopak ráda, že nechci chovat, že nebudu zbytečně rozmnožovat, (boxera mám u rodičů, teď jsem si pořizovala bostonka)
Tak jsou ChS, kde jim jde více o takovou tu chovatelskou prestiž a aby byly jejich odchovy vidět, boxer je pro ně stále především pracovní plemeno a jsou rádi, když jejich štěňata makají. Pak jsou chovky „rodinného typu“, kde se často objeví zajímavá spojení a přesto vám dají nadějné štěně klidně jen tak na mazla, když se jim budete líbit a budou přesvědčeni, že se u vás bude mít pes jako prase v žitě
Každý si může vybrat, které štěně víc vyhoví jeho představám a kde mu to pocitově sedne nejlíp ![]()
Zapomínám na to, že je to pracovní plemeno
, pro mě je to mazel největší
. Ale na místě zadavatelky bych zkusila i to slovensku, je tam dost chovek a určitě i kvalitních..
Tak co? Sehnala jste nějakou CHS se zlatou fenečkou?
@Lucy 21 píše:Tak co? Sehnala jste nějakou CHS se zlatou fenečkou?
@AndilekOli
Ahoj, zatím se mně ozvali z Moravia box, že mají volnou bílou fenku, tak přemýšlíme…
A zkusila jste tu stránku na FB Německý boxer, tam by poradili jestli není na obzoru nějaká nakrytá fenka…Občas tam dávají odkazy i CHS, když mají štěnda..